Коментари - Китайската сонда "Тянвън-1" преодоля 400 млн. км, ще стигне Марс през февруари | IT.dir.bg
назад

Китайската сонда "Тянвън-1" преодоля 400 млн. км, ще стигне Марс през февруари

Полетът по права линия от Земята е невъзможен заради гравитационното поле на Слънцето

Обратно в новината
| Редактор : Десислава Димитрова

Коментари - Китайската сонда "Тянвън-1" преодоля 400 млн. км, ще стигне Марс през февруари | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

130 и 8.3 не правят 400

Това е една малка крачка за Китай - но и един ГОЛЯМ шут в еврейския задник на НАСА...

Ората пишат че не фърчи по права линия

и пак не се връзват сметките на ОФчарите

Преди трийсетина години ,,ние Българите,, се подигравахме на китайците колко са изостанали и зле...кво стана, къде сме ние Българите :)))

БРАВО!

Още от 60 год. руските учени превъсхождаха НАСА, но благодарение на ,,съветското малоумно управление,, на ,,мойте хора,, добрите бяха изритани...

ами ние си живеем още с 30те години назаде...

Българската сонда от 5 години си е там на орбита за разлика от италианската, която се счупи при кацането. Там сме. Ако Фобос реши да пусне и чайниците ще ги пусне, но досега пуска само апарати с българско участие.

ориз от там ще връщат ли ?

Кой кацна пръв на луната? Русия. Луноход-а. Сега и китайците настигат. Браво.

НАСА от години имат апарати работещи на Марс. Дори и в момента на там лети друг техен. Русия нямат нито един апарат на марс и дори като партньори в такива мисии не участват. Никой не ги иска.

Канчето с лекарствата -> леглото.

Ще ни информират за всеки изминат километър, видяло се е. Да има поле за изява на наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър. За добро ще е, няма да остане и един да чете коментарите под "новини" като тая.

400 милиона китайски км.Сондата е подминала Марс,сега обръща и каца срещу вятъра./бай Гугъл справка: Земя-Марс-255 555 555км.по азимут.

Миндил русоробски?Преди 30 години когато немските инженери бяха още живи имаше съветска и руска космическа програма.Сега освен Китай Индия и Япония частна американска фирма е по напред технологично от ,,Роскосмос” Това е истина,а не фалшиво негативно внушение срещу нас Българите! Миндил русоробски си ти

Se taia

Сега остава и да го примарсят успешно. Ще има втора държава, която да е пратила апарат на повърхността на Марс. Дано успеят... Ще видим.

Se taia

Принципно разстоянието между Земята и Марс е променлива величина (щото и двете се движат ;) ) Та това, което си го дал е средното разстояние. Нашите дават най-далечното разстояние (когато двете планети са в срещуположната част на орбитите си).

Аре чиба ве, миндил еврейски!! А за боклука Мъск като ни уведомяват на всеки час какво е ял и ср*л по ли е интересно? И за ежедневните басни на НАСА - които НИКОГА не се осъществяват??

През февруари 2014 г. изчезва учен от университета в Охайо на име Ронсинг Ли (китайски произход) работещ по оптиката на ровъра Perseverance и имащ ограничен достъп до данните на НАСА най вече за ровърите и кацанията на Марс. Жена му не знае нищо, а той е обявен за издирване. След седмица се получава писмо от Шанхай, с което той иска да прекрати трудовия си договор с НАСА, където е зписано, че заради достъп до конфиденциална информация и данни няма право да работи в конкурентна фирма или организация за 10 години. Предлага се сам на НАСА и при наемането му е излъгал, че няма контакти с китайски учени и власти. В писмото твърди, че се връщал в Китай, за да се грижи за болната си майка и оттогава никой не се е чувал с него. Жена му Джу Тиан е задържана след 2 седмици при опит да напусне САЩ с лаптопа му и флашки с данни по марсианската мисия на НАСА предвидена през 2020. Какво е предал на китайците не се знае, но Китай след това успешно кацна на Луната с ровъра Юйту, а през 2017 (или 2018 не си спомням точно) изненадващо обявява полет до Марс с директно кацане на ровър, без никога преди това да е пращал какъвто и да е апарат към Марс. През 2020 успяха да повторят в умалена версия полетите на Аполо със скачване на Лунна орбита. Така върнаха проби от Луната. Та нищо чудно и да успеят

Движението е догонващо, защото Марс се движи. Та апарата се е движил с приближаваща траектория заедно с Марс по орбитата му около Слънцето.

Участват в мисиите Екзомарс. Ползват ги като партньори от ЕКА. Имат договори и програми от 30 години.

Това са моментните разстояния по права линия до Земята и Марс, ама и Земята и Марс се движат спрямо Слънцето по орбити. Апарата се движи между Земята и Марс и едновременно с това се върти около Слънцето. Тези 400 млн. км. са по траекторията му спрямо Слънцето.

Se taia

Дори и да са копирали информация, не значи, че ще успеят. Руснаците също са пробвали, но не им се получава все още.

Лекарствата и марш в леглото, не се наврещя ей.

Ти му говориш - то продължава, психопатът олигавен...

Не само са копирали, а директно са си краднали технологии. Оптиките за марсоходите са като на шпионските сателити. А тоя е работил месец-два в НАСА получава достъп до данни и нформация и малко след това изчезва без официално да напусне държавата.

dp не е срамно да потърсиш помощ, предполагам е много болезнено да подкрепяш губещата страна, особенно като не си особенно интелигентен. Но не се тревожи медицината е напреднала, на този етап няма нужда да те затварят

Китайците настигнаха руснаците на Луната, даже ги задминаха, защото кацнаха и на обратната страна. На Марс ако китайците кацнат, ще задминат руснаците. Това ли искаше да кажеш?

евреин е господаря ти Шаломов, както и приятелите му ШАмалов, Дерипаска, Милер и т.н.

За никакви руснаци не говоря. Казвам, че Китай отвя всички, а и за да е още по интересно тепърва започва. Ако ти се привиждат комунисти, или Путин лично ти е хакнал телефона и те изнудва с неприлични снимки, проблема си е твои.

Нали се движат планетите. Значи сондате се изтрелва много по - ранно ранно от земята, за да може да догони в най-близката точка Марс. Иначе нема и да я стигне. затова се получава и това разстояние. Не може да се изтреля "напреки". Все още де. ;-)