17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Аполо 12 го удариха май 2 светкавици по време на изстрелването и нищо му нямаше.

Сега ще заразят и космоса с тоя измислен вирус Докато приказват за вируса някои правят луди кинти от тая суматоха

И всички извънземни над 50 години ще са в "рисковата група". И ще трябва да си стоят на родните планети, а когато излизат само с маски, на всичките усти. И ще има КПП-та до всяка голяма звездна система.

Спейс кекс е най добрият кекс лол

Илоин Муск ще направи светът едно по-хубаво място..,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Но трябва по-скоро да го напусне .... с някоя от нехвъчащите му ракети

Много ми хареса полета на дракона. Много по реалистично от полета на Аполо. И само как хладнокръвно мърдаха пръсти пътуващите ... Нямам думи. Скоро пак ще ни пуснат полет до Луната, че може и до Маркс да стигнат.

И до Маркс ще стигнат и до Енгелс... :))) Бъзикаш се, ама като литне Дракона и ще ти отвее копейките! ;)

Във САЩ и цивилизованият свят човешкият живот е висша ценност.За разлика от...уташкия И кога Роскосмос ще конструира совалки подобни на тези построиха САЩ и с които САЩ опасаха планетата не само със военни,но и с цивилно предназначение като направиха поредна техническа революция от която се възползва цялото човечество?А кога Роскосмос ще изпрати експедиция на Месеца? А кога Роскосмос ще сключи контракт с частна руска високотехнологична фирма която да осъществява проекти за Роскосмос в близкият и далечният Космос? Bilo kakvi както казват сръ,,п”ските ,,братя” на рус...путинова Русия Кога бе?

Тъпако. Само дето руснаците не да губили човек при мисия от над 40 години. След което САЩ на два пъти губи по 7 човека

Е, налетяха се, а? :))

Страшна новина...?? Руснаците,китайците ,индийците през ден си изстрелват космически кораби а тук ни сервират НЕВЕРОЯТНАТА НОВОСТ ЧЕ СЛЕД 11 ГОДИНИ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТНОВО ЩЕ ЛЕТЯТ В КОСМОСА.Направо да припаднеш

че не изстрелването на кораб с хора е новото, а факта, че това за пръв път се прави от частна компания. Естествено е и хората да си погъделичкат самочувствието, защото едва ли друга държава има частна компания, която е в състояние да направи това. Поне не в близко бъдеще. Този напредък на "Спейс Х", от дуга страна, е показател и за интелектуалният потенциал и възможностите, с които разполагат частните компании в САЩ. Имат право американците да се гордеят със страната си.

такива частни компании има и в русия и в китай. руската е много назад, на ниво проект, китайските са няколко и до 10-20 години ще стигнат до нещо реално.

Дано се появят повече жизнени компании в областта на космонавтиката, защото това е начина за бърз напредък на човечеството. Експанзията на човечеството в Космоса е неизбежна, но всяко нещо с времето си.

Тук имаше реплика, с най-нормално съдържание, обясняваща по най-културен и грамотен начин, защо изстрелването на този кораб е събитие! Защо липсва, поради каква причина?! Нямаше нито нападки, нито обидно съдържание, дори най-малък намек! Защо е тази цензура?!

възстановете премахнатата реплика! Обидно е такова едно отношение към нормалните коментиращи.

Свиква се! И на мен често ми изчезват, но обикновено се връщат. Вероятно някой те е докладвал на модератора и докато коментара ти не бъде прегледан и одобрен, ще стои невидим.

И накрая американците изстреляли най-много без да им падне нито една ракета. Съмнявам се да изстрелват всеки ден, щом другите изстерлват през ден. Вече 11 години ли станаха от 2011г.? Или аз съм проспал 2 години или ти си тъпак. Залагам на второто. И за да не бъда голословен - от 2010 г. до сега паднаха 14 руслямски ракети, китайски 7, американски 3

то като при нас нямаме самолети и поради това не падат самолети

Новият ъпдейит на Вин10 - 2004 се забави и затова не излетяха :)

тия 3те таблета на уиндоус ли бяха?

за промени в МТО са до два часа напред. Това са най-точните прогнози, с които се работи. След това вероятността за точна прогноза намалява. При изстрелване се преминава през всички слоеве на атмосферата, като това става през точно определен "прозорец", буквално иглени уши! Не се ли нацели точното място в точното време, става мазало. Така е още от изстрелването на първите изкуствени спътници. Всяка промяна в обстановката по пътя към "прозореца" може да промени траекторията, тъй като в началният участък скоростта не е голяма. Браво на американците, че нищо не крият и не се правят на мачовци, на голямата работа. Всичко показват на живо, в реално време.

ихааа , имаме си вече и астронавт

И тъпонавт...

Американците са на път да качат новото си биологично оръжие и на МКС! Безотговорни хайвани! Искат да заразят с ковид и МКС, та никой да не мое да я използва занапред. Първо запушиха кенефа си, после пробиха дупка в руския отсек, сега искат ковид да качат... Това са краварите. Никога и за нищо не може да им се има вяра!

Наистина ли си тъп или ти плащат за да се правиш на такъв?

Кой каквото е виждал в семейството си, за него и пише, така както го е разбрал... Аз не съм майка ти, да ми плащат и да симулирам оргазъм...

Не знам кой е плащал на майка ти, че пишеш за нея... Поне така ти твърдиш! Кой каквото вижда в семейството, за това пише! Когато излетяха руснаците, защо не писа че качват ковид-19? Защото си руски трол, затова! Все американците ти виновни! Даже и се опитваш да си измисляш конспирации...

Скъсан галош.

По-вероятно - скъсан презерватив ...

Подозирам, че се заформя поредната истерия. Залагам на ново отлагане. И дано, така поне ветераните ще останат живи...

До вчера викаш беше изпаднал в истерия и сега се успокои временно, ама се заформя нова истерия, а? И за какви ветерани говориш?

На вчерашния ден, но преди една година: Ракетата-носител "Съюз-2.1б" бе ударена от мълния на излитане от космодрума Плесецк, веднага след пуска. Това съобщи началникът на космодрума ген.-майор Николай Нестечук, цитиран от ТАСС. Отбелязва се, че цялата техника е работила нормално, спътникът е излязъл в орбита в разчетеното време. "Атмосферните условия не бяха пречка, ние сме войници, подготвени за всичко", заяви началникът на космодрума. "Това е още едно доказателство, че мълния не може да повреди нашето ракетно-космическо оръжие". Почувствахте ли разликата??? Без коментар...

Е, все пак американците правят първи полет и наистина им трябват идеални условия за да могат да съберат точни данни за полета...

Всъщност има коментар! Ако Съюза излети и гръмне, ще си направят нов. Ако Драгона гръмне, си отиват двама души. Почувства ли разликата? Ако си шеф на НАСА, ще рискуваш ли живота на двама твои колеги?

В совалката беха 7. Но ти си малък и твърде прост, за да прочетеш за нея.

Що народ затриха совалките ако знаеш.....

Не съм малък, а простия се вижда кой е! Нали заради това са толкова внимателни! Не искат да повторят грешката!

Едно е да истрелящ "желязо", друго е хора. Самолетите хиляди пъти са уряни от мълнии, но понякога се случва мълнията да повреди самолета и тогава става неприятно. Обаче като за тъп путлерастски трол е нормално такова малоумно сравнение.

На фона на убитите в совалките, опита ти да оправдаеш тия аматьорите е нелеп! :)))

Времето рязко се е променило 17 минути преди изстрелването.

те като се качваха си беше тъмно или говориш без да знаеш.

Че те от 2 седмици са изолирани бе, лумпени !

По-надолу вече дадоха обяснение на същия коментар.

Егати и великата държава дето едни свестни метеоролози не може да си намери... от друга страна опитните зайчета още няколко дена ще хвърлят ези-тура дали ще успеят да стигнат до МКС.

Като си нямаш и идея от метеорология, защо коментираш? А, да! За копейки!

Леле какъв ужас... американските метеоролози работили за копейки. Или метеоролозите са познали ама Мъск е решил да не гледа прогнозата а да стиска палци и слънцето да се покаже за да се порадва на Тръмп-)

Сигурно израза "променливо време" не ти говори нищо. Вчера при нас за около 2-3 часа валя 3 пъти и 3 пъти се показа слънцето. За осъществяване на излитането е нужно малко време и вместо да отложат планирания с месеци старт, са решили да почакат малко, в случай че времето го позволи. Не е трудно за разбиране, нали?

Решението не е на Мъск, а на НАСА. Прекалено предпазливи станаха. А ти американски метеоролог ли си? Щото за тебе става дума и за копейките които ти плащат.

Глупости на търкалета "променливото" време е вследствие на процес който се развива в продължение на две седмици, така че който е имал мерак е знаел предварително че изстрелването няма да стане на първата дата... айретен че в този район за това време на годината е редовно "явление" така че не се мъчи а си поплачи за поредната "техническа" грешка допусната от Мъск.

Винаги може да духне вятъра в друга посока и да разнесе облаците. Учил съм метеорология, макар и за кратко, но разбрах, че няма нищо 100% сигурно!

С други думи вие твърдите американците разчитат на случайността а не на задълбочените научни знания-)

Не! Твърдя, че е имало шанс времето да се оправи, поне за малко и са се надявали. По-практично ли е да отложат мисия, планирата с месеци и ако времето се оправи, да са изпуснали един от шансовете си?

Хем хората са с херметичен костюм, и пак карантина. Това вече е несериозно!

Прав си! Трябва да ги пуснат на дискотека да отидат... :)

Понеже очевадно си тъп и вероятно няма да схванеш иронията на трите запетайки, подчертавам - не са върнати, а остават под карантина до събота, както са били преди това и със същата цел с каквато стоят в карантина и руслямските космонавти преди полет до МКС

Горките хорица... що им трябваше да се залавят с НАСА...

Сигурно са искали да постигнат нещо в живота си. Не да седат пред компютъра и да си измислят конспирации...

Сащ са на прага на исторически успех - да качат хора на МКС. Така могат достойно да отбележат 50г. от "кацането" на Луната. УРА, дрогари, дебили!

а руснакът опикава близкия космос

В момента всички опикават близкия космос.

В момента опикаваш коментарите. Заедно с другите де били.

Ами досега са качили повече хора от Руслямска държава на МКС, въпреки че от 2011 г. не го правят. Та така дебилче.

Колко трябва да си тъп, за да продължаваш да пишеш глупости? МКС туристическа дестинация ли е? На Роскосмос целта е да качва учени на станцията, не туристи. Само прост и ограничен човек като теб може да продължава да пише глупави и безсмислени коментари. Не си в детската градина момче, осъзнай се.

Така, че дебилче, президентът им присъства на фалстарта. Понеже, не е голямата радост за "великите" астронавти, дето бяха "направили" пътека до Луната и обратно, за дебили като тебе.

Карантина 14 дена.