Китай се превърна във втория по големина „производител“ на биткойни в света

Въпреки правителствената забрана в страната продължават да се добиват най-много токени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. Китай се превърна във вторият по големина прахосник на енергия.

всичките световни кукловоди много скоро ще сте извън играта с проектираните ви кризи, инфлации, икономически модели и прочее методи за ограбване на хората и превръщането им във ваши роби. Няма да са вашите пари - нашите ще са. Получавам заплащане за труда ми и плащам само в крипто. Адиос.

Копаенето на тая валута замърсява света. Вместо тая енергия да се използва за нещо продуктивно, то хората робуват на някакъв измислен код! Унищожават се ресурси, увеличава се въглеродния отпечатък, причиняват косвено измирането на животински видове. Та тая валута краде от бъдещето на децата ни на тая планета. Няма лошо да има "електронни пари", но те да не харчат толкова енергия за генерирането им, и насреща да има реална стойност. А тия биткойни са едно огромно зло. Да не говорим, че терористите минаха на биткойни.

Скоро и ще се храниш виртуално с "крипто" ...

... и ще станем твои роби? хората работят и им се плаща! тия налучкват SHA!

Просто сменяш един кукловод с друг! В случая с държавните валути, кукловодите са съответните държави, при настоящите криптовалути кукловодите са големите собственици на криптовалути. Първите независимо от недобросъвестността, подкупността, алчността и тн. са макар и слабо/трудно но контролируеми и сменяеми. Вторите ... никакъв шанс. Мъск пуска 2 реда пост в туитър и биткойн същия ден скача с 5%. Случвало се е! Случвало се е и обратното! Може ли някой да забрани, да се оплаче, да недоволства срещу Мъск на тема крипто? Не! Мъск си плямпа каквото му хрумне и щото е много напред с материала хората го слушат. Дребните риби като тебе ще папат каквото им сипят хора подобни на Мъск! Не си даваш сметка, че псуваш срещу държавните валути защото има някакъв макар и нищожен, но реален шанс някой да те чуе. Ти си една нищожна частица която формира общественото мнение и нагласи, прашинката до която като се наредят още достатъчно подобни прашинки се превръща в планина с която политици и силните на деня се съобразяват. С криптото ... курса се вдигна, много сме велики, останалите са тъпи! Курса падна, няма на кого да се оплачем, нова вълна крипто самоубийци!

Брат, много си зле ако си мислиш, че тези които дърпат конците зад кулисите не дърпат конците и на криптото. Ако беше извън техен контрол или нямаше да го има, или нямаше да е толкова достъпен.

В случая с държавните валути, самите те на практика са държавна услуга за която съответното общество си плаща. На САЩ им коства 800 милиона $ годишно само да подменят дефектни излизащи от употреба банкноти и монети. Американците ги плащат тези пари и затова има долари по цял свят. Съществуването на криптовалутите също струва ресурси и някой трябва да плати цената на съществуването им. Няма спор парите са инструмент, който изключително улеснява покупко - продажбата на стоки и услуги, те са изключително необходими. Правилния въпрос не е в това, защо да се хаби съответната енергия и да се плаща цената за съществуването на криптовалути. Няма безплатен обяд! Цената трябва да се плати, няма как да е иначе. Правилния въпрос е има ли света необходимост от още валути?

Коя валута да я има и коя не, го решава пазара. Така е редно. Или ти много искаш някое диктаторче да ти нарежда в каква валута да продаваш стоката която имаш? Нямам предвид някой конкретен диктатор, а принципно.

Дори и злато да копаеш от някоя мина, това пак замърсява околната среда.