Коментари - Коефициентът на интелигентност обикновено отразява качеството на образованието и ресурсите | IT.dir.bg
назад

Коефициентът на интелигентност обикновено отразява качеството на образованието и ресурсите

Проучванията на Ричард Лин, макар и изчерпателни, могат да предизвикат доста дебати

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Коефициентът на интелигентност обикновено отразява качеството на образованието и ресурсите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече акъл имаш,толкова по добре ще живее народа но Запада затъпява наще политици или ги прави на такива за да псуваме тях!!! Българите не са прост народ,че искат да излезнат от есес!!!ЗАПАДА УБИВАТ БЪЛГАРИЯ И ПОМИНЪКА Й!!

Че тези автори говорят за нещо друго, а не за IQ. Никакво образование нямат малките деца. Но IQ се мери и за тях.

КИ на 20 годишен е 40% образование и 60% генетика. Ако да речем КИ е 100 точки, типичните разлики са от порядъка на 15 и разликите в образованието са от 10 точки при лошо образование и 40 при много добро, то естествено образованието ще е доминиращо. Просто на тази възраст хората нямат житейски опит освен училището. Само че с възрастта дела на генетиката се увеличава а образованието се замества с опита, като постига предела си, така че при 40 годишни 80% са генетика и само 20% образование. Да не говорим че има тестове, които елиминират влиянието на образованието. Между другото генетичната компонента може да се мери с електофизиолически методи, предизвикани потенциали от звук. Може да се мери дори и при бебета.

"Според тази класация България е с КИ 90,99, което я нарежда малко пред Гърция с 99,77" Какъв ли КИ е нужен, за да публикуваш, че КИ 90.99 е по-добре от КИ 99.77 ?!?

Явно е печетна грешка това 99, ама както и да е.

Ако това имаше значение, хора като Борисов и Пеевски би трябвало да са чистачи. Вместо това, са милиардери с власт. А тези дето са ужким много интелигентни, едва живеят от една заплата до другата. С характер се живее....не с акъл!!!!

Колеги аз изкарах 0 точки на теста за интелигентност-дпбре ли е ?

За теб - ДА.

Отлично щом може даже да пишеш, пък и да питаш.

"коефициента на интелигентност резултатите обикновено отразяват качеството на образованието и ресурсите" Коефициента на интелигентност е генетичен, с него се раждаш и с него умираш (ако не си Байдън)

Може да имаш генетични заложби за много неща, но не ги ли развиваш нищо няма да ти се получи.

Основна грешка........много хора не знаят какво е "коефициента на интелигентност" тест. Този тест показва само способност за решаване на проблеми, възприемане на връзките между нещата и способност за съхраняване и извличане на информация. Не показва колко си "умен" или колко успешен ще бъдеш........

Това, което казваш Командо, е само опит за измерване на интелигентността. Който естествено не е универсален. Представи си че теста е написан на китайски. Не може нищо да изкараш. Интелигентността мери способността на човека да оцелява при различни обстоятелства, при които силата не е от значение. А теста само претендира че мери тази способност, но само ако обсточтелствата близки до тези на канцеларски плъхове. Например 4 деца ощеляват след самолетна катастрофа в джунглата. Благодарение на едно момиче на 13 години индианче сред тях. Момичето при стандартен тест за интелигентност дава 85 -- ниско интелигентно. Но при тест очистен от канцеларските понятия дава 140.

И кой е измислил и направил самолета с който са паднали? ;)