Коментари - Най-младият квалифициран IT спец: 5-годишно дете | IT.dir.bg
назад

Най-младият квалифициран IT спец: 5-годишно дете

Петгодишно момче стана най-младият квалифициран компютърен специалист на Microsoft.

Обратно в новината

Коментари - Най-младият квалифициран IT спец: 5-годишно дете | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А я се чудим оти попържам по цел ден Уиндоусот!?!

Мрат пакитата, индийците и китайците да изкарат някое хлапе гений. Кой знае какъв тормоз е преживяло детето докато задоволи болните амбиции на родителите си.

Те тия се раждат вече генетично настроени да поемат и анализират специфична информация. Еволюция в действие.

Просто дарба. Къде намесваш еволюцията?

да е живо и здраво детето и много успехи...а не като нашите простаци и наркомани в БГ

Бе поне в тоя раздел не можете ли да си спестите тъпашките обобщения.

Етническата ми нетолерантност се изразява в това че попитах защо след като са такива гении Пакистан е толкова развита страна ли? Ок бе пичове щом толкова ги харесвате и тук ще станете така :)Най лесното нещо на света.

завършил е дестката градина на чичко Гейтс.

"Показвал му баща му Азим, който е консултант по информационни технологии. " Азим е за съдене, според мен, за кражба на детството на сина си ! Вместо да тича, рита топка, кара колело и общува с приятелчета (офлайн!), го залепили за монитора 5-годишно (вероятно дори доста по-рано) Скоро ще му трябва детски психолог(или психиатър), и то добър !

И който не знае вече да знае - квалифициран компютърен специалист на Microsoft няма нищо общо с квалифициран IT спец.

Много съм любопитен, как се е подготвил и как си е попълнил теста. На тази възраст се предполага, че едва срича (дори и в Англия). Ако пък е взел този сертификат без да може да чете, то това поражда основателни съмнения за стойността на сертификата...

На 5.11 г е моят син в момента, чете и пише от година, умножава, дели, решава уравнения с едно неизвестно. Като си го има у детето, не можеш да го спреш, ако ще да криеш книги и да се притесняваш, и насила да му тикаш топката и количките. Децата са различни.

ОК, чете, пише, събира, умножава и дели, а как се справя с технически термини и то на чужд език? Това е много интересен момент. Да не говорим, че по сертификационните тестове на MS има много подвеждащи и недобре написани изречения?

Добре, че не е китпйче. Щях да поуча удар ...

Хубаво, че е влязло в новините - та всички да разберат колко трябва за да се нарече някой "IT специалист". Като каже човек, че т.нар. "специалисти" приличат на недозавършили килийно училище имащи за задача да работят над Енциклопедия Британика хората си мислят, че е преувеличено. Е, тук се вижда, че е слабо казано всъщност.

На тая идиотска ОС с тия кубчета, и маймуна да хванат и тя ще се сертифицира.

Не е шега да ти кажа, нали точно с плочки на touch screen с различни картинки обучават, коминукират и експериментират с МАЙМУНИТЕ !!!! ХИЧ НЕ СИ Е МАЙТАП !!!

Бе много по-стара е тенденцията, откак почнаха да заменят текста с йероглифи е - има 20+ години от тогава. (Да не помисли някой, че имам нещо против менюта и т.н. и искам всичко да е на команден ред за всички - далеч не, просто менютата могат да се изобразяват и с текст....).

За това и използваме истински ОС платформи... Линукс/Unix... 8.1 то си със сложността на дистанционно...

гениалните неща са прости - като колелото!

При компютрите не точно така, едното е за сметка на другото... Платофомрата е затворен и къстамизацията от страна потребителя на практика вече я няма.. При линукс имаш нужда от познания но е възможно да я използваш много повече направления... Незнам но при M$ ми се струва че виждам тотално блуждаене между идеи последните 10 години и особено послендите с win8... Няма какво да се измисли явно вече...

Горкото дете!

Голямото космическо из..азване на космонавта Романенко... То първия изпит за съпорт на Микрософт верно може да го вземе 5-годишен :)... Въпроса е за какво му е!?

"квалифициран компютърен специалист за поддържане на Windows 8.1" да се смееш ли, да плачеш ли, ситем рестор ли ще прави, или ще трабълшоотва?

Абе квото и да прави, от тук на сетне ще има повече възможности и повече отворени врати от всичкини под новина взети заедно ! ФАКТ !

ванго, ти ли си ма? нострадамусе?!

Няма проблем да полага нелегален детски труд, трудно ще го хванат, а още по-трудно ще докажат, че се е трудил. В България децата масово се трудят нелегално (пишат статии, програмират, занимават се с уеб дизайн и т.н.), при което доходите им ги получава някой от родителите или друго доверено лице. На практика няма как да ги хванат - даже в много случаи и клиентите, които им плащат за услуги не знаят, че плащат на деца - децата се представят с името на довереното лице, което получава плащанията.

това за някое Българско дете ли го визираш или?

"Аян е роден в Пакистан, но семейството му се преселва във Великобритания през 2009 г." - ИСТИНСКИ АНГЛИЧАНИН! Хаха :-) Кога чуя че някой е ходил в Англия, любимия ми лаф е - ма то там англичани има ли? Особено в Лондон ... хахаха :-) Хубаво за изпита, лошото е, че има поне 90% шанс това момче да стане социален инвалид. Аз самия съм програмист и знам, че комуникацията с компютри НЕ е както с хора, но ако почнеш с компютрите на 6 - КАК ЩЕ ГО РАЗБЕРЕШ ТОВА НЕ ЗНАМ ...

Не мога да разбера точно за какъв проблем става въпрос - казваш, че ще стане социален инвалид. Но аз бих казал: Дай боже всекиму такава социална инвалидност, защото това пакистанско, вече английско цигане на 6 години вече е на работа, а циганетата в България на 20 години не знаят азбуката.

Хората са ограничени изначално Малцина могат много неща Общуването с хора прилича на програмирането Имаш условия, променливи.. среда :-)) просто някой хора са си по затворени и антисоциални Някой стават програмисти и хоп воала - извода ти

Общуването с хората няма нищо общо с програмирането. Хората са ирационални!

Браво на детето, но все пак мисля, че по-здравословно и полезно е да играе с другите деца далеч от компютъра засега.

Я не спирай еволюцията.. аамаха :-)

Човеците са примати, избиващи себеподобните си.