Китай кацна успешно на Марс, Си Цзинпин приветства целия аерокосмически отрасъл

Модулът на космическия апарат "Тянвън-1" докосна повърхността на Червената планета тази сутрин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 9 неуспешни опита "през 70-те години Съветският съюз осъществява успешно кацане" и апарата умря след 9 секунди след това се отказаха че им беше малко далече. Браво на китайците направиха това, което можеха само американците да направят до сега.

света не се върти само около САЩ. Русия има по добри и по евтини оръжия от САЩ. Китай има по добри и по евтини технологии от САЩ само такива като и като чехите си мислим че като скачаме около САЩ и ще получим потупване по рамото или като Боко тъпото, да ни кажат канграчюлейшън

И какви точно технологии е получила Русия от Китай, при положение че си дава ресурсите на безценица? Потупване по гърба и мазни азиатски усмивки. Ако случайно очакваш повече от Поднебесната - запознай се колко са 'просперирали' партньорите и в Югоизточна Азия и Африка.

Въпреки политизирането и така противопоставянето на САЩ и Русия, в НАСА работят етични хора и си поддърржат професионални връзки с колеги от Роскосмос, Китай и други държави занимаващи се с космически изследвания. Затова не е за чудене изкаването не техническия директор от НАСА по програмата за изследване на Марс, че при създаването на първия марсиански роувър предоставената от руснаците информация от опита им с апаратите към Марс и Венера била от първостепенно значение за успешното изпълнение на мисиите. Все пак първи снимки и видео и инфо от друга планета са руско дело и то 30-40г преди сегашните успехи на НАСА, Япония или Китай.. А вие тука може да си цвърчите смехории.

Кое е това първо видео? Първото видео е от Луната и няма нищо общо с Руслямска държава или СССР.

Като претендираш за толкова точност, чети какво съм написал. Написал съм планета, а не спътник или небесно тяло.

Нека пуснат снимките тогава има смисъл да се коментира.

има поздрави от НАСА, ама бай Ганьо иска на него лично да му покажат снимки щото не вярва. и понеже Ганьо не вярва значи не се е случило

Китай си остава евтина фабрика за масово производство със съмнително качество. Всичко което правят е копие на нещо си или произвеждат стоки на западни компании. В това са добри. Made in China не се свързва с нещо положително или качествено до ден днешен.

Добре копират. Ама бай Били Гейтс казва, че само посредствените копират. Великите директно крадат, не се занимават с глупости като копиране.

'Ама бай Били Гейтс казва' - уригна се Грую от Долно Уйно. Не Бил Гейтс го е казал, а Пикасо.

Мое и Пикасов да го е казвал докато е опъвал Лорка или Лорка него, но Билито го е приложил в пълен мащаб. То и арабелите уж открили алгебрата, но си останали камилари...

Да, даже на готово му дадоха цялата MS DOS, и не е крадене а глобализация, не държави а компании /едри богоизбрани частници/ трябва да собственици на всичко. Особено сега са забележими тези неща, който преди бяха в областта на конспирацията. Този процес в САЩ е започнат доста отдавна.

Да поздравим Централния Комитет на Китайската Комунистическа Партия..... .... и ЦК на БКП (бсп) .... за мекото кацане на миналите избори и да пожелаем по-твърдо такова 4-то място ! Като искате да сте полезни на човечеството - идете на Марс !

Ще трябва да поичакаме, че да не стане като със СССР: кацнахме, ама с 200 км/ч и нямаме връзка.

Наличието на атмосфера на Марс не е пречка , а е предимство. Улеснява кацането, улеснява намаляването на скоростта, позволява използването на парашути в крайната фаза. Ако беше дори по- плътна щеше да е по- лесно.

Така е. Иначе трябва да влачиш доста повече гориво и то да го влачиш по целия път до там.

Браво на китайците ! Далече ще стигнат ! Имат пари, имат хора, имат цел и план. Не само да клатят пазара на биткойните ...

Ъъъъ... понеже Мъск клати пазара на биткойните, значи няма цел и план? Тъп ли си или да, инженере?

Очевидно тъпият си ти! На посеркото Мъск му дадоха десетки милиарди държавни пари още докато обещаваше. Досега нито едно от обещанията му не са спазени като срок/време и технически параметри. Но лапна едни много милиарди, нали? Да ти сера у кратуната, така поне ще има нещо качествено в нея!

Ако целта на една елита е да има умен работлив народ, здрав морал здрави ценности, прави го такъв. Това е Китай. Не казвам че живеят богато, но там прогреса огромен, бедността е двойно намалена за десетилетие. При нас еврогейовете за жалост е отрицателна селекция, умишлен регрес във всека област.

Габон и Замбия пращат сонда на Плутон. България кога ?

Ами хайде де, теб чакаме! Нали си българин, пращай.

Не сравнявай 6 милионна България с 200 милионна Русия 1.5 милиардер Китай 500 милионен САЩ.

с 200 милионна Русия? Посмали, манго - и 150 няма.

Аз съм оптимист и вярвам,че нашият президент рАдеф,след като извърши тихомълком военен преврат,ще поведе нашата бедна и изстрадала нация към нови космически висоти. Ще възстанови минимум два Миг-19 и като истински космически пилот,ще полети към червената планета...."ще изгрее като малка червена звезда" -откъс от песента от филма-"На всеки километър"

Явно много кухи манерки, не виждащи по-далеч от носа си, пишат глупости!

_stankow

"Преврат" ? "Военен" ? "Тихомълком" ? Вие думите за нищо ги нямате ! Ей така, лаф да става и кликове от съмишленици.

Пише същите глупости, като теб, инженерчо. Какво му правиш забележки, като си на същият акъл.

Доказателства за кацането има ли ? Или да вярваме на празни приказки.

Трябва да се вярва на думите им, защото нямат доказателства и няма да имат.

Питай Аполото той знае пряка връзка с комунистическите партий има. Обещали да му като доиде червената власт да го направят краварка първенец в млеклнадоя :)

иди на Марс да видиш лично

Това е десетото благополучно спускане на Червената планета, но първото, осъществено от държава, различна от САЩ. Освен днешното китайско и деветте американски кацания, през 1971 г. съветският спускаем апарат "Марс 3" също достига до повърхността на Червената планета, но не остава работоспособен - след броени секунди работа сигналът завинаги прекъсва.

Стига с тия руски измишльотини. Няма никакво доказателство за това от никой освен КПСС и правда а в правда няма никаква правда.

Писна ни от прости русофоби като теб.

Aха. И EKA преди 2 години достигнаха повърхността на Марс. Ама едно е само да стигнеш и друго да кацнеш меко и апаратурата да е напълно работеща.

сега и албанците след 2-3 седмици а де сме ние? След бай Тодор сме пълна нула!

Ами руснаците го свалиха псувай тях. Какво недоволстваш след него ти сложиха руснак Андрей Луканов да те управлява роден израсъл в СССР. Ярък проводник на заповедите от Кремъл. Какво мрънкаш. При бай ти Тошо нямахме ток и бебешки храни за тоялетна хартия даже нямаше. А да не говорим че не знаехме дори за валящия ни радиоактивен прах.

До 10 години САЩ прави колония с хора на Марс, а мишкоядците пратили неква прахосмука с дистанционно и ся оквичаха всичко с пропагандна цел! ХАХАХАХАХА

"Така Китай става втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета" А руснаците кога ?!?

Е голема са работа хлебаркоядците! 60 години след САЩ! БУХАХАХАХАХА

А Китай Втори Ама то СССР били кацали още през 70-те години.

След време ония отгоре, отвън ще им го върнат. Както ,,Аполо-13,,

Да знайте, че Коронката може да ни е от изрънземните!

В царството на ментетата това е поредното менте, което ще поработи колкото повечето китайски електроники ~ до към пладне, но пък може Марс да се сдобие с ковид

На 2 декември 1971 спускаемият апарат на съветската станция Марс 3 осъществява меко кацане на Марс, но 14 секунди след това сигналът от него изчезва.

Цялата Савецка работа е такава - много бум, много тряс, пушек и угасва - полза за мужика - 0.

Така де, МАРС-2 каца успешно на планетата на 27 ноември 1972-ра, отбелязано като първият изкуствен спътник кацнал на Марс. Ко прайм ся? :)

до Савецката работа. Сега, ръмжим, мучим, лаем, съскаме... пърдим, в безсилна злоба.

Колко да е меко с 500 км в час. По скоро са бомбандирали Марс :) :) :) ама и това не е сигурно. Ще излезе нещо като с Гагарин 5 различно версий за приземяването. На руснак да не вярваш. Ако е за убийства равни вярват ама ако е за наука техника прогрес забрави.

То и ЕКА преди 2 години се приземи като СССР на Марс. Имали били връзка 14 сек. ама само по твърдения, а после 5 пъти дори не успяха дори да уцелят Марс.

Браво на китайците! А до преди 30 години работеха за купичка ориз. И в кръга на шегата - със сигурност половината техника ще е с платки и части от Алиекспрес, т.е. ще струва няколко пъти по-евтино от аналогичната техника на НАСА.

БРАВО НА КИТАЙ

Онзи ден направих глупостта да дам 800лв за един китайски продукт. Ами вече е в кофата. Да видим до къде ще я докарат с ракетите. Много любопитно.

До Марс и Луната. Са я "докарали" вече. "С ракетите". А, иначе, си имат и продукция за глупаците по света и у нас. Които са мнозинството на глобалния пазар - 80%.

Де да можеше наистина китай да кацне там, ... па и да си остане там ... Ама некво желязо приземили, то това американците още от 50 години го можеха ... Изобщо и да се насирате от кеф дирници, далече сте от истината за космическите успехи и на кого са! На САЩ разбира се, да не си помислихте, че са на катастрофиралите рушняшки тенекета и на лъжите им за "първият" човек в космоса!? Ха, ха, първи, ама през крив макарон!

Де да можеше да не си толкова тъп,долен и упорит, чак.

САЩ са кривнали към социализма, за това сега са на тоя хал, само Дончо беше капиталист от класа и ги вдигна, ама на черните не им се работи.

Ех,ако знаеш що за промит мозък си

Всичко е точно - "втори след САЩ", които са първи... след СССР.

Дай доказателство снимка. Втори опит трети?!

Браво, демокрацията в САЩ има достоен тоталитарен конкурент, който първо спечели вътрешната конкуренция с другия тоталитарен субект СССР. Политическата система не е толкова важна, по е важно в Държавата да има положителна селекция към върха на Обществото, така че най-моралните и най-умните да се издигат в йерархията. Какво наблюдавахме в Б-я през последните 11 г.? Отрицателна селекция, дело на един полуграмотен и неморален човек, който назначаваше калинки, мисирки, братиньовци с една цел да граби от държавните ресурси. Как и защо го допуснахме?

Ама отрицателната селекция в България, скоро имаше 70-годишен юбилей. Като доказателство е достатъчно да си потърсиш снимки на другарите от Полютбюро на ЦК на БКП.

Също, за приемствеността в това отношение, може да си потърси сравненията на снимките на тАто, с бАце, "като" баща и син са. А и ако човек не е много прост, може да види сходства в маниера им.

И си прав и не си съвсем, защото въпреки съветската тесногръдост, в Б-я имаше и добри примери, гледахме и се учехме, от запада, правехме дори компютри, разликата с Китай е че те бяха и са огромна страна на която СССР не можеше да пречи така както на нас. А за мутренския модел след 1989 г няма какво да говорим.

Сходство казваш, ако гледаме банковите сметки на единия и другия, няма никакво, иначе и двамата са селски хитреци, спор няма , но единия имаше морал а другия не.

То и сега, могат да се намерят "добри примери". А, основната разлика е, че китайците на са нихилисти, чуждопоклонници, майкопродавци, дупедавци... и смазаха главата на американската демоНОкрация на Тянанмън, още докато беше малко змийче.

В голяма държава с патриотично възпитание, трудно се намират споменатите субекти, иначе човека е един и същ навсякъде.

Браво за успешното кацане :)

Липсва ми коментарът на Аплоло Нанайси.

Явно, нещо други ти липсва, преди това. За да се стигне до такава липса.

не мисля, че на някой липсват коментарите му ... :)

защо всички българи в тоя тъп сайт са толкова ПРОСТИ

Китайците изстрелват ракета в космоса. По време на изстрелването, 1,000,000 получили херния. 500,000 докато опъвали ластиците на катапулта и 500,000 от смях, докато гледали. Обаче, при изстрелването се случил малък инцидент, 500 не се пуснали навреме от ластиците на катапулта и излетели в откритият космос...

С този безценен коментар директно се катапултира в топ 3 на класацията Вселенски тъпоъгълник, честито! :)

Трябва да се отчете, голямата конкуренция на това ниво.

Нямаш ли роднини и приятели да ти кажат, че като коментираш, тотално се излагаш?

Те са му фенове. Роднините и приятелите. Той е най-"умния" сред тях. Демек най-"малко" простия.

Тоя апарат е литнал в разгара на COVID 19. Ko e замъкнал там не е трудно да се оцени.

Няма страшно! В момента се готви нова китайска мисия, която ще им носи ваксини ;-)

СССР умря отдавна! Никъде не е казал! Само в Афганистан @

И ти нищо не си казал. Искал си, ама то трябва и акъл. Само омраза не стига.

Поздравления за големия успех на комунистически Китай! Къде бяха преди 60 години, къде са сега. И жалко за братушките, от първа космическа сила, вече са трета. Нищо чудно скоро и Индия да ги изпревари.

Еми, Китай не се поколеба да смаже соросоидта на Тянанмън, догдето змията беше мъничка. Руснаците се направиха на "демократи".

За демократи не знам, но за мафиоти е сигурно.

Като тук, дето ни разпродават и подаряват за едно гейско потупване по... бъза!? Не мисла.

Големи комунисти с това свръх производство на боклуци. Няма що.

Прочетох 200 и помислих километра и щях да падна.

"Китай кацна успешно на Марс "Цял Китай ли от 1,5 млрд.души кацнаха! Как се се събрали в тази ракета?

Тъпчо, когато Бъз Олдрин стъпнал на луната е казал ЦЕЛИЯ СВЯТ ВМОМЕНТА СМЕ СТЪПИЛИ НА ЗЕМЯТА.. ама нали си прост булгаристанец

СМЕ СТЪПИЛИ НА ЛУНАТА*

Интересно как "Така Китай става втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета," при положение че "През 70-те години Съветският съюз осъществява успешно кацане" . Може би, наистина, ако силно желаеш нещо, то става истина. Само дето преди това, трябва да повториш лъжата хиляда пъти.

Ами ключът е думата "успешно". Ти трябва да прецениш дали е фантазия на автора или истина.

Желая ти успех в търсенето на теле под вола. Ти можеш! Просто го направи!

Така де, МАРС-2 каца успешно на планетата на 27 ноември 1972-ра, отбелязано като първият изкуствен спътник кацнал на Марс. Ко прайм ся? :)

И къде ги доказателствата, че СССР е кацнал, а не разбил апарат на Марс? НЯМА ТАКИВА. Всичко е само голо твърдение. А после 5 пъти дори и Марс на можаха да уцелят. То по тая логика и ЕКА преди 2 години "кацна" на Марс. Та Китай са доста назад.

Как така, ами така, когато журнаГлистите са ти "инспирирани" от определени места и "партньорски" организации да пишат "истината". Непризнаването и премълчаването на факти е част от йезуитската демокрация!

Нещо, като новото "нормално", може би. А!?

Искали са да напишат, че Китай е втората космическа страна след САЩ, изпратила сонда на Марс за ТАЗИ ГОДИНА, щото едни други преди много години са свършили това за първи път!