Коментари - 100 милиона обитаеми планети в нашата галактика? | IT.dir.bg
назад

100 милиона обитаеми планети в нашата галактика?

В нашата галактика има най-малко 100 милиона планети, които могат да са обитаеми.

Обратно в новината

Коментари - 100 милиона обитаеми планети в нашата галактика? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Дядо Господ на коя точно планета се намира?

Е па да дадат малко ток! Газ да дадат... На някой ако му се образуват отпадни продукти като диаманти и злато, или апартаменти от 100-120 квадрата - да дава насам! Ние можем да изнасяме, метан, фреони, въглероден диоксид, екскременти, радиоактивна маса и... сиганье! Чушки и домати не давам, щото тъщата се сърди като давам на съседи - цяло лято си играе да ги гледа...

Ние сме толкова малки, че трудно някой ще ни открие. Ако вселената е един човешки организъм, нашата планета е електрон орбитиращ около атом, може дори и по - малки да сме.

Ной

По-интерсно е за нещо за ядене и пийване има ли?

Абе има, ама тамошните кози са много рогати... и за онождане не дават (размножават се чрез спори), дишат флуор, а месото им за нищо не става, освен да взривиш блока с него... Само млякото долу-горе става, ама ония от галактическата митница му искат такива мита, че не ти е работа да си поръчваш... И за рушвет приемат само да им клатиш свините-майки, което пък се счита за Вселенско унижение, ако те разберат...

Някой трябва да се усъмни и не виждам защо това да не съм аз. :) Значи тези открития са обосновани основно на технологиите, които телескопа Кеплер използва и някои наземни съоръжения използвани предимно за спектрални анализи. Има обаче маса фактори и неща, които те не отчитат! Например не се прави разлика между изотопите на елементите. Атмосферите на много планети смятани за обитаеми може всъщност да са невероятно токсични, или пък масата им да е далеч по-голяма или малка от тази, която се смята, че е. Малко се знае и не се отчита, че колкото по близо до галактичното ядро са звездите стават все по активни и периодично изпепеляват планетите си дори до орбити като на Юпитер извън златната зона. Да не говорим за системи близо до пулсари или черни дупки. Има много други съмнения но ще завърша само с това, че способността на въглеродните организми да оцеляват е действително поразителна, но на тях им трябва време за да еволюират в нужната форма. По точно трябват 3.5 млрд. години на една бактерия да еволюира в организъм, като човека. Затова й вероятно не гъмжи от живот в нашата галактика. Защото планетите са обитаеми обаче само за кратък период от време. Та това е - отиваш там, когато има условия и бягаш преди да е станало късно. :)

Като част от съмненията ми забравих да кажа, че според някои аспекти на квантовата механика (дано не прозвучи твърде помпозно) материята съществува само докато я наблюдаваме или изследваме и всъщност теоретически е възможно да няма дори и една единствена обитаема планета и въобще всички частици, които биват регистрирани и анализирани от извънземното пространство да са просто една подсъзнателно създадена от човек конструкция-панацея, която да лекува ужасните му страхове и самота в която той си мисли, че е. Защото тия огромни разстояния във вселената са просто безумни.

Аз смятам че и тези 100 млн. са малко. Много повече са. А това дали ще срещнем извънземни е отделен въпрос! Поради проблема с транспорта можем и да се разминем. :) А освен кислородна, формата на живот може и да е различна - метанна например.

Не е имало,няма и няма да има!Просто и логично.

За "прост о" съм съгласен, но за "логично"... ше ме извеняваш, малко.

Ти на това живот ли му викаш ?

при 200 милиарда звезди, не е чак толкова учудваща тази бройка от над 100 милиона... до преди 20 години бяхме толкова арогантни и глупави, хората, че си мислехме, че сме единствените... еволюцията можела и да се позабърза малко! не вярвах!:-)))

Ние сме единствените в галактиката но сме пълни идиоти!Може да е имало други разумни форми на живот !Може и контакти да са правени но техния жизнен цикъл е приключил и да са изчезнали!Ние живеем тук на Земята !Само една геофизична константа да се промени и край с нас!На друга планета колкото и да е сходна няма да преживеем и дадем потомство!Вече губим Земята поради "разума"си!

"Единствените пълни идиоти в галактиката..", правилно ли съм разбрал!?

Това, че ние не виждаме отвъд виолетовото и червеното, и не чуваме отвъд диапазона 16-20 000 Hz, не означава, че там няма никой. И мравките не ни възприемат, но ние си съществуваме, без да се влияем оттова. И атомите доскоро не бяха открити, но и на тях не им пречеше. Тъй че спокойно може да си съществува едно невъзприемаемо за нас, засега, многообразие на форми на живот и да не се притеснява, че нашите учени, не са го открили още. Оставам с впечатление, че за да си учен в съвременността, трябва да си напълно лишен от въображение.

Всички тези светове са ваши - освен Европа.

То, че има планети има, но ние защо не можем да стигнем до там? Ще ми е интересно да видя докъде ще е науката след 1000 години, но ...

И ония цивилизации сигурно Бог ги е създал...И тях сигурно ги дебне постоянно, дали не трупат грехове или дали вярват само в него, че да ги накаже :))))

Тръцльо, цивилизации няма. Има планети годни за обитаване.

оно бог и них ги е създал за 800 дена...он и вселената е създал и паралелните исто , сичко е създал дори като е немало нищо даже и него...т.е. сам себе си е създал преди да го има...вервай ми !

Много са големи разстоянията в космоса, за да се видим с друга цивилизация. Ако има слънца с две обитаеми планети с развитие би било наистина вълнуващо.

Мдаааа... И земята е много голяма за да се обиколи с дървен кораб с платна...

То и на земята може да има живот, ако не си пречим...

Дет викаш, то туй сегашното живот ли е. Както пише в Библията, живите ще завидят на умрелите.

оно библията е гоуем компютар, сглобили са я от Ксерксокс ама отровната ябълка я е патентовала преди това.. Вътре пише сите истини като википедията, и кой каже, че земята не е тава а кръгла на кладата веднага !!!