Коментари - Apple е най-скъпата марка в света | IT.dir.bg
назад

Apple е най-скъпата марка в света

Марката и логото на Apple бяха обявени за най-скъпите в света на стойност 119 милиарда долара.

Обратно в новината

Коментари - Apple е най-скъпата марка в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да не е като тия класации, прогнози и анализи се правят от американци и то точно тия дето не можаха да предвидят какво ще се случи 2009 /кризата/, иначе боравят със стотни от процента...

Работи за име после името работи за теб...

В една сделка има две страни. И когато едната печели много, тогава другата е просто прецакана да плаща.

neXus

Марката и логото - може. Все пак Огризката е символ за гъзареене и си е кифленско-гейска марка. Модна къща и PR агенция. Но от гледна точка на производство на компоненти и потребителско изживяване са на последно място. Модна къща с политика на овцетизиране.

Тц-тц-тц-тц, хем ябълката не е чисто нова, а ползвана. Да не беше нахапана, щеше да има 30-40% отгоре.

За да се разбере успеха на "Ябълката", трябва да се "поживее" поне годинка, две в Щатите. Да се вникне в психологията на обикновения американец, този с закръгленото шкембенце и многото заеми - за къща, за кола, за университета на дъщеря му, за колело (което не ползва, ама си е взел 4000доларово, защото някой ден "ще влеза във форма"). Същото важи и за жените, само че в друга насока. Та тези хорица, не са с много висока обща култура, защото в училище не се учи на науки, а на уважение - към хората, към държавата, към продуктите на Америка. И с този патриотизъм се спекулира от шепа хора, които натрупват несметни богатства. Като пример, отиваш да си купиш калъф за телефона и там те питат на кой модел на Apple прилича, при положение че на калъфа си пише Samsung Nexus, например. В упътването на колата пише, че може, да се свързва с IPhone, при полужение, че може и с всички други с блутут. ПП: Същото важи и за колите американска марка, впрочем. Ама както казваше баща ми: Кьорав карти не играе!

А ти поживя ли ???

А ти как мислиш!?

А ако поживееш в мизерна Русия и ставаш фен не на Ябълката, а на евтините китайски дървоиди без марка предизвикващи тумор на мозъка

Споко, най-скъпият балон скоро ще пукне.

Не, по-скоро ти ще се пукнеш от злоба!

Лузър в чист вид;)

За сметка на това клиентите на Епъл са от евтините.

Сутринта чета за Новите Велики Г7, е къде са тука веееее, путлериСчетаааа????????????? Пак ли шъ чакаме мегадалечното бъдеще , когато айфоня шел да е 20 рубли? Гадните хамерикоси лъжат ли лъжат и фалират ли фалират, всяка година по няколко пъти и все най-богатите, и все "скоро ще се сринат, скоро, догодина, след 5 и тн". Смешнициииии!!!! Гасете компа, гугъла, фейсбука и дира, че всичко е америчко. Я кажете на вашата ОС, пише ли Маде ин Чина, както напоследък се гордеете??????????? Не, нали? Гаси тогава.

Пак ли? Тези класаций излизат пре 20 дена :D

Това "Класаций" да не е някой римски центурион или префект?

сигурно има предвид някакъв хим. елемент Класаций, също както Стронций

...по рождение ми е този дефект - не се палете.

Да не е по рождений

В един продукт на Епъл най-ценното е марката ;)

Това сериозно ли го каза или убиваш време ?

преди години си мереха оная работа (Коя е по-голяма?), сега си мерят марките (Кой е по-скъпа?). Аман от фалшиви ценности!

Класацията мисля че се прави по това какава част от цената на продуктите се заплаща за марката. Безпорно Епъл са номер едно, защото продават нищо не можещи боклуци на абсурдно високи цени. Всяка компания би искала да прави така, но само те го могат.

Не са само те. Кока-Кола е същият шийт! .. има и други... МакДоналдс... ФрайЧикън, .. все американски марки.

Ееех, селяния до шия, братче. Нищо неможещите боклуци на мен ми вършат перфектна работа, по всички бенчмаркове бият конкурентните си устройства. А и Епъл не е само айФон, Мак се ползва ексклузивно във звукозаписа и фотографията, видеообработката също, тва са все индустрии на нищо неможещи и нищо неправещи хора според теб, нали? Жалка картинка!

Какво ги карат да си мислят, че Ябългата струва толкова, не ми е ясно? Аз ако ги редях, щяха да са примерно така: Google, Microsoft, Samsung и после разни като Газпром. Ябълката, вярно че продава заради марката, но не е нещо чак толкова. Неясно е докога ще имат голям пазар дори за мобилни устройства. На Microsoft е наложена операционната им система в света, което не важи за MAC-а на Ябълката. Google се опитва да приватизира целият интернет и са тотален монополист. Samsung имат производство на какво ли не и не зависят само от един тип устройства.

гъзпром те гони, не видиш ли, че класацията е реална, не са на итартас глупостите

Газпром печели чисто почти 100 милиарда долара на година! Прочети малко и тогава коментирай.

А колко материални активи има "Газпром" или "Шел" . Сонди, петролопроводи, газопроводи, сгради, подстанции и т.н. Цената на марката е едно нищо. Това ако решиш да я купиш ама по цената, която те определят.

Панелните експерти комбайнери ползват китайски боклуци, които предизвикват тумор в мозъка, чакат Путин да ги освободи и плачат още за комунизма

много ти се чудя защо си мислиш, че всеки който разбира, че Apple не струва и 5 стотинки, мрази САЩ?! Нищо подобно! За мен символ на невероятно развития IT сектор в САЩ са Google и в частния случай - Android! Аpple са просто един от десетките (ако не и стотици) производители, с нищо неразличаващи се от тълпата, просто с повече късмет. Иновации = нула! Качество = нула. OS = мегазле!

личи си, че си нямал досег с IOS ....

Китайски са Foxconn-ите с ябълките по тях. Тайванската фирма Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Foxconn), която ви прави телефончетата, там си произвежда боклуците. Имат и фабрика за лъскави боклуци в Бразилия, но мисля, че последните iPhone дървета се правят 100% в Китай. Ние ползваме неща произведени в Тайван и Корея, като "по-прости" от теб, тухлен трактористе :)

Ако питат панелните комбайнери в бг-стан то Гнусмас трябва да бъдат номер 1

това "панелен комбайнер" ти е запазена марка. само ти го ползваш и само ти си толкова глупав и комплексиран.

Google скоро ще ги изпревари. Тази година бяха на 3-то място, но изпревариха Exxon. Въпрос на време е

Колко от капитализацията на фирмата е надут от борсата спекулативен балон?

Е да си доидем на думата, що ли Apple водят класацията, нали правят боклуци?! Боклуците са в ръцете на феновете на самсунг, но те са толкова задръстени,че не могат да го проумеят. Бъгави телефони, с идиотско меню, с 10 ядра и пак лагват, но за зимата стават-нагряват, като печки.

Водят класацията щото е пълно със зомбита и промити мозъци като тебе. Милярди мухи ядат лайна- сигурно не са балами и е вкусно-пробвай и ти. .

Е, така е, прав си. Друго си е телефонът ти да се гъне, да те скубе, да получава ъпдейти, които тотално да му отрязват всякаква свързаност към каквито и да е мрежи... Понеже Samsung са боклуци, нали?

Само дето нито се гъне, нито скубе. И айде стига с тия зомбита, много изтъркано стана вече. При положение, че никоя друга компания не е постигнала ефекта на "зомбиране", е ясно, че е въпрос на продукти и качество, а не само на маркетинг, както им се ще да вярва на лузърите.

Няма кой да принуди потребителите да купуват боклуци. Всеки който си изкарва парите сам си прави сметката какво да си купи. Просто Apple правят много качественни продукти.

Те правят боклуци, но ги продават добре.