Кои са най-важните научни и технологични постижения за 2019 година?

Квантови компютри, черни дупки и изкуствена ДНК - изминалите 12 месеца бяха като от научнофантастичен филм

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ето какво пише Пентагонът: „Разрушителят на САЩ бе атакуван от руския комплекс за електронна война, в резултат на което екипът загуби контрол над кораба. Но руснаците не мислеха така и продължиха да се подиграват на американските моряци. Над имобилизирания кораб, който всъщност се превърна в целта, се появи изтребител Су-30, който имитира подхода към бойно нападение, което включваше унищожаването на Роса от въздуха. Ръководителят на Съвместните началници на щабовете на въоръжените сили на САЩ отправи жалба до руските колеги за недопустимостта на превръщането на американски кораби в симулатори. Пентагонът протестира срещу такава тактика, която Русия не използва за първи път в Черно море по отношение на кораби, плаващи под американския флаг. " Чудя се, но приближавайки се до Одеса, те не знаеха, че наближават териториалните води на Русия? Те не знаеха, че тогава всички останали завиждат на тези пилоти и че редът е установен сред военните пилоти - „кой ще плаши Пиндоса следващия“

Не знам какво са използвали руснаците, но знам, че Интернет сателитната мрежа е американска и е пусната за гражданска употреба, защото е отпаднала от въоръжение. Можете да си представите каква е новата комуникационна мрежа армията на Щатите сега, щом 5G става гражданска. А дали са искали да се противопоставят на руското оръжие си е тяхна работа. Може и да е тактическа постановка.

Чудно ме само едно: колко кг мас отделя кометата "Борисов"? Ей т`ва да изчислят, другото е просто детайл.

Такова е теглото на отделеният продукт. Който не вярва, нека си носи контролна везна, освен камерата и микрофонът.

Мнооого находчиво и точно на място, даааа. Не ти ли писва да си все ти с глупашките напъни бе.

Не ти ли писва да си все ти с глупашките напъни за защита, бе?!

Науката вече е само перачница на пари.

Добре че има кой да ни осветли за тая работа.

Най-важното откритие за годината и чертежа на Фъ-16 блок 70.

Deus Vult

Абе не знам, ама преди няколко дни четох, че се правят масово експерименти за "събуждане" на спящите гени на птиците с цел връщане на динозаврите по естествен път и от това, което пишеше в статията излиза, че само опашката им се "опъва" и са готови

А бе на Бойко и комета ли са кръстили ?

Всички тези открития и постижения на човечеството са нещо прекрасно и са предмет на гордост за всички нас. Страхувам се само, че духовнотта не е претърпяла никакво развитие за разлика от техниката. А мощна техника в ръцете на хора без морал , без чувство за отговорност, без много ум, но с огромни апетити (а болшинството богаташи са точно с такива качества) може да донесе много беди на Земята.

И не само на Земята.

Кометата "Борисов"! Какво по-голямо откритие от това?

А у нас те преследват ако някой доносничи, че си произвел 10 литра ракия и след мощна самопожертвователна акция ти я взимат тежко въоръжени полицаи. Все още преследват за придобито дребно количество марихуана, докато някой измисля синтетично ДНК, което не просто, но със сигурност ще донесе нови нива на наркитичния свят. А у нас освен подъл грабеж на имуществото ти нищо по- добро не може да се измисли.

Лелее от всички тия велики открития от дир.бг като русофилски сайт не са пропуснали да включат и едно от Расиия. Робота, който едвам включиха горе на МКС, а после и тук на земята. Да не говорим, че кораба с който го транспортираха едвам се скачи до МКС. Ми така ще е, докато света открива квантови компютри, гледа на милиарди километри от земята, синтезира ДНК и прави мозъци в лаборатория от русия едно парче желязо качено на 300 км орбита и някоя супер секретна бъдеща ЩЕ ЩЕ ЩЕ ракета или оръжие. Между другото от Дир.бг съвсем услужливо случайно и без да искат пропуснаха новината, че един от трите су 57 се разби по време на заводски изпитания.

Остави си телефона, че от дир.бг да ти се обаждат лично и да те уведомяват за тия "липсващи" новини, щото ти сам явно не ги намираш. Ма то тъпотията не ходи по животните. Доказано ;)

В рубриката за оръжия (безаналогови) ще има само едно различно от руско.

Не е утопия. Турция публикува данни от изпитанията на комплекса С-400 до Анкара. Резултата F-16 най-модерен вариант се следи от 600 км. и при400 сам изстрелва ракетите. Това чупи гръбнака на нато.

Та коя е науката на 21 век? Някой викаше биологията а? Аз като гледам, не само на 21 Ами и на много следващи вековете науката в която ще се правят най-яките открития си остава завинаги физиката и астрономията! Не гледайте, че наще физици и астрономи в България са гола вода... По олимпиади особено ни мачкат...

Математиката. Тя е в основата и на физиката.

Пффф математиката "обяснява" физиката. Как може да слагаш една толкова ограничена наука до великата физика!

Deus Vult

Математиката е в основата на всичко :D