Коментари - Армията на САЩ планира бази в космоса | IT.dir.bg
назад

Армията на САЩ планира бази в космоса

Армията на САЩ предвижда изграждането на роботизирани летателни центрове в Космоса.

Обратно в новината

Коментари - Армията на САЩ планира бази в космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕ НЯМА СЪС КАКВО ДА СЕ КАЧАТ НА МКС ПЪК НА ЛУНАТА ГОЛЯМ СМЯХХХХ...РОГОЗИН ИМ ГО КАЗА СЪС БАТУТИ........

Америака ( USA ) , традиционно използуват ракети работещи с водород и кислород и ускорители работещи с твърдо гориво и техните най - близки съюзници - Европа и Япония използуват подобни Ариане 5 и HII A I HII B Япония. Spacex и ULA САЩ използуват вече ракети изцяло или отчасти , работещи с керосин и кислород. Има тенденция да се използуват и ракети на кислород и метан или кислороd и втечнен природен газ - USA. Един начин да се намали цената на тежките ракети и същевременно да се демонстрира "западна" (Япония е в далечния изток и думата "западна" няма географско значение) солидарност е примерно да се използуват ускорители на твърдо гориво от SLS , четери първи степени на Ариана 6 една на HIIB и една последна с двигател от совалката , защото има в наследство останали значителен брой. Друга е стремежът на Spacex за изцяло тейка ракета работеща на въглеводородно гориво. Овладяването на далечния космос ( Марс ) , както и отбранителни системи на геостационарна орбита е свързано с използуването на роботи и изкуствен интелект - нещо което предизвиква спорове , поради възможността да станеш жертва на компютерен вирuс или злонамерена хакерска атака. Но това е друга тема.

Държава която не може да изкара ракета в близкият Космос , сънува за пристанища в Космоса . Звучи смешно .

Според данни в интернет тежки ракети в момента в експлоатация са : Delta IV Heavy 14 220 кг GTO USA - действуваща, Ariane 5 ECA 10 500 кг ESA действуваща, Атлас 5 8900 кг GTO USA , HII B 8000 кг GTO Japen действуваща , Протон 6 700 кг GTO Русиа действуваща . Планувани за близко бъдеще Falcon Heavy 21200 кг GTO USA , Long March 5 14 000 кг Gto Китай, Ангара 7 500 Gto Русиа. Американските ракети са по скъпи но и БВП на USA и стандартът на Живот , както и бюджета за отбрана са в пъти по - големи от тези на Русиа. И Spacex се стреми да направи най евтината тежка ракета, в условия на най висок стандарт. Не е лесно!

Кажете откъде да си свалим поредният фентъзи филм от сащ . Звучи интересно .

ей, оттървахме се.. а ние си мислехме че следващите бази ще са в България ... Най-добре е да направят една база край Одрин, да поставят там сини каски на ООН и да отделят Европа от Африка ..

а чичко путин ще осигури транспорта

Pesh0

Space са голяма работа , имат 4 ракети направени и 2 им паднаха . Щом казват , че ще правят космическа база , няма , как да се съмняваме . Иначе бас хващам , че преди това ще усвоят много милиарди .

измислил гo e руснака бpeeй

Янки вън! Извън орбитата на Плутон!

Те вече не направиха ли? Ето тази: link

Да направят гоооляма база лоне на стотина светлинни години далеч и там да се изнесат заедно с техните вечни интереси-та да мирне светът!

да ги ударят извънземните дано! и цялата им краварска територия..

САЩ само в космоса нямат военни бази. Ей американските войски са навсякъде по земното кълбо, а сега и навсякъде в космоса - егати военизираната държава.

Se taia

Все съм се чудил - коментират за високите нива на радиация, а един не се опита да направи магнитно поле около кораба или станцията, ей така да пробват какво ще се получи. Не е нищо сложно като концепция - един феритен пръстен с намотка около него с течащ прав ток по нея. Нали все пак магнитното поле на Земята пази от слънчевия вятър.

Какво означава "атмосферно притегляне"?

И кой ще ги закара до базите им? Руснаците?

хамали и таксита колкото щеш

Срещу 70 000 000$ - за цивилни. За военни - х1000. В злато - хартииките да си ги държат за тоалетни цели.

Прочети да разбереш кой колко спътника и полети има :)

Вярно е, пиндосите ще държат войски в космоса, само че до там ще ги возят с руски ракети... щото си нямат свои...

Първоначално екипажът ще от руски космонавти, защото в Америка забраниха опитите с маймуни.

Ти внимавай камерата на HP да не разпознае шефа на президента ти като горила!

Дали ??

На следващ етап в тези бази разполагат ядрено оръжие и унищожават Земята. Апропо, когато бях малко момченце, американците кацнаха на Луната и аз срещам дядо Ангел, които си насеше шрапнел в ръката и гърба още от Европейската война, и ми отговори не съвсем в тон с моето въодушевление:"Те от там искат да запалят Земята."Май наближава това време.

Коя е тая Европейска война. Да не е 100годишната?

Армията на ФАЩ да се товари на совалки, метли, ракети и да хваща за Марс. И дано да не се върне, че краварските золуми омръзнаха на цялото човечество!

'цялото човечество' не се състои от няколко бананови републики и фашизоидни диктатури.

Също така не се състои от 5% от населението на планетата - например няколко държави в западна Европа!

Научих нови думички!

Та хамериканската армия да се оправи първо с ИДИЛ и след това да завоюва космоса.

щото ние планираме нов катун /полуавтоматизиран/ във филиповци

Вече са се разбрали с руснаците, да ги возят до базите и обратно.

охооооо това Вожда и Очитела ПУТИ (да се свети православното му име) го е измислил и напрайл оште в далечната 1936 година ей така между другото докат е ръководил православно-евразииския народ на братушките докат е пишел професорски труд и докат е яздел тигър. номер ено е СССР2 мошна държава дет мое да затрие САШТ за ена минута ако рече но дрогаря Пути и мил и любяшт

Путин ти е виновен, че хем ти е малък самолета, хем не можеш да го вдигнеш, а ? Очаквам коментара ти за Раша и Путкин в тема за висшата мода в Париж. Сигурен съм, че болен мозък като тебе все може да ги свърже тия неща.

Прочетох ти поста. От всяка дума си личи - умен човек го е писал. Обаче аз познавам още един толкова умен - моят галош (левия).

Без съмнение той е млад, красив и интелигентен.

По-неграмотно нещо не бях чел скоро.

ГеоСИНХРОННА орбита , АТМОСФЕРНО притегляне... толкова глупости на едно място... Ех, редакторе, редакторе...

Има такова понятие - геосинхронна орбита - геостационарната е неин частен случай.

И ти си един частен случай, ама аре...