Коментари - Малък дрон с камера се носи на китката (видео) | IT.dir.bg
назад

Малък дрон с камера се носи на китката (видео)

Изследователи от Станфордския университет са създали първия носим безпилотник (дрон).

Обратно в новината

Коментари - Малък дрон с камера се носи на китката (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..., а кат му свършат батериите му пада върху главата

...или при ниска батерия си каца автоматично? Не си напрягай мозъчето, разработчиците ще успеят да се сетят и сами.

..Друг е въпроса с какъв обхват е дискретната му електроника. ..и Цената вероятно ще е като на голям хексакоптер .. :P :) ..но иначе добра реализация. пп. Навремето в България се правеше най-добрата апаратура за следене и подслушване....сега се прави в Китай....от американски компании :)

Задуха ли ще пада едно гонене и търсене на тия машинки че чак не ми се мисли;)

:)) ++++++

Йес - и ще мога най-сетне да огледам леля Пена от 5-я етаж как си скубе мустака сутрин, както и Мимето от 9-я, дето си я имам насърце, ма не пущя, проклетията...

Ти гле'й бай Петко Бакшиша от 8-я да не види как онождаш неговата невестулка, че ще ти направи главата по Пернишки квадратна!...

Проблема с летящите найлонови торбички още не е решен, но се задава нов по-упорит проблем с летящите всичко виждащи дронове. Когато станат стандарт терористите ще имат още една възможност, която няма да пропуснат. Просто на гражданите трябва да престане да им правят впечатление летящите папараци и саботьори. .

Сутрин ставам рано, слагам очилата и обувките на Гугъл, след което на едната ръка поставям часовниците на Епъл и Самсунг, а на другата ръка дрона-гривна на Никси. Не забравям да си сетна мп3 плеъра със задължителните бели слушалки и хендсфрито. Поетапно слагам на колана Айфона и Галаксито, пускам вифи и гпс-ите и на двата, вземам си таблета и дигиталната камера и чак тогава излизам на улицата, където незабавно ме залавят и вкарват в лудницата... И си мисля, че може би щеше да ми се рамине, ако Епъл бяха пуснали навреме суичъра си...

Той може да е полезен на военните - като "трето око" - да надничаш там където е опасно да си подадеш носа или няма как да стигнеш до там. Или за снайперисти - да види противниковия снайперист в обход... Полезен и за крадците - с негова помощ могат да огледат какво има на терасата или в стаята ти...

С тази "камера" в хубав слънчев ден крадците моооооже и да видят бурканите на терасата ми, но снайпер на два километра малко трудно. От друга страна обаче тази хайтек играчка ще е идеална да дразня котката у дома, а също така има и потенциал да издигне селфитата до нови висоти - до сега си снимах само фейса, а с дрона ще мога да си снимам и задника.

двубоят между снайперисти става на 100-300 м дистанция, рядко по-голяма. Обикновено двойката снайперисти се разделя, като единият е водещ, а другият наблюдател и подсказва със специални знаци. Замо че за да се виждат не могат да са далеч един от друг. А с тоази "играчка" мога да видя противника отгоре, или ако му застане отстрани или изотзад и прескачаме затруднението да се движим в двойка с наблюдателя.А чрез тактически похвати мога да заложа дрона предварително някъде и с него да подлъжа противника че съм там, като излита, или каца и да го изкуша да си издаде позицията.

Докато мер видиш отгоре, само ако си помисля че някъде може да има такъв като тебе, профилактично ти духвам един молив с РПГ-то и те обувам с 3-4 ти ВОГа, докато си играеш с дрона.

Ей не мога да спра да се смея. Ама то глупост след глупост. Бах тая smart мания. Следващият дрон най-вероятно ще може да се пуска в тоалетната чиния, за да могат хората да изследват необятните дълбини на канала. :)

Ако го направят да предава видео в реално време ще много полезен за шофьорите в тесни участъци с много завои - да предпазва от безмозъчни състезатели.

Което автоматично ще те направи безмозъчен състезател. Колко по-просто е на тези участъци и завои да има огледала... нищо, че не са смарт...

Теб може би ще те превърне , но при мен няма как да стане, просто аз ще имам време да спра и да му дам път, а ти за какво и как ще го използваш е друг въпрос.

Аха ще се състезавате с дронове. А и колко време може да лети дрона е друг въпрос.

mdkbg

Запомни едно! Дронът ми е много по-добър от дронът ти! :)