Коментари - IT лидери са най-влиятелните бизнесмени в света | IT.dir.bg
назад

IT лидери са най-влиятелните бизнесмени в света

Представители на най-големите световни технологични компании - Бил Гейтс (Microsoft), Лари Пейдж и Сергей Брин (Google) и Марк Зукърбърг (Facebook) — оглавиха рейтинга на 12-те най-влиятелни бизнесмени в света за 2013 година, съставен от списание ”Форбс”.

Обратно в новината

Коментари - IT лидери са най-влиятелните бизнесмени в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нито един не прочетох от Путьовска Русия ? Що така ??

ги вълнува там асад, тръби, белене-та, такива ми ти неща от миналия век, за кво са им технологии като заемат половината суша, ще я прекопаят и изсекат и това е, дреме им

някои взеха да се прехласват по разни развиващи се държави, какво производство имали, как дърпали, имат, имат, ама какво имат - кюмур, газ и миньори. Ето ги задръстените и закъсали САЩ накъде са се запътили ... към ново господство, господството на университетите, човешкия ресурс, гениите, които събраха отвсякъде, Ай Ти сектора. Това е бъдещето и предпоставката за нови енергийни източници, нови батерии, а някои нека ръгат тръби да ги питам след 10-15 години какво ще ги правят, освен за тунели за емиграция да ги ползват.

мноо, мноо, мноо си зуе! Дарява щот так му падат ДАНЪЦИТЕ! Има си таблици за инициативи дет ги поощрява правителството. И колко му пада данъка от тва. Бъфет го отвори на тез номера. Е се печели и докато "дарява"

А в България най-влиятелните хора са: Доган - шеф на етническа партия с голям обръч от фирми, Боко Борисов - "охранител" завършил Симеоново с една прочетена книга, СърГей - завършил в Москва неясно какво, с 0 работни дни зад гърба си.

Ако не беше тъжно щеше да е смешно.

как 0 бе? 4 годин премиер.

Премиерските се броят за отрицателни :-) Майтап, майтап, но Станишев не е стъпвал в реалната икономика. Това означава липса на представа за реалността. Аз не бих гласувал никога за такова.

А, банките от ФЕД, те извън класирането ли са?

диктатура на мозъка и на креативността!!! много по-добре от диктатура на пролетариата :))))))) нали???

.... :) Мда повечето хора по света не могат да проумеят, колко е инвестирано в тия посочените, в покойния Джобс и в редица други. Някой да се сеща за Кевин Митник... Ами няма да се сетите, защото е самороден талант и наистина е тръгнал от нулата(син на проститутка)

Такива богатства са възможни само в Щатите и то само за американци. За съжаление, сме се родили в погрешната страна.

Зад част от тези стоят огромни инвестиции. Те не са тръгнали сами. А примерно държавата или друг е налял милиони. Гугъл си е почти държавна. Най-трудно е да задвижиш нещо чисто икономически. Гугъл гледа да захапе всичко в интернета.

Не ми е ясно, тоя Де`Бил Гейтс уж дарява милиарди, а все си стои най-богатия. Тия пари извират ли у тях, какво става?

Погледни девидентите му от М$ и от всички странични неща с които се занимава. Да той и съпругата му даряват адски много но и има приход. Човека си е опекал адски добре живота. И спести изрази като "дебил" когато говориш за един от най-богатите хора и икона в ИТ индустриата.

Или да попрочетем малко повече къде инвестира? Примерно, тоя е от основните инвеститори в Монсанто. Друга негова забележителна инвестиция е във ваксината, която уби и осакати хиляди момичета в САЩ, уж да ги предпазвала от рак ... А, е добре известен факт, че инвестицията в медицина носи огромна възвръщаемост. Въобще, всичките му "дарения" са за неща, които изкарват много пари, и междувременно убиват много хора. Та, не ти пожелавам да се срещаш с "филантропията" на тоя, не е здравословна.

Сергей Михайлович Брин, роден на 21.08.1973 г. в Москва, СССР. Добре, че пълно с такива американци за да движат САЩ.

САЩ е държава, американците са съвкупност от всякакви националности и религии. И този човек е преуспял в САЩ, а не в Москва. Не че в Москва не е възможно, но ще бъде по-скоро изключение млад и умен човек да стане богат. Виж, ако си феодал, тогава нещата ще са по-различни...

Само дето майка му и баща са били професори по математика в Московския университет и сигурно от тях е наследил гените си.

...И само дето е от еврейски произход. И са напуснали Русия през 1979година. Я някой да ми разкаже как се е емигрирало току така в ония времена.

лично богадство и фирмен капитал са съвсем различни неща.нито съобщението,нито коментарите правят някакво разграничение между двете понятия.

За богаДство не знам, но в статията са посочени личните богатства на Бил Гейтс, Лари Пейдж, Сергей Брин и т.н.

Каквото и да си говорим Microsoft Office промени начина по който хората работят и подобри значително техния живот и продуктивност... Нещо което няма как да се каже за Apple (освен може би за дизайнерите, но те са кухи лейки и същите неща 100% могат да ги правят и под Windows)...

Какво пък ти разбира на теб главата от Епъл, че ръсиш мозък тука? Седнал наш Пешо да обеснява какви били Епъл, смешно Пепи, смешно.

Ябълките имат много добри пазарни попадения, но факт е, че фирмата на Били направи компютъра масов продукт (заедно с IBM). Единици си спомнят какво е ProDOS, а за PC/MS DOS знаят дори и тинейджърите.

Лари Елисън - съосновател и главен изпълнителен директор на компанията Oracle, е най-богатият евреин в света. Личното му състояние се оценява на 36 млрд. долара, съобщи израелското издание на сп. "Форбс". В класация на най-заможните евреи - израелски и чуждестранни граждани - са включени само тези, които са милиардери в долари. Някои от тях са световноизвестни, други са популярни само в страната си. На практика това е подборка от годишната световна класация на американското списание "Форбс". На второ място е собственикът на казина Шелдън Аделсън с почти 25 млрд. долара (и 14-о място в общата класация). Трети е кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг с 22 млрд. долара (20-о място). Надолу в списъка на богатите евреи са инвеститорът Джордж Сорос с 20 млрд. долара и съоснователите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж с по 18.7 млрд. долара (24-о място). Евреи в ИТ сектора запълват от шесто до осмо място - основателят на Facebook Марк Зукърбърг (17.5 млрд. долара), Майкъл Дел от корпорацията Dell (16.5 млрд. долара) и Стив Балмър (15.7 млрд. долара), който е главен изпълнителен директор на Microsoft. .....................