Китай представи квантов компютър, който е по-евтин от Mac Pro

ЅріnQ e пpeднaзнaчeн пpeдимнo зa yчилищaтa и инcтитyтитe, и paзпoлaгa caмo c двa ĸyбитa

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И се чудя от къде изкачат биткойните, отзад ще да е...

БРАВО, коментарите до тук са приятни за четене.

Диметилфосфат на кво бе?

Кой недоучил слага минуси? ДиметилфосфАтите са соли на диметилфосфорната киселина - т.е. аниони на киселината, свързани, най-често, с метални катиони. Например, известно приложение в металургията има неодимовият диметилфосфАт. В човешкият организъм пък се срещат калиев и натриев диметилфосфАти и т.н. Самостоятелно вещество е диметилфосфИтът - двуметилов етер на фосфористата киселина - (CH3O)2P(O)H.

Не било компот а било маслен радиятор от алибаба

Добре де, как е възможно страната, където хората пасат трева и ядат грудки, да произвежда и продава квантови компютри, които са дори по-евтини от Епъл?

Просто е: техните децс учат основно топни науки. Нашите пеене, танци , международни отношения и подобни простотии. Резултстите са на лице :)

Ти да не мислиш ,че жълтурковците са го измислили този компютър. Видяли са нещо подобно демонстрирано на запад , леко са го репликирали,навряли са го в малка кутийка и айде на пазара. Там материали и човешки ресурс за производство в излишък има колкото щеш.

ами на "запад" нали пак жълтурковци ги измислят тези техники, иди да видиш кои са най-амбициозните в "западните" университети и фирми

Хайде и ти го направи, бледолики!

Може ли да подкара Скайрим с всичките графични модове и рандъм битки и патрули?

копа ли биткойнти?

Яко ще се копа!

Сече ги напраоо, 10 бр и за година си избиваш парата

и какво можеш да правиш на него? Word-a на такъв комп отваря за около 45 мин.

Кога успя да си го купиш и тестваш?

Може да го сметнеш с 2 q-бита каква е скоростта при положение че 7 от 8 са грешни величини.

Днес два, утре четири, в други ден шестнадесет! А вие си карайте по автомагистрала "Струма" и чакайте да ви падне някой кубик! Нали от някъде трябва да се започне! А дали са китайци, американци или занзибарци, какво значение има...

BajMihal

Ами има. Сравнявайки икономиката на държава, в която е около 1/5 от населението в ЦЯЛ свят и която е на площ около 1/3 от ЦЯЛ КОНТИНЕНТ, с нашата държава е меко казано смешно, ако не беше жалко.

Израел като са по-малко от нас , по-скоро ли са в науката?

BajMihal

Колко пара се налива от щатите в Израел, защото са им "надежден партньор"? Пак сравняваш ябълки с круши...

Плачете гейтачета,ронете сълзи!

Това е поредният пропаганден бълвоч от китайския агент вдира - Сто Ян Го!

Това ми прилича на измама. Обикновен компютър за 200 долара плюс нещо което никой не знае какво е и софтуер за симулация. Хepмeтичeн peзepвoap, в ĸoйтo ca пocтaвeни няĸoлĸo ĸaпĸи димeтилфocфaт, е нещо доста миниатюрно некви микро магнити около него и 5000 долара.

Ако беше толкова лесно да се симулира квантов компютър... Нямаше да има нужда от квантови компютри. Нали като го тестват веднага ще се разбере, че не е квантов компютър?

Как ще разбереш, като ползваш софтуер за симулация и обикновен компютър за обработка?

честно казано най-вероятно първите няколко хиляди от този комп ще бъдат купени от всевъзможни организации, които просто им е интересно какво има вътре и как работи. първото, което ще направят е да го разглобят бурмичка по бурмичка и веднага ще стане ясно какви фосфати китайците са наляли в компа.

основният проблем на компютрите и операционните системи винаги е бил наличието на софтуер и да накараш хората да го използват. Тая машина постила основите и популяризирането на нова и перепективна технология в която Китай заявява технологично лидерство.

уау, ти сигурно си разбрал какви точни основи поставя тази "върховна" китайска технология. сигурно си един от малцината такива.

цветенце

"Kитaйcĸaтa ĸoмпaния Ѕhеnzhеn ЅріnQ Тесhnоlоgу cъздaдe ĸвaнтoв ĸoмпютъp, ĸoйтo e по-евтин от Mac Pro." "Според експерти от Microsoft, един квантов компютър би решил алгоритъм за 2 минути, докато на един класически суперкомютър това би отнело хилядолетие." Други въпроси? :)

къде бяхме ние през 80 и 90 години на миналия век, къде са сега китайците , колко има много да ги гоним и няма да ги стигнем

Недостижими са с измамите и манипулаците, признавам.

Къде бяхме ние? Бяхме копирали компютър на Апъл и кръстили Правец, в чест на правешкия цървул. Къде са китайците сега - и те крадат от Апъл, но в по-големи количества.

браво! много добре казано! но не крадът само от апъл ами си имат агенти, които работят/спят и с демократите в сената :)))

Бяхме не откраднали :) а купили модела от магазина ') после някой страхотен ДС го е изпратил по дипломатическата поща невероятен логистичеен напън :) и кога нашите правят не умело копие вече е морално остаряло :) после почваме някакво производство но купуваме частите от запада. Пада стената и се оказва че нашите компютри са много много назад и до там.

Стана ми интересно и се поразрових в нета за тази машина, дори в Калдата и...нищо! Толкова за новината, всичко е ясно, поредната партенка измъдрена от някой пропагатор в пространството.

"A Chinese start-up has unveiled plans to sell a desktop quantum computer costing less than $5,000. The new portable device is one of a range called SpinQ, aimed at schools and colleges. It is made by the Shenzhen SpinQ Technology, based in Shenzhen, China. This is not the company’s first quantum computer. Last year, it started selling a desktop quantum computer for around $50,000. The desk in question would need to be sturdy given that the device weighs a hefty 55kg (121 lbs)—about the weight of a small adult. "

Моля разбирачите да обяснят какво може да се прави с два кубита. Примерно, данните в 2 кубита могат да се кодират в 4 нормални бита, а с тях - нищо на практика не може да се направи.

Специално за теб: Всеки си мисли, че децата не могат да научат нищо ценно, когато си бъркат в носовете и устата, но след тези техни тренировки, всички знаят, да бъркат в дупки! Ето това е ценното на тези 2 кубита! Всеки може с много битове! Началото не е било такова, но явно ти не знаеш за миналото, а се опитваш да си вещ в бъдещето! Ти ще си останеш само с бъркането по дупките!

Не те питах за твоето житие и какво си правил като малък. Питах за какво в едно училище, например, ще може да се ползва квантов компютър с 2 кубита. Ако не можеш да извадиш пръст от дупките си и да дадеш смислен пример, не се напъвай да си остроумен.

Основно става за практическо запознаване с квантовите алгоритми, които са доста по-различни от стандартните. Но за два кубита може да се използва и симулация на стандартно PC. В общи линии, този стартъп търси пазар за да събере малко пари (и ноу-хоу) за нещо по-сериозно.

Мда, напълно е възможно и това да е. Заедно с това, че могат да се рекламират като първата компания (в света? в Китай?), пуснала персонален квантов компютър за широката публика.

Всеки се сравнява с Апъл.

Умният БГ журналист друго не знае. Иначе това си е добра машинка, да се учат да програмират на нея.

+1! Именно! И у нас, побългареното копие на Apple ][ - Правец-82, не беше нищо особено, като възможности, но благодарение на появата му стотици, ако не и хиляди хлапета се научиха да програмират. И то добре! Преди индийците да залеят пазара с техните "програмисти", чиито код така и си остана немарлив, лошо документиран и лошо структуриран, нашите бяха от най-търсените. Всъшност, те и сега са най-добрите, но в силно специализирани области, като например програмирането на промишлени контролери и цифрови металообработващи машини. По темата - такива малки квантови компютри успешно могат да се използват в области, изискващи обработка в реално време на ОГРОМНИ (за съвременните PC-та), масиви данни. Например, в Израел вече създадоха технология за 3D печат на кости, с включвания на биологичен материал, които се използват за пълна подмяна без отхвърляне от организма. Проблемът е, че отпечатаната кост трябва да е точно копие на оригинала. Сканирането с томограф е добро начало, но не е достатъчно. Обработката на 3D облака от точки, свалени от томографа, ще отне до няколко дни на обикновен компютър и само няколко минути - на квантов. А, кой не иска да бъде операран и да се върне към нормален живот по-бързо?