Коментари - Yahoo! е най-активният купувач на IT компании | IT.dir.bg
назад

Yahoo! е най-активният купувач на IT компании

Придобивките на Yahoo! през 2013 година спечелиха за компанията изненадващата титла „Най-активен купувач на частни технологични компании“.

Обратно в новината

Коментари - Yahoo! е най-активният купувач на IT компании | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

жена с пари в магазин е като луд с автомат !

Мариса е на път да си тръгне най-позорно от Яху. Нищо не е мнаправила откакто е там, само поразии и скандали. Служителите и направо я мразят, Яху загуби идентичността си на нестандартна и иновативна компания. Печелбите продължават да падат, въпреки похарчените средства. Интересно ми е, колко още ще изтърпят акционерите.

е, поне ще си отиде с пълна банкова сметка. Яху отдавна не съществува, бити карти са, само огромните кинти вкарани в тоя балон ги държат в полу нокаут състояние.

1. Два месеца след покупката на Tumblr сайтовете на Yahoo отчетоха за пръв път в историята по-голямо посещенеие от сайтовете на Google... 2. Yahoo направи и инвестиции в права за филми и може скоро да почне да предлага и филмови канали през Интернет. 3. Отделно печели 90% от печалбите при търсене (съгласно стар договор все още ползват Microsoft, но усилено разработват своя търсачка). 4. Направиха големи подобрения в дизайна и сигурността на своите сайтове и своята ел.поща. Yahoo са първата ел.поща предлагаща безплатно 1 TB пространство - няма друга такава ел.поща... 5. Колкото до служителите на Yahoo - вместо да ги съкращава, Мариса просто им нареди да ходят на работа както всички други, вместо предишното положение да работят от къщи... съкращенията не бяха необходими, по-мързеливите "работници" сами напуснаха... 6. Колкото до акциите - за една година акциите на Yahoo имат повишение от 26$ на 36$ .

1. "за пръв път в историята" само се замисли, че Яху са по-стари от Гугъл и ще се сетиш каква глупост каза 2. Закъсняло влизане на пазар, за който от години се борят титани. Яху ще бие по стрийминг Епъл и Нетфликс с недопечена технология ама друг път 4. Колко ти е голяма пощата? Дали са 15-те гигабайта на Гугъл или 1, 3, 5 терабайта няма значение ако можеш да го ползваш само за мейли. 5. Дебилно шефско мислене, стил "ако не го гледам в ръцете значи не работи". Точно тези, на които им е виновен някой "мързелив" работник не виждат собствената си слаба организация 6. Това може да топли само инвеститорите - за работниците, потребителите и т.н. - колец.

и за какъв чеп ти са 1ТБ, ако изобщо ти се отвори яху пощата де?

Само с покупки не става пич. Трябва и нещо повече ако искаш да си на гребена на вълната.

Виж сега, аз се занимавам с финанси и гледам какво има под чертата. Под чертата ПЕЧАЛБАТА ПАДА. Пазарната капитализация е едно от най-несигурните неща на света (ако не ми вярваш, виж какво стана с Енрон - "най-иновативната компания на Америка", 5 години подред). Тя отразява ОЧАКВАНИЯТА на инвеститорите, които, както вече знаем, не са никакво мерило за стабилност на дадена компания. Всичките неща, които ми изреждаш, не променят факта, ЧЕ ЯХУ ГУБИ ИНЕРЦИЯ. По-скоро, това са причините за промяната на акциите от $26 на 36$. Която промяна може да бъде изядена с еднодневна корекция на пазара, примерно, при новината за отпътуването на Мариса.

Ще кажа една велика мисъл на един стар търновец, точно по темата: "Кон пърди, вятър вей, всичко е вятър". Приятен ден.

Все още не се вижда капитализацията от тези покупки.

Като им гледам "политиката", с която си инсталират search engine-ите на комповете на крайните клиенти, само мога да ги презирам.

Жени, какво да го правиш. Едни пазаруват парцалки, други фирми...