Китай ще се опита да върне проба от далечната страна на Луната през 2024 г

Ако успее, мисията ще позволи на учените потенциално да анализират материал, изкопан от лунната мантия

Обратно в новината

Коментари - Китай ще се опита да върне проба от далечната страна на Луната през 2024 г | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че каква космическа индустрия сме имали бе кретен? Сега правим апарати за цял свят. Български апарати има на Екзомарс, на МКС и общо 14 апарата за ЕКА.

Щях да напиша че китайците са откраднали български разработки, ама се сетих че ние ликвидирахме космическите си индустрии. След 35 години демокрация най голямото ни постижение е че се научихме да правим салам без месо и сирене блез мляко

това е единия начин да погледнеш на нещата ... да приемеш че си просто безучастен наблюдател и случващата се около теб история. ... другия начин да погледнеш на нещата е да си дадеш сметка, че когато казваш "най-голямото ни постижение" това "ни" включва и тебе самия. следващата стъпка щом си толкова недоволен от общото ни представяне, е да си зададеш въпроса къде е проблема. "ни"-то има много съставни частички чиито причини, идеи, желания и тн. няма как да знаеш, а и влиянието ти над тези частички е косвено, но има една частичка за която знаеш абсолютно всичко и има буквално абсолютен контрол над действията и. тази частичка си ТИ. съответно ако смяташ, че космическата индустрия е нещо с което съвкупното "ние" трябва да се занимава, първия въпрос който би трябвало да си зададеш е "ами аз какво правя по въпроса?".