Кои приложения ви шпионират най-много

Вместо един, днес има множество "Големи братя", знаещи всичко за нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Топ 50 има 48 позиции. Кръчмарска работа!

От всички тези компютри, таблети, телефони полза няма. Друго си е обратно с Пена на село, със животинките, под звездите.

Като гледам приложенията и какви данни държат - много шум за нищо. Поне за тези, които аз ползвам. PayPal ми знаели банковите данни - че как иначе да правят преводите? Google Maps ми знае местоположението - как иначе да ми направи навигация? Като инсталираш тези приложения, обикновено има един чекбокс, че се съгласяваш с някои работи, дето, обаче никой не чете какви са. Е, който сам се съгласява, без да чете какво, сам си е и крив.

Защото съм публикувал "нацистка символика" - БРОНЗОВИ ТРАКИЙСКИ ШЛЕМОВЕ СЪС СВЕЩЕННАТА СВАСТИКА(СЛЪНЦЕТО). Затова пък в Twitter е демокрация: ако не се публикуват "нацистки символи", между туитите на Путин и Тръмп можеш да отдъхнеш с откровенно порно. Във всички възможни жанрове....

Първо беше шпионира е после стана събиране. Трагични новини просто

хей, хей, хей - опа извинете, една буква е сбъркана

Шпионирайте бееее Ше ми видите най-много дедовия Ама аз не го крия - да не съм го крал, я Айде у лево

1038 - 26н9 0399 l330 p0398 =wppo 93o2 8293 3029 928d o384 55dl j38dw o333 o29s 388 3l2o k3j1 h7t5 ? ?? ???

Всички гледахме филма за Сноудън (сценарият беше одобрен от него). От АНС с набиране на името и няколко гликвания изваждаха цялото досие на дадено лице, като използваха директна връзка до сървърите на ФБ и Гугъл. И беше много интересно как след време омаскариха софтуерната компания Касперски, която се беше специализирала да лови именно такива зловредни активности.

Чета коментарите, събрали са се тук кой от кой по-големи разбирачи, програмисчета и прочие, обаче неграмотни, бате...едва му се разбира какво дращи, па това Й за нищо го нямат, ама иначе рабирачи де, ама с липса на основни знания.

Ще ме хванат за хЕя....

Без да чета статията знам кой е: гуугъл

Всички изброени компании са малко или много създадени с подкрепата на службите на фа щ, така че големия брат са точно те. Свръхтоталитарна държава съществува и още как в тяхно лице, и се опитват да оплетат в примка целия останал свободен свят, тоест независимите държави като Русия и Ки тай. За Европа не говориме като за свободна територия а като за васални държавици.

Точно в китай и Руслямска държава шпионирането на хората е от службите. Даже самите руслямци постоянно се хвалят, че осуетили атентат, който някой си още не замислял, но щял да го направи след време. Нито една от тези компании не е създадена с подкрепата на службите на САЩ, ако така е в Руслямска държава, не е така в свободния свят. Европа била васална територия, налагаща по 7 милиарда долара глоби на Гугъл.... Това само пълен боклук и педеруски трол може да го измисли.

Кой, кого следо и за какво ...

Не се знае кое, за кога ще потрябва.

преди 20-на години в една фирма ползвах ICQ, един ден се избазиках и се "обърнах" по името на sysadmina, който си беше видимо бившо ЩАЗИ, - "Бай..., малко да по чатя" , след 20-на минути дойде лично да ме види - ДОТОГАВА НЕ БЕШЕ СТЪПВАЛ

щеше още да лежиш.

Гугъл държи номер едно а много, много над останалите!

От списъка липсват основните "играчи" и бандити - Google и Microsoft. Пропускат съзнателно да ни кажат, че всичките играчи (дори, тези които са избутани напред) са американски уж частни (верваме им) фирми, появили се от нищото и които ще отидат пак в нищото след някое друго време. Иначе, англосаксонската "стратегия" за подобен род извращения и напрово престъпления срещу днешната цивилизация използват следният похват: Правят безогледно и безпардонно пъкленото си деяние - в случая похарчиха милиони за да зомбират днешната младеж (и някой от бабите), така, че да не могат да живеят без ай-фончета, а след това полека лека си казват какво са направили и поставят останалите в невъзможност да правят каквото и да е. Хубавото е, че дядо Господ е предвидил подобни ситуации и от време на време сюрпризира безбожните англета с някоя изненада - руснаци и китайци по принцип са по-добри в математиката от пъпчивите американчета и успешно се организират без да харчат милярди както отвъд океана. А за наивниците, дето мислят, че всичко е заради рекламите - съжалявам ги - простоията ходи по хората ... Още преди 20 г. в САЩ, когато минеш на червено или паркираш неправилно (поне в Калифорния) в следващите няколко часа ти повишаваха стойността на Гражданската отговорност, предупреждаваха те в работата, че ще те уволнят (или те уволняваха), разбира се идваше глобата, а при следващото кандидастване за работа ти казваха, че си лабилен или неуравновесен и склонен към престъпления.

Вярно, но с малко уточнение - не са американски а еврейски фирмите...

Хора можеше ли някой ( освен МВР ) да ви следи преди да се появи интернет . Знаеше ли някой че са живи Зукърбърг Безос Гейтс и малко други дяволски изчадия ? Ами бъдещето си е в нашите ръце .

Никой не шпионира, всички събират данни ха-ха

и кво ше намерят в телефона ми - кредити, неплатени сметки, малко оферти с отстъпки и мъка....Халал да им е

Ще видим...

И картинките от кеша на браузъра ти, дето гледаш педали как се шибат.

Ганьо пак мисли само за себе си. В нито един телефон няма да намерят нещо, което ги интересува. Те го намират в милиарди телефони.... за да могат да ти вземат и последните парички, с които иначе би платил сметките, за да ти предложат поредния кредит, за да им дадеш това, което никога няма да можеш да върнеш - вниманието ти и времето ти.

Понеже повечето тъпаци (а повечето хора са тъпаци) реагират на подобни теми по този начин, някои хора получават немислимаа досега власт.

Виц: Ползвам новата опция на Гугъл - тананикам една мелодия, за да намеря песента. След малко, някакъв Рики Мартин ми пише на лични "Брато, ще пусна песента на стената си - само спри да пееш, моля те!"

Що не ми изтананикаш една мелодия на оная работа?

Тъпак, човека е написал, че е виц.

Кои приложения ви шпионират най-много / ами тия дето някой отдел на мвр е инсталирал на компютъра Ви по поръчка на няКой

Единствената причина е да ни "следят" е, за да ни продават глупости... Ако някой се притеснява от следенето, да отиде в Китай да види какво значи някой, да знае нещо конкретно за теб.. примерно, че си пресякъл на червено и от там ти пада социалният рейтинг. Гугъл инФейсбук за сега рейтват страници, а не определени личности...

Не съди за другите по себе си. Нямаш си и представа, как с тези неща се форматират хората (особено младите), как се печелят избори и се оправдават какви ли не действия на властите и страните.

През 2019 г. излезе книгата "The Age of Surveillance Capitalism_ The Fight for a Human Future at the New Frontier of Power". Прочетете я - има я само на английски. Там нещата и последствията от тях за човечеството са описани много добре.

Как да я прочета. Що не се заемеш да я превеш? Мързи ли те?

Не че ме мързи, но няма кой да плати правата и за превода (700 страници е доста труд) , издаването и разпространението. Книгата е на проф. Шошана Зубов от Харвардския университет и обобщава резултатите от сериозно изследване за последните 15 години на всички тези "големи братя".

Това си е проблем.

Доста е тъпо да се хвалиш с това, че не знаеш никакви чужди езици и си прост и тъп като галош. Ама сега май е модерно на си прост - поне според управляващите.

На мен пък не ми се работи. Как да работя? Що не вземеш да ми превеждаш пари всеки месец. Мързи ли те ?

Фейса да знае повече от гугле.... не вярвам. Все пак андроид на алфабет ;)

Е как така няма Холям Врат, а всички интернети и всички кабели водят в един център, чиито (съвпадение) военни разузнавачи и са го създали този интернет. И ако някой нещо каже, че трябват повече центрове за обработка та комуникациите пада от власт (Дилма). И ако някой предлага 5G отива в затвора (Менг). А тук ме баламосват от събиращия инфорация дир.ник (чрез манипулации на комент сексшъна). Всичко било за пари от реклама. Добре. За Сноуден - свърши си работата момчето без средно образование женено за стриптизьорка. Щеше да стане кофти, ако китайирусия бяха го съобщили, че интертета ви направи всички разработки. Така някакъв САЩисан баламурник пофсъвест, панимайш. Бафмааму.

Работиш против държавата! И ще си платиш! Виждаме те и те чуваме!

Само да проявиш съзнание, започваме и да те слушаме и наблюдаваме. Отделно те програмираме и направляваме. Пари от реклама? Буахахаха. Pavlovian conditioning madafakaz

Все си усетил хумора някъде по трасето.

ни шпионират. По всяко време. Вече го знаем. Дори когато телефонът е изключен, пак "слушат". Лошото е, че само слушат, а нищо не чуват.

Е, те когато разберат за какво точно си говорим, вече ще е късно... Всяка технология рано или късно се обръща към своите създатели. Те и затова правят опити да живеят на Марс, щото са наясно, че тук няма къде да се скриеш...

Не си им интересен сигурно. Не си показал способности да разклатии клетката на Pavlovian conditioning.

Няма разлиза в конструкцията. Жена ти ще ти скъса ушите...

От този списък дълъг списък имам само две приложения, които са след 25 място. В социалните мрежи се логвам с Maiar Browser базиран на блокчейн.

Всички кабели водят в САЩ. Разклати клетката на Pavlovian conditioning

Най-много ни следи google, можеш да включиш, изключиш бисквитки, мениш ОС, компютър, все вижда кой страници посещаваш. 99% от сайтовете за да имат рейтинг, излизат в търсачката, получават пари от реклами трябва да сложат код към google.analitics. Реално при всяко отваряне или рефреш на страница, google получава IP на ползвателя. Реално всеки ден получават 20-30 милиарда страници и адреси от където се отварят. Останалите, дял са част от тази група, другите работят за себе си. Службите примерно могат да следят заявките на DNS сървърите, разни други сайтчета могат да речем да сканират всички бисквитки или андроид apss да събират лични данни, под условие да си ги инсталирал. Да не забравяме кой пише операционната система андроид ;)

Това е така, ако ползваш Google Chrome или продукти на Microsoft. Използвам софтуер с отворен код. Swisscows, Iridium Browser и т.н., и т.н...

За да този сайт dir.bg работи този код в тази страница / Key-value targeting / googletag.pubads().setTargeting("siteName", DIR.siteName); googletag.pubads().setTargeting("url", window.location.href); googletag.pubads().setTargeting("device", DIR.device); googletag.pubads().setTargeting("articleid", DIR.articleId); Това не зависи от браузера, бисквитките и подобно, предполагам че даже и на шлюза да филтруваме google, дали всека страница ще работи правилно, предполагам и че и от страна на Web сървъра част от тези команди вървят пряко към google.analitics.

А да си чувал за дивайс ай ди, юзер агент - по тия неща могат да те изолират перфектно по всички сайтове кой си.

Принципно би могло, но внимавай, все ще те намерят ако правиш нещо нередно! VPN, проксита може, гугъл вижда само до IP-то на проксито. Помислил ли си защо американскатаm, руската, китайската армия дава безплатно петдесетина спътника за GPS, Глонас, а в също време си длъжен да плащаш тока, интернета, телефона. Така да и за тези безплатни проксита все някой плаща за тока им. Може да има някой с идеална цел, но повечето са свързани с разузнаването. Даже и за ТОР се оказа че ако сложиш определен процент твой възли в мрежата биха могли да те проследят, какво е за ЦРУ да вдигне петдесетина хиляди машини в ТОР само за да лоцира шарани.

Фейсбук- измислено име Скайп -измислено име Банкова сметка-НЕ Ползвам- VPN И....??? П.П. Това е

един кретен, дето си мисли, че като позва 'VPN' и е напълно анонимен по сайтовете. Ами DNS-a при провайдъра ти ? Ами дивайс ай ди-то ти ? Ами комбинацията от OS, юзер агент - могат да те следят по всички сайтове на света.

на прИмоциите - вижте номер 12.

Няма анонимност, нама поверителност. И преди един век е нямало. Властта, ако не е тайна, не е никаква власт. За най-чувствителната информация дори службите минаха на аналогови носители. Пишещи машини, аналогови фотоапарати. Всеки лист се маркира, след като е напечатан. Ако един липсва - следва съд! Айде успокойте се. Няма да хакнете нито контраразознаването, нито разузнаването, хакери. Имаше такива случеи. Преди десет години. Вече всичко пак е на хартия. Физически носители. До тях не може да се докопате онлайн.

Блажени са вярващите! На ръка ли ги пишат?

Дори в новините писаха преди години как службите връщат пишещите машини точно с цел опазване на документи. Естествено не са точно като машините отпреди десетилетия я малко по модерни. Но принципа е същия

Има и в момента съден служител, който не е върнал физически носител, разбирай страничка с поверителна, секретна или топ секретна друга информация. Съобразно квалификацията. Едно време Станишев не го ли съдиха за същото?

РЕАЛНО КРИЕНЕ ИМА, НО САМО ЗА ХОРА С КОМБИНАТИВНО+НЕСТАНДАРТНО+НАПРЕДНАЛО+АЛТЕРНАТОВНО МИСЛЕНЕ И ЗНАНИЯ СЪЧЕТАНО С ГЛОБАЛНИ ИТ ТЕХНОЛОГИЧНИ И СОФТУРНИ ЗНАНИЯ + ХАКЕРСКИ УМЕНИЯ И МОЖЕ. ПРАВИ СЕ! ДОРИ СКРИТИТЕ ФАНТОМНИ СКАЛАРНИ и ТОРСИОННИ ВРЪЗКИ и ИЗЛЪЧВАНИЯТА НА КАБЕЛИ и ПИСТИ, БЕКДОРИ НА НИВО ПРОЦЕСОРНИ И ПЕРИФЕРНИ ФИРМУЕРИ+СОФТУЕР+ОС+АПЛИКАЦИИ+МРЕЖИ СЕ ОЗАПТЯВАТ ЧРЕЗ(ПАЧВАНЕ>РАНДОМИЗиРАНЕ

Ако се печатат на пишеща машина?

Яаааа, PornHub използват само 5.88% от личните данни и са на 50-то място. Знаех си, че там работят почтени хора ;)

Щото "катеричка" и "Морков", 01.01.1970 и абцдеф са много лични данни

"От антивирусната компания..." Ето тези са най-долните шпиони, радостта на параноиците.

аз пък имам един уличен телефон, метален със шайба - от старите, за всеки случай с никой не се свързвам

Както визуално, така и звуково. Ясно е, че ако някой ще прави бели, тях ще ползва.

Заснтет и записан си.

Който се отнася скептично към Сноудън си е чисто и просто неук човек! И най-малките вече знаят, че от има нема 10-20г насам големите компании знаят повече за вас отколкото дори вие самите знаете за себе си!

Не ползвам нито едно от трите.Успех на младежите.

За всичко това има VPN. Ползвам го от скоро. давам си ИП където си искам по света. Мрежата е криптирана с 256 битов код като в армията. Доставчика е в Вирджинските острови офшорна зона и не е дръжен да пази история на сървъра за вас като някой други доставчици. 80 долара за две години и нека ме хванат за дедуя.

и от кого се скри? или звъниш от уличен телефон?

Хайде се регистрирай през VPB, PROXI, TOR на spyBook например. Дали ще стане без допълнителна проверка (поща , телефон и т.н.)? Ами там където се плаща? Банкова сметка или биткоини? Аз нямам никъде регистрация. НИКЪДЕ. По IP могат да стигнат до дома. А тук - няколко компютъра, на които им сменям постоянно MAC адреса. На различни хардове - различни операционии системи. За прозорците се предполага,че не се ползват. И така.

И защо ти е това?

А у дома ти 100 човека. Минимум. Кой ли е тоя човек на този адрес? Сигурно ти се интересуваш от рокли, жена ти от политика и бормашини а детето ти от нова работа. Найвник!

Толкова главоболия, а за 5 минути ще те намерят

Глупако , впн-ът се ползва за съвсем различни цели които явно са доста далеч от теб! ВПН сайтчетата взимат пари от балъци като теб които си мислят че стават анонимни и ъндърграунд....Дори не става дума вече за ип адреси и както някой малоумник катотеб написал как си сменял мак адреса ....Вие наистина не разбирате за какво се пише и какво се има предвид ...!

които живеят виртуално повече от реалното, които вярват на интернет, а не на очите си. запазете децата си, не им позволявайте да имат социални мрежи. децата трябва да четат книги.инак, да - смешно ми е, какво и къде са ме проследили, освен в сайтовете в които пазарувам.ми, пращат ми реклами, но какво от това? и още една тайна имам - нямам селфон, а най обикновен телефон - почти антика, отпреди 10 години. И? Когато Оруел ти е в кратуната, получаваш го! Точка!

Иди на село, купи си колиба без ток и интернет и живей свободно. Ми да, свободно като диваците от Амазонка.

обаче спя с напълно реалната си жена а не чакам някоя виртуална за да бия чекии ))))

Всички изброени приложения си работят без проблем и през браузър. Просто на телефона си ги използвайте от браузър, а не сваляйте приложението. Освен това използвайте браузър който има вградено блокиране на рекламите - например Brave. Супер бърз, базиран на Chrome. Не само че няма да ви следят, но и ще пестите интернет - защото рекламите няма да се зареждат.

Ти май не разбираш какво точно се казва......Но иначе си компетентен де....Брейва викаш да ползваме цццццц...аман от прота и спецове.

Нямам фейсбоклук, нямам вибратор, нямам скипе, нямам мипе. Никога не активирам бисквитките, защото "сладко" не ям. Където ми ги искат просто търся друг сайт.

ти дали си жив. Ама нищо, ти се пази, за да не те видят случайно как набиваш сланина с лук!

Докато не се нарече Арман Бабикян. Например. Ти пък ще получиш известност и чувство за значимост като качиш снимка как мааш чебапчета и пърцуца.

Вибратор може да си вземеш. Безопасно е по много направления. Плати кеш!