Коментари - Космическият апарат "Вояджър 2" се възстановява от технически проблем | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз мислех, че в последно време нещата доста са се скапали в софтуера, ама излиза, че още от 70-те са така. Интересно компютъра какъв е с лампи или транзистори, май трябва да е с лампи щото транзисторите щяха да дадат фира за 50 години. Сигурно и атомен реактор имат. Дано някой далечен интелект не сметне, че му пращат атомна бомба още преди да е чул Валя Балканска от златната плоча.

Научните "инструменти" на български се наричат "прибори".

Синоними са :)

До 777 USA маняка: 1 ,2 ,3 ,4, 21, 22,25 , 30 e един проект. И той наистина е голяма крачка на човечеството не само на Американците. Защто учените които работят по проекта не са само американци. 5. Европа и русия също имат телескопи. Нпример проект АСТРОН. 6. Това е добър проект без приложение за сега. Само добра работа на инженери и математици. Но степента не може да се ползва след това "ВЕДНАГА" 7. И Русия са го правили. - Марс -2 (първото кацане на марс 71 година) 8. Това е неоспорим факт , но по марсохопдите работят много дъжави. Проекта не е само американски. 9. Тука си в голяма грешка , това са европейската агенция и Япония 10,11,12,13,14,15,16. Май става въпрос за едни същи сонди !? И част от тях са също с финансиране на ЕКА. 17. Това е безспорен факт - само совалката може...ама няма я вече ... щото е толкова упешна че изби доста народ на веднъж. 24 Верно е - X-15 26 Верно е совлаките можеха. 27 Тука си в грешка. Двигателя с най голямо КПД е руски на водород и кислород 28 Тук не е много ясно защото руснаците в момента имат доста бързи ракети... не знам от къде имаш такава информация. От всичко това се вижда че си един СУПЕР ЗАСЛЕПЕН ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ РЕКЛАМИ И ФИЛМИ човек. И че си на въраст не повече от 35.

Здрава техника произвежда Америка. Техните марсиански ровъри бяха предвидени да работят на планетата няколко месеца, а изкараха години. Браво. Бог да пази Америка ! единствено американците: 1.Обиколиха с хора Луната - и то 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Пратили хора на над 401 000 км от Земята 4.Скачиха кораби на окололунна орбита 5.Качиха телескопи в космоса 6.Приземяват първите степени 7.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 8.Имат марсоходи работещи при това години 9.Пратиха сонда на астероид 10.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 11.Сонди на Церера, 12.Сонди извън Слънечвата система 13.Сонди на Юпитер 14.Сонди на Сатурн 15.Сонди край Плутон, Нептун 16.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето в неговата корона 17.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 18.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 19.Шофьори на друго небесно тяло 20.Забили флаг на Луната 21.Качили 77 тонен единичен модул в космоса 22.Качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 23.Направили самолет летящ със 6.72М и то с 199 полета 24.Направили самолет излетял на височина над 100 км 25.Изстреляли успешно ракета с 27 двигателя на първата степен 26. Свалящи товари по 2-3 тона на Земята 27.Направили двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28. Най-бързата летящата ракета с над 56 000 км/час 29. Върнали по 7 души наведнъж от Космоса 30. Успешно излетели хора от Луната и то 6 пъти. и още и още и още.

луната си я писал 7 пъти . ако ти трябва бройка можеш да включиш и "единствените качили човек с червени чорапи на луната" и подобни . може и до 500 бройки да ги докараш

имам друго предложение 1. Пратили хора на над 300 000 км от Земята 2. Пратили хора на над 300 001 км от Земята 3. Пратили хора на над 300 002 км от Земята ... #. Пратили хора на над 401 000 км от Земята

Някъде да е писал в тази т.9 че са го направили първи? Не. Тогава какъв ти е проблема?

До Анонимен: "единствено американците: ... 9.Пратиха сонда на астероид" Ето къде е проблема! Наречи го лъжа, наречи го дезинформация... Точно като руските тролове.

9.Пратиха сонда на астероид. Какво точно имаш предвид? За Розета ли става въпрос, която е изстреляна от ЕКА.

Ставаш по-досаден и от червените тролчета! Пишеш излишни факти, които никой не го интересуват. И за пореден път: точка №9 не е вярна! Японците също пратиха сонда (Хаябуса) на астероид (Рюгу). Ако не вярваш, си по-зле и от русофилите!

Вече и точка 5 е невалидна: "Европейската орбитална обсерватория ХЕОПС успешно отвори телескопа си и получи първи снимки и научни данни, съобщи ТАСС."

По точка 16: сондата Паркър в момента е на 18,6 млн. км от Слънцето. Най-близката точка по план е 6,9 млн. км. Като си измисляш, не си правиш услуга!

Хапчетата ! Хапчетата ! Не забравяй да ги пиеш редовно !! Сутрин, обед , вечер! И най-вече не пропускай розовите и сините 2 пъти сутрин и преди лягане !!! Жълтите може само на обед...

приземиха, примарсиха, прилуниха, приастероидиха, и т.н.

Бързо оздравяване му пожелаваме на Вояджърчето. И друг път да внимава да не се разболява, че възстановяването е дълго.

Deus Vult

Абе този апарат да не е човек бе? Как така се възстановява от проблем? Сам ли се възстановява?

Ти прочете ли материала, защото там е описано как става?

Апаратите са правени да са здрави и работят безпроблемно. А не като сега - да усвоим едни пари...

всички апарати на НАСА се правят именно така, включително сега. И направеното последни 10-20 г от НАСА също преизпълнява началните планове. коментара ти е като грозен тик, правиш го безсъзнателно без да имаш причина/нужда да го правиш. ако греша извинявай, но ще те помоля да обясниш защо греша.

Това просто е като грозен тик на русофил.... повредени мозъци , колега

Да ви кажа какво е станало та да не пишете напразно. Значи сондата среща извънземни. Те намират плочата с Валя Балканска и Излел е Делю хайдутин и естествено пускат грамофона за да чуят песента и другите звуци записани на плочата. Така няколко пъти и ..акумулаторите паднали ..

И двете сонди са изстреляни през 1977 г... Как ще ги стигнем американците...

Пишем ли на Java, никога... Такива системи е невъзможно да се направят със съвременните технологии...

Който не вярва да отиде да провери.

Браво на момчето! Напусна спешното, как е с здравето, а?

Вояджър 1 и 2 са изумително постижение на научната и инженерна мисъл - над 40 г. работа в среда, за която много малко се е знаело по онова време и все още работят, предавайки безценна информация. Нищо материално, създадено от човека не е достигнало толкова далече. Дано това не остане за дълго като уникално постижение.

Създадени са по времето, когато Америка беше консервативна и се управляваше от "лошите" бели мъже. Сега е либерастка и се управлява от жени, черни, педали, евреи и тем подобни...... сега трудно ще повторят подобен подвиг изпреварил времето си.....

Това са два невероятни апарата, създадени със технологии от 60-те - 70-те години, които покават какво може да направи човек дори със такава технология. А колкото до това кой сега управлява Америка... да, това донякъде е вярно. Но ми напомня един стар виц: Америка винаги ще е добре, без значение кой е президент. България винаги ще е зле, без значение кой е президент. Да напомня че следващото поколение на Вояджър вече пътува. Това е сондата „New Horizons“ - Ню Хърайзънз. И той беше създаден да достигне само до Плутон, но след успешното прелитане покрай Плутон и уникалните открития там, вече пътува към Пояса на Кайпер и достигна до малката планета Арокот - над 7 милиарда километра от Земята.

Съществува една перманентно о*рана кочина управлявана и населена от предимно 'бели' , на които обаче вечно им пречат я световни конспирации, я международното положение. Толкова за расистко-комплексарската ти изцепка.

Жените определено са ти голям проблем..