Коментари - Частен космически кораб бе изстрелян към МКС | IT.dir.bg
назад

Частен космически кораб бе изстрелян към МКС

Частен американски товарен космически кораб бе изстрелян в неделя към Международната космическа станция (МКС).

Обратно в новината

Коментари - Частен космически кораб бе изстрелян към МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета ви и искрено се забавлявам....ракети Международна станция....абе ей....и САЩ и Русия имат космически флот дето отдавна не е ракети и си летят из Сълнчевата система и по-натам....в техническо отношение и двете страни са много напред,но до стадото се пускат само технологии използвани преди 50-60 години....примерно прословутите таблети са технология от 50-те....има източници на енергия развити и разработени с които всички нефтени двигатели,ТЕЦо-ве и АЕЦ-ве отдавна трябваше да се затворят....ама не се прави....заради монетарната система и заради това стадото да се държи в полуглад и покорство...

да може и да имат "космически флот"само се надявам да не е от тези за които дори президента не знае и в САЩ имали секюрити зони за специални проекти до които дори mr лукова глава president нямал достъп и при опит да получи такъв се оказало че всъщност няма пълен контрол над всичко както си мислел...

Стискам палци за "Cygnus". Крачка в правилна посока. Всички нови технологии отначало се ползват от военните, после от правителствата, след време се появяват частните компани и богаташите и най-накрая тези технологии стават достъпни за редовите граждани. Като представител на дъното на веригата, очаквам с нетърпение този момент.

И какво очакваш с нетърпение? За какво ще ползват "редовите граждани" чисто транспортен кораб, който даже не може самостоятелно да се скачи с космическата станция? И да стискаш, и да не стискаш палци за "Cygnus", цялата работа беше набързо да се направи от готови модули ракета и корабче и да се вземат от НАСА едни милярди. Пред този проект бъдеще няма.

даа бе, цивилните ще ги пуснат да летят... да не е първи април не знаеш ли реда по който стават тези неща първо ще се изредят мултимилионерите и когато се заселят някъде и решат, че им трябва работна класа ще си вземат няколко от простолюдието като ги накарат да си мислят че им правят услуга и че са практически богопомазани, гордостта какво ли не прави...:) плюс това имам интересното чувство че това с ракетите е абсолютно примитивен подход... нещо от рода да взривиш континент за да прекосиш тихия океан.. и дори да открием правилния начин в момента в който решим да напуснем слънчевата система е много вероятно да получим такъв як шут че да се върнем 10к години назад... попитайте липсващите развити цивилизации опс те липсват:)

Каква стана тя? Руснаците не са вече монополисти в доставките за МКС :-)

Направо ги тръшнаха в земята от "Orbital Sciences". Сега и един Гагарин ако пратят, край на Русия, ще пукнат от глад и мъка ! Само дето на 9-ти юли изстреляха Ангара, в лекия вариант и на площадката е вече и тежкия вариант. А американците готвят за есента новият 5-местен "Орион" с новата ракета за него. Изобщо някои (повечето) работят, други правят коментари.

Напротив, още са монополисти и в преноса на товари и в преноса на хора. Като последното ще е минимум до 2020-та. Чудно как когато американците изстрелят една ракета - всички почват да реват, как руснаците го духат, след като половината ракети изстреляни в ЦЯЛ свят са точно техни. Тва САЩ, тва Европа, тва Япония, Корея, Китай. Всички те сумарно изстрелват колкото изстрелват руснаците. И ти дрънкаш, как руснаците не били монополисти? Затова ли американците преди 2 месеца ревнаха, че руснаците обмисляли да спират полетите до МКС след 2020-та, когато изтичал договора? А сега сме още 2014-та .... И отсега реват, че няма да има кораби.

какви монополисти на товари бе.. американците имат 2 ракети деистващи, европеиците сущо имат една а руснаците само една - протон- и то много чуплива, само си даи гоогле и погледни колко пути е падала последните години.. ангара е направена само в лекя вид -до 25 тона, тезкя -70 тона още нема нито проект направен - нещо много се бркаш.. за прво ангара е била истрелана само от козмодрум за истрелване на балистични ракети - и е минала само 7000 км и не е достигнала орбита.. това е само првя от поредица тестове.. те и тестовете немогат да доварщат сега, защото по нататачните се предвиздат да се правят на новя руски козмодрум които все още не е довршен - чака се да го доваршат кум края на тази година или в началото на 2015.. само сус спаце х вув сегашина му вид стига да се продалзава да се носи всичко потребно за функционирането на станцята, а не че има още малкя цъгнус.. а за справка - другата година спаце х пуска почти довршената тезка ракета сус носност 52 тона - ще стане наитезката деистваща ракета.. като добавиш че спаце х вече представиха ракета за испращане на хора.. коита ще ги прати 2017, имат 3 години до 2020 американците неревнаха - те казаха точно че от руснаците независи дали ще спре станцията след като руснаците на инат казаха че спират след 2020 - ами да си спрат.. нали 75% от бюдзета за изграздане са дали американците а руснаците само 5% - те ще решават какво ще се прави нали? :д

това вярваш ли си за броя на истрелваните ракети вобще.. абе кази ми кога за последно са пратили руснаците накаде апарат за иследване изван нашата орбита? протоните падат като круши - по 3-4 неуспешни полета имат годишно и вече трета година вместо да печелят от тах са на нула.. и си мислиш че руснаците истрелват повече шпоиназни уреди от американците.. и заради това им пращат американците вяка една година 1 млд долара като помош за тахната космическа програма - зада пращат повече от тах нали? сануваи..

Нещо не си разбрал, бе кретен! Американците реваха, че руснаците не могат самоволно да решат да спрат МКС, защото не е само тяхна. Но нямапроблем с това да спрат да летят до МКС, но МКС ще продължи да си се ползва. И не е вярно че руснаците изстрелвали повече ракети от всички други. Те дори изстрелват по-малко само от САЩ. Примерно за 2013 г. Русия има общо 41 изстрелвания на ракети с мисии, докато само САЩ имат 66 общо изстреляни ракети с мисии. Като вероятно само тези на НАСА са колкото руските, но там има още около 20-25 изстрелвания от USNavy, United Launch Alliance, UP Aerospace, MDA. Другите страни като Китай, Япония, ЕС, Индия имат също общо около 40 изстрелвания.