Китай иска да изпревари НАСА на Марс

Пекин иска да реализира първото в историята връщане на скали от повърхността на Червената планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом иска е голяма работа. И аз искам да си купя хеликоптер ама, не става заради акъл ли, пари ли?

Абе Станков....копираш това дето можеш да копираш ...и дето ти го продават. Как да копират СпейсХ? Значи с цялата ти тъпота-твърдиш че русите са толкови напред, че само тех си заслужава да копират????? Станков....едно болче не са развили руснаците от 1980 насам. Няма и да развият !! Срам за държавата номер 1 по ВСИЧКИ полезни изкопаеми . Руснаците дърпат цялото човечество назад!!! Представяш ли си всички тези полезни изкопаеми да бяха немски например .....отдавна щяхме да сме междупланетен вид. Ама тея колхозници...само ракети правят да убиват деца и баби

За Станков не знам, но кацането например с омекотителни възглавници, което многократно ползваха САЩ за роувърите на Марс, за първи път е приложено от руснаците с Луна-9 за първото меко кацане на Луната през далечната 1966 г.

Не ползват омекотителни възглавници, бе кретен. Ползват летящ кран, който спуска ровъра и отлита. А китайците ползваха метода на кацане на американците на Луната - директно на двигатели. Та нито тъпака Станков позна нито ти.

Крана е само при по-новите ровъри, бе дебил, които са по-тежки. По-старите беха с възглавници.

Що не ходите да си пасете магаретата, а мерите чужди пишки? Едните карали хеликоптер, другите събирали камъни и какво? Общо взето нищо и половина. Съберете "успехите" на всички и пак се получава нищо и половина.

Това "иска да изпревари" е само в главите на тъ-пи-те оли-гоф-рени.

Да попитам; Ще вземат ли стопаджии по пътя.

След като космическата програма на руснаците е в тотален застой, на русоробите им остава да си пускат лигите под новините за бъдещите китайски "успехи" в усвояването на Космоса. Ще поживеем и ще видим каква ще я свършат жълтите гноми

Гогата е великан! Г.за му е като майска роза от жълти паци, но той за 300лв на дописка е готов и майка си да продаде, хахаха! А иначе жълтите кога изпреварят точно американците и в космоса - ела се обади. Хората карат хеликоптер там, ама от пАсолството това не го спускат :)

Ще изпревари, зер. Както руснаците изпревариха - те за изпреварване изпревариха по няколко точки ама проектът Буран ги фалира. После 25 години продаваха остатъците за да се води че имат изобщо космическа програма. Подражателна култура може да изпревари само по един начин - с количество, докато свърши количеството.

_stankow

И кого "подражават" китайците, та имат тези успехи ? На кого ви напомнят техните ракети, двигатели, космически кораби, лунни и орбитални модули, орбитални станции ? Техните етапи и срокове в програмите, последователността на техните цели ? Не само напомнят, ами понякога са трудни отличими. На американските или на руските технологии ? И що така ? Що китайците не копират американците ? :)

Заради усилието да се преодолее технологичната разика.

водите напълно излишен спор! има ли въобще значение кой какво от кого копира? Един ден нечий крак ще стъпи за първи път на Марс, може да е американски, може да е китайски, може да е руски ... а може дори да е на частно лице непредставляващо държавна агенция. В този момент никой няма да го интересува каква била ракетата, от къде бил копиран двигателя, дали чиповете били от някъде си и тн. Успех им на китайците, дано успеят. Малко конкуренция в космоса няма да навреди.