Кибератака срещу кандидатите за президент на САЩ, Google подозира Иран и Китай

Фишинг писма изпратени до личните пощи на хора от екипите на Тръмп и Байдън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очаквам САЩ да ги изплющят пак! Иранските аятоласи ислямски революционери провокират всячески САЩ за да може с евентуална война да обвинят САЩ за икономическата и социална катастрофа в Иран заради стотиците милиарди изхарчени за четири десетилетия безмислени войни и кръвопролития.А Китай по стара комунистическа традиция щом се почувства силен веднага предприема агресивни действия срещу главният си противник който обаче в случая е неговият най добър благодетел. Демек реже клона на който седи!

Подозират Китай и Иран?! А стига бе! Така не може! А къде е Путин? И как изобщо е възможно кравите и техните слуги козяцките кончити да се отрекат от тяхното вечно: Путин е виновен? Това разрушава парадигмата и опорната точка на цяла Кравария и соросоидите ве! Направо унищожава вярата във вечното зло -Путин е виновен!

Руската кочина изостава дори в шпионажа и кибератаките. Скоро ще има разпад на РФ, ще остане само Р.

кибер-културата на най-великата (със или без кавички - както ви отърва) нация да имаш нещо да споделиш? Тва да си ПР (примерно) на (кандидат) президент и да те думнат с фишинг атака - безценно .. Което ми навява мисълта, че сами си бъркат кашата (отново), а ривът срещу който им е угодно.. Не - не че и там няма изключително прости и ограничени хора (такива има навсякъде) - но май се опитват всичко останало живо да изкарат никулденски шарани ..

на тия се некой им виновен! Що не си гледат в собственото канчи?

Егати конспирацията! По-скоро американците правят кибератака срещу кандидатине за президент на САЩ, защота Тръмп се осра с воаннните атаки срещу протестиратище срещу расизма. Тръмп сам си го сложи много жестоко. И ако сега се говори за конспирация, това е той. Пълен идиот!!! Ненормален, развяващ библията срещу протестиращите! Утрепка!! Пълен дебил и расист!!!

Който и да избере Америка, той винаги ще е мафиоз. Така е в държавата на мафията. Това ще се прекрати едва когато между Мексико и Канада има обща граница.

Аз всеки ден получавам такива имейли но не го наричам атака. То трябва да си много прост да не разбереш че имела не е читав.

В конкретния случай,крадеца (Google) вика дръжте крадеца.

Амерканцити имат едни такива играчки БеСпилотни Летателни Апарати им викат.И с тея апарати трепят по цял святглавно джихадисти.И един наперен и много нагъл ирански генерал овъглиха барабар с охраната му наскоро.Иран отговори с ред катастрофални за себе си действия. Китайчовците са толкова тясно обвързани с американската икономика и пазари,че и най малките санкции от страна на САЩ водят до големи икономически поражения в Китай. Така,че да видим кой кого?Макар,че САЩ още дълго време ще бъдат кошмар за всякакви сиктаторски и тоталитарни режими по света.

как иранците утрепаха в самолета в Афганистан ръководителя на операцията, полковник от ЦРУ срещу Сюлеймани. САЩ създадоха талибани, джихадисти, сомалийски пирати и пр. и пр. Където бръкнат оставят само лайна

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в == Hotsial.Com

Е как не са ли руснаците обикновено те са виновни за всичко случващо се в САЩ.

подозирам гугъл

Официално Гетс се готви да манипулира изборите, то след пандемията , негърските набези това май остана, ако не са замислили и друго

Тези хора наистина не разбират колко смешни са станали....

Пф, Русия забравихте бре!?

M да! Путин е виновен!

Не мога да повярвам. Сега Китай и Иран били заедно и атакували посредством фишинг. Най-много ме озадачи, че не са писали Русия виновна :))))

Русия я пазят за изборите, да пораздвижат американските идиоти.

Аве много добре го обеснявате как всеки хакер може да пробие системите за избори, тогава защо натискат за въвеждане на електронно гласуване и в България. За да може да се манипулират ли от такива като вас срещу заплащане.

В САЩ не е необходимо да пробивате нищо... The Universal Right to Vote by Mail Act (H.R. 1604, S. 3299) позволява да гласувате по пощата или по факса, на последните избори бройката на загубените в пощата бюлетини гони 8 000 000;)

За загубените бюлетини? Предполагам че не може да се вярва на USPS anyway...но все пак е интересно.

Тръмп... кой друг, смята че на предстоящите избори опонентите му ще пуснат "фалшиви" бюлетини и затова иска отмяна на предварителното "дистанционно" гласуване;)

:) Мили ми дами и господа от ДИР, най-лесното, което можете да направите преди да се изложите пускайки такава смехория, е да си прочетете собствените статии на тема фишинг, които пуснахте само за 1 седмица. Ква слочаеност, ъм? Ако ги прочетете, може би щяхте да получите някои елементарни познания за фишинга и др. подобни. Това, защо, Гуглето са пуснали такава тъпа пропаганда е ясно - хванаха ги още доста отдавна в подкрепа на демократите. Това, че и сега покрепят Байдън също е ясно. "Новината" е предназначена за тъпите американски граждани, които още помнят онова "Моят Обамателефон" от времето, когато ги купуваха с ьофтинки GSM-ми. У нас могат да му се хванат единствено гербопитеците и приятелчетата им, за които върхът на смешната им "компютърна грамотност" е да могат с мъка да си отворят пощата и с по един пръст да кълват по клавиатурата цапайки форумите по написаните им на хартия опорни точки, но за такива фишингът наистина изобщо не е опасен.

До личните пощи на техни служители, не и до служебните. Иначе било точно срещу тях. Алоуууу, филинг атаките се разпращат към милиони. Нормално е като имаш хиляди подчинени, някой да изгори на личната поща.

След като тъй наречените "специалисти" си признаха че са излъгали не ми остава нищо друго освен да ми се посмея на поредната изцепка на Гугъл и да припомня ей това: "Тя е на 11 години, казва се Одри Джоунс и е известна с това, че за 10 минути направи това, което ФБР, ЦРУ, специалният прокурор Мюлер, Конгресът и още 7 тайни служби разследват напълно сериозно - мита за "руските компютърни тролове, които по указание на Путин се месят в американските избори. Малкото момиче само за десет минути проби кибер защитата и хакна сайта на американските междинни избори, същата, която ще се използва реално през ноември. Така Одри Доунс доказа, че намесата в американските избори е детска игра - стига някой да иска да го направи. И не е задължително това да са "свръхинтелигентски руски хакери" от някаква въображаема армия от тролове на Кремъл. Това доказаха резултатите от демонстративните състезания в рамките на традиционната годишна хакерска конференция Def Con в Лас Вегас, която тази година(2018) се проведе от 9 до 12 август. Def Con е най-мащабното събитие за хакерите от света и се организира всяко лято в Лас Вегас и се посещава от над 25 000 души, които участват в разлините панели с лекции, доклади, семинари на тема "кибер сигурност" на компютри, мрежи и системи. Тази година във форума участва и неправителствената организация R00tz Asylum, която организира уъркшоп за деца. Така наречената "Детска зона" (Kids' Zone) се превръща в институция в рамките на Def Con и тази година в нея учааствата 300 деца-хакери на възраст между 8 и 17 г. За първи път децата участваха в хакерска надпревара за пробиване сигурността на изборен сайт - досега с тази задача се справяха само големите хакери-експерти. Тази година задачата бе поверена и на непълнолетни деца и тяхната задача бе да демонстрират колко е лесно да бъде пробита защитата и хакната системата за провеждане на изборите в САЩ И да показат, че политическият фарс с "Русиягейт" е просто смехотворен, защото всеки хакер с що-годе прилични умения може да го направи: не е никаква философия. Въпросът е - какъв е смисълът на това и защо се използва като основен мотив в геополитиката днес." Друг е въпросът че на тези състезания АНС си подбира кибер персонала... така че кой ги знае какви ги вършат когато хакерството от хоби се превърне в занаят;)

Schilo

Я, как не са намесили още Русия?

Бахти новината измислена. Аз като получавам 20 писма спам, съм атакуван от бивши английски колонии ли? (включва САЩ) Гугул дето е най-голямата шпионска мрежа обвиняват на сляпо?

Ти си експерт по кибер сигурност в гугъл и даваш компетентно мнение?

И на мене с АБВ пощата на ден има 20-30 писма в спам-а. И още няколко от банки дето трябва да потвърдя паролата си. Ама дедо Дони се жалва, ама аз не мога...

Изтрябвало му е на някого да атакува САЩ. Те сами се атакуват достатъчно добре. Що се отнася до търсачката, и на нея ......., като на "социалните мрежи". Матрици.

Забравихте Путин бе

Да бе, и бунтовете в САЩ, Китай ги е купил от Амазон. Сами са си виновни за всичко, но трябва да обвиняват целия свят.

Говедовъдите затъват все по-яко. Наглата некадърност не прощава никому...

Русия не? ъМ кога, някой знае ли, Русия кога ще обвинят!

Ти си експерт по кибер сигурност в гугъл?

Абе каквото и да си говорим тия станаха смешни. Баси ощипаните моми