Китай създава "изкуствено Слънце"

Изследователи са постигнали температура от 100 милиона градуса по Целзий в експериментален реактор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, а пък все си мислех, че вътре е около 100 млн градуса, ама явно си е само 15 млн, щом навсякъде го пишат така. Но въпреки тези 85 млн градуса , които са докарали отгоре, пак ще са им достатъчните само за синтез на водород в хелий. Други звезди, които са по-горещи, синтезират следващите елементи по таблицата.

Не вярвам на китайците, всичко е приказки, самореклама и кражби от други страни. В областа на модерните технологии и научната дейност все още са зле като имат пробиви само тук таме. На доста години са след Щатите, Англия и Франция но имат пари и това им позволява крупни инвестиции като моста - магистрала между Хонг Конг и Макао което обаче не е кой знае какво техническо постижение.

Ванга предсказанията че ще се появи още едно слънце което ще осветява земята от тъмната страна и как ще спим тогава тия ще разрушат планетата

Споко. Ако го е казала слънце, значи слънце. Не нещо направено от човека на самата планета. Дишай дълбоко. Истинската опасност са т.нар. колайдери.

Казала е още едно изкуствено слънце

Кетайското кюмбе запали слънце! Който иска да вярва!

БРАВО НА КИТАЙ !!! Е за това спокойно мога да кажа - БРАВО !!!! Жалко за "Силата на Сибир"

За китай наистина браво , но онези малоумни алкохолици от сибир ПНХ.

работи ве педик, за съжаление на лудите говеда и европедалите:) Цвъки цвъки

Кога ще ги стигнем китайците...

Хленчарите никога няма да стигнете когото и да е, какви китайци те патили.

Гледали са филма " Светецът " :)

При китайците всичко е по 100 отгоре,минаваш на пазара и гледаш касетофонче 2х 1000 вата,а то 2х10 вата... Така е сигурно и с тези м,илиони дето са постигнали...

Не бе, не си скивал десетичната запетая, хората обичат точността.

То май реално, имаше разлика за отдадена мощност или мощност на усилвателите, така поне са ми казвали, да не бъркам понятията. Т.е. това, което пишат е вярно, но не ни устройва ;)

Това се определя от пазара.

Тия трябва да плащат патентен данък. Може да има САМО едно слънце, освен естественото ... и то се казва ББ.

Мнооого оригинално.щатният трол с поредния напън за днес. Как се търпиш в кожата си бе, да си щатен трол е толкова жалка съдба.

ти първо погледни плюсовете

Брей, направил го американецът!

Браво! Сега да вземат да решат и някой по-маловажен въпрос като побърканата им народопсихология и огромния брой самоубийства на натъпканите в кутийчици нещастни хора, вижте и снимки от някой техен плаж, за какво става дума..

Гледах на един клип с един изкуствен плаж, който се простираше докъдето ти стигне погледът, с изкуствени вълни. И целият този плаж всъщност беше в хотела! Ти после ми обяснявай колко лошо било! Направо нереално...

Бай бай АЕЦ Белене!

"Днес тази конфигурация е почти стандартна, но токамаците така и не са постигнали успех, поради проблеми, на които още не е намерено решение." Вече 50 години и американци и руснаци, и огромен международен екип във Франция търсят решение, но не го намират, а няма и да го намерят, защото няма материал, който да издържа такава температура. Просто преливане на едни пари от пусто в празно.

Като не разбираш защо пишеш? Плазмата се удържа в магнитно поле във вакум и не се докосва до никакви други материали.

Така де проста работа. Само дето за нищо не става. Най-накрая некое оръжийце ще излезе от тази работа. Евтиния за норада не се планира.

Разбирач бе, виж как ги знаеш тия работи. Да бяха се сетили да се консултират с тебе преди да се захванат с невъзможни проекти дето няма да отидат отвъд някое "оръжийце".

Гогов, що не се запътиш "в тороидална посока" и не престанеш със свободните съчинения за неща, които не разбираш?

туй глобално затопляне от медиите на еврейския мошеник сорос а те китайците да правят слънца за подгряване

На кривата ракетка са някоя друга раса и пречи.............. расистче..........

нали имаше глобално затопляне и Тръмп беше тъп изрод че спря милиардите на Китай за да го ограничат а те жълтурите да правят кюмбета да ни пържат

И къде в статията прочете, че няма глобално затопляне? И да, Тръмп е тъп. Това поне правилно си го разбал.

не са кюмбета , най са тукмаци

Е ти не видя ли затоплянето??? Половин Калифорния изгоря, не ти ли стига???

"За удържането на високотемпературната плазма използвано магнитно поле, създадено чрез индуциране на електрически ток в плазмата в тороидална посока." Тороидалната посока кърти миФки.

"ТокамаЦИ" може да роди единствено гогов (с малка буква).

"Токамакът е разработен от съветските физици Игор Там и Андрей Сахаров през 50-е години на XX век и вдъхновен от идеята на Олег Лаврентиев. Синтезът се състои в сливане на ядрата на деутерий и тритий, които са изотопи на водорода и могат да се извличат от водата, като в резултат се получава хелий и се освобождава термоядрена енергия подобно на процесите в Слънцето" - това пише в Уикипедия. Цитирам за онези, които не са и чували що е Токамак и дали се яде или се пие.

а ве ей , аз кога за пръв път съм видел тукмак - ти си ходел прав под масата

кога за пръв път съм видяла ТУТМАНИК ===

Всъщност реакцията, която си цитирал (деутерий и тритий) е по скоро използвана във водородните бомби. При такива термоядрени реактори обикновено използват само деутерий - две деутериеви ядра се сливат в едно хелиево при много високи температури и налягания. Деутерият наистина се среща в природата, тъй като е стабилен изотоп на водорода, но тритият на практика не, тъй като е нестабилен и радиоактивен. Тритият в природата е по скоро резултат от радиоактивно замърсяване, например от ядрени реактори, използващи тежка вода (с деутерий) за охлаждане.

Я да видя аз кой петролен магнат или негов слуга ми е изтрил коментара?

Путкин не харесва това!

По-голяма глупост не съм чел скоро време!

И кво от това, нито едно слънце не може да затъмни бат Бойко :)

Откога ги чакам Тукмаците ;)

Ние от 10 години се греем и огряваме от Слънце МУ, китайчетата едва вчера и то непроверено. Къде сме ние, къде са те - хахахах

Разбрах! Китайците ще греят слънцето. Ммм- даааа!

Леле, това какъв чушкопек може да стане !!! Тея китайци големи балъци!

е благ, говори мъдро. По делата ще ги познаете. Защо смартфоните не са достъпни за всички

w W w. cherenpetak. info - Всички промоции за предстоящия черен петък на 23 ноември

Ама че балъчета са китайците.. Полза от изкуствени слънца и от асфалт няма. Да е кебабче - да го изядеш, а това какво да го правиш..?!

мъдата...а не, мъдрата мисъл :-), защото ми се струва, че за пръв път германците бяха създали изкуствено слънце...пак беше публикувано в така уважаваната от мен Дир-ерекция,ох, директория, дир-екция, т.е. страница.

Царете на ментета създадоха и менте слънце.

А че е фейк тази новина е повече от ясно! Тия улуци на снимката ли са генерирали 100 млн градуса! ХАХАХАХАХА

Карл Маркс е най-великите мислител на нашто време.

A боклуците от ГЕРБ искат Бьлгария да я кара още на ВЬГЛИШАТА и американски идпсарски ТЕЦове и остарели руски прескьпи атомни технологи

Проблема не е в постигане на температура от този порядък, а подържането и достатъчно далго. Плазмата е изключително нестабилна...

Поредното менте на менте държавата създаваща само ментета. Стоманата се топи при няколко хил. гардуса, слънцето развива 15 МЛН а тия чак 100 МЛН вдигнали .... Ейййй смешници правете си Хуявеите и ДГД

Прочети в Уикито какво е "температура" и какво "количество топлина". Може и да вденеш колко си тъп!

Надали ще вдене. Прекалено е тъп за да успее.

на дали ще в дене

Аз прочетох а ти прочети какво пише в статията. Май ти си тъпста а не оня или оная.

Китайците ще затоплят Сибир скоро. Те вече са няколко милиона там и неофициално се твърди че са повече от рашките. Путеф им даде милиони акри земя за 49г, като им взима само по 5$ на каър - хахахааа.....Чайниците яко секат горите и внасят дървесина в Чайна, но и си строят селища. Та Путьо взе блатистия Крим, ама ще му вземат СИбир - хахахааааа.....ще затоплят добре ватенките с това изкуствено слънце, преди нацяло да завземат Сибир та май вече стигат чак до Урал

Тъпак, сигурен ли си, че си пиеш редовно хапчетата, предписани от психиатъра?

Това "слънце" ще свети като китайски светодиод - студено, ярко, дразнещо и неприятно... Горките китайчета...

е време за любов.

ОК. Прати стринкя си денем насам да проверим дали деня е или не е време за същото. :))) Налагат се дълги и многократни изследвания по въпроса за да потвърдим или отхвърлим казаното от тебе.

Само американски шистов газ им трябва на китайците. Чист, натурален и полезен.

Споко, след САЩ и Канада, на трето място по добив на шистов газ е Китай. Над половината от световният добив на стомана е пак там. Осем пъти повече от САЩ. И не изнасят преработена суровина а крайни изделия с висока принадена стойност. С всички стратегически суровини е така, Китай ако не е първи е в челната тройка.

НЕ САМО КИТАЙ Е ИЗНАСЯ РЕДКИ МЕТАЛИ ПОЗНАЙ КОЙ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ИМ КЛИЕНТ СЛЕД ТЯХ В АЗИЯ СА БИРМА МИАНМАР ПО СОБИВ НА РЕДКИ МЕТАЛИ ДИРНИКО МОЛЯ ТЕ ИЗТРИЙ КОМЕНТАРЪТ МИ ТОВА Е КОМПЛИМЕНТ ЗА МЕН БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ПОЛОЖЕНОТО УСИЛИЕ ДА МЕ ВЕПЧАТЛИШ НО СИ ПАДАМ ПО ЖЕНИ.

Дано не взривят планетата тези идиоти.

Оди Копай

Оди копай ти. Може и да поумнееш. Няма да ти е излишно.

пък нашето не е изкуствено а банкянско

Превръщаха нощта в ден.

Тролове

Глей хората кво правят, ний тука с една тиква още се занимаваме

ФЪРЧИЛОТО! ДАЙТЕ И ЗА МАРС НОВИНА, САМО И САМО ДА НЯМА ЗА ПРОТЕСТИТЕ !!! НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ, ЧЕ ГУБИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ?

Може - създава. Ние само ге облизваме ...

И КО ще стане със сила сибирььь! Поредния енергопроект на Шеломов отиде у киреча!

Не си никакъв " майор ." Мисленето ти е на трудовак от К Е Ч! Сещай се, кои служеха там !!

Дано направят последната крачка преди човечеството да се самозатрие. Ха дано...