Китай ще изгради "цивилизован интернет"

Пекин затяга контрола над онлайн пространството в страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цветни революции, организирани по социалните мрежи в Китай и Хонконг не се предвиждат. Усилията на Китай са осигуряване на стабилен вътрешен пазар и приобщаване на Тайван. И псевдо - троловете да не плюят там, дето благодетелите им сключват сделки! Оня ден Китай и САЩ сключиха много голяма за доставка на втечнен газ. Влизайте в крак, да няма ситуации като тези с Зукърбърг... в държавата, дето имало свобода на словото :) Ама когато словото се обърне срещу държавата, тя се намесва. Дори и тя да е "знамето" на свободния свят :):):)

Разликата е огромна. Докато в западните социални мрежи могат да ти изтрият само коментар или най-много бан, в Китай могат да изтрият човека от лицето на Земята.

Значи партията трябва да сложи ръка и тук , да цензурира , да плаши наказва и контролира ....красная чуковщина , отврат !Ще се насерете и вие , защото сте великани с глиннени крака ~

Значи просто ще направят ново Работническо дело

свободата върви ръка за ръка с хаоса, а реда е възможен само с контрол и ограничения на свобода. крайности и в едната и другата посока са лоши. е като всяко ново нещо то възниква е нещо като юридически вакум. няма правила и закони които да го третират и ограничават. резултата е от една страна голяма степен на свобода, от друга пълен хаос. първите самолети ...без правила и ограничения са си пърхали където и както си и поискат. с първите дронове беше подобна история. трябва време обществото да проумее, че новостите освен добри страни имат и лоши. самолетите освен да летят могат и да падат (първите често им се е случвало). дрончетата освен за развлечение могат да служат и за много други неща. обществото осъзнава, реагира, и въвежда ограничения на лошите страни. с интернета не беше по различно. еха супер новото нещо ще обедини света, ще свържем всички, свобода на словото, никакви ограничения ... супер! няма лошо в мечтите. в реалността обаче понякога нещата си имат и лоша страна. интернета не се оказа изключение. свърза всички, включително религиозни фанатици и фундаменталисти. даде свобода и достъп на словото включително на религиозни фанатици и всевъзможни шарлатани с безумни идеи ... промени значението на думичката приятел, промени начина на общуването между хората ... някои неща за добре, други не особено. и обществото взе да осъзнава, че интернета не е "само цветя и рози" има си и тъмна страна. от правна гледна точка интернет е много сложна материя. той е пространство, което преминава отвъд физическите граници на държавите, трудно се определя юристдикция. много лесно се бяга от отговорност, особено ако някой си търси права от държава която не е САЩ. всички тези соц.мрежи бягат по тъчлинията на законодателството и в момента в който ги обвинят, че газят лука прескачат в друга държава и се позовават на нещо си някъде си което им утърва. добро начало е това което Китай ще направят. Не толкова относно конкретните действия, а като пример че такова нещо се прави. В доста по-дребни мащаби подобни решения се взимат полека полека в много държави. Австралия в началото на годината например. Добро начало, но няма как да свърши работа ... нета все още си прескача границите без проблем затова е необходимо законодателство на международно ниво. Някакви общи правила и съглашения които да важат навсякъде не само в Китай, Австралия и тн. Подобни наднационални закони не са новост историята, например морското право е от най-старите подобни наднационални правила. За момента на тема интернет те са доста оскъдни.

Слагам бас, че си чел само Маркс и другите подобни “мислители” и така си се задръстил тези каламбури, които си написал. Ще ти дам един прост пример: Ако имаш десет ябълки и десет круши, можеш да ги разпределиш в двете крайности. 1. - една купчина от 10 ябълки и една купчина от 10 круши. Това е идеалния ред. 2. - 10 купчини от по една ябълка и една круша във всяка купчина. Това също е идеалния ред. Само че при този случай имаш идеален хаос друже! При всички останали случаи, е просто бъркотия, която ти бъркаш с хаоса! В началото няма нужда от правила и закони, тъй като бъркотията е в начален стадии. Чак когато стане по-голяма бъркотия, тогава изниква нуждата от регулация. При хаоса не са необходими правила.

90% от информацията в интернет изобщо не e индексирана в гугъл, фб и т.н. Който има нужда да положи усилия за да се научи, няма проблем с намирането на каквото и да е. www не е единствения трафик в интернет :)

Жълтурландия по-добре да изгради по-солидни бомоубежища. След чумата, от която само в България загинаха над 23 хил. души и не платиха нито стотинка - само това ги чака. Предполагам, че Чичо Байдън някъде за 2022-ра ги е записал, като започне от Ухан, Лай-нян и продлължи по кафявата линия!

ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА МАРКС И ЕНГЕЛС.......БРАУЗЪР ЛЕНИН....... АНТИВИРУСНА ПРОГРАМА МАО-СТАЛИН И ВПН КИМ ИР ЧЕН ВЕРСИЯ КПСС... ВИДЕОПЛЕЪР КОМСОМОЛСКИ НАПЪН

Фейсбук, Туитър и Инстаграм и сие са най- големите цензори. Блокират, трият коментари, манипулират. Щом посегнаха на действащия тогава президент на САЩ, какво остава за обикновения гражданин. Но не забравяйте, че те са частни компании и за тях всичко се измерва в пари. Който плати повече ще получи от тях и лични данни, и служебни тайни и компрометираща информация. Засега китайците все още ходят след тях и се учат от номерата им.

Хайде, щом си толкова начетен, влез във "Weixin". И не ми пробутвай "Wechat" като вейксин!

Да ама когато Ройтерс (СНН, Дойче Веле) кажат и юзера клъвва веднага. Вярно-невярно , няма значение! Разсъждения на зомбита! Тези с фишинга са го измислили много хитро.

Много правилно