17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И никой не спомена и дума за 92fs...

джурналяйката има ръбове и издутити у тиквето! превежда с гуглето и не трее акъл!

Глок иновативен и качествен пистолет доказан във времето през последните 10 годининсе появиха много нови модели пистолети на нивото на глок та дори и някои превъзхождащи го по някои показатели(мили тролли филофоби и фобофили дори някои руски и чеченски антитерористични подразделения са въоръжени със глок)чакам със нетърпение появата на револвер произведен от глок със скрит ударник и адаптор за заглушител.

Все едно да пишете статия за най-добрия автомобил! Зависи от приложението, предназначението, потребителя и ред други основни ИЗХОДНИ УСЛОВИЯ! Я да видя, дали не е писал гогов тая статия.

Колко от пишещите тук имат досег с КНО? ЧЗ75 и всичките онези 7 световни оръжейни компании, които го клонират, понеже не е със защитен патент? Ако се съберат всичките бройки от ЧЗ и клонингите, многократно прехвърлят бройката на ГЛОК. И защо стрелците в състезания използват ЧЗ, а не ГЛОК? А руската пепелянка? Чак американците са отказали разрешение на бодигардовете на г-н Путин да дойдат с този пистолет в Америка. Попитайте се защо?

Аз съм с Глок43 от няколко години (веднага като излезе модела). Ужасно удобен е за скрито носене, по цял ден е под дрехите ми, дори и лятото, не разбирам че го нося. Преди бях с Валтер - ръбеше. Не виждам как ще носиш ЧЗ под фанелката без да изглеждаш като мутра от 90те

Оф, не ме въвеждай в изкушение. Не харесвам глоковете, обаче този модел ме кара да ходя пак в КОС и да измисля защо ми е още един в същия калибър, което не е много лесно.

А какво ти е мнението за ПСМ. И аз съм изкушен ама няма как да си го купя законно.

ПСМ-а е забранен за продажби. Че е с нецентриран, без нарез и при удар малкото му куршумче се отклонява и прави гадни рани. Освен това пробивал полицейска бронежилетка. Някога се ползваше в МВР. Прекалено малък и плосък е. Май-долният ръб на дръжката е 11мм или нещо подобно и това е най-дебелата му част. Прилича малко на играчка. ;)

Използват ЧЗ, защото нямат пари за STI. Освен това, Глок 34 е точно за тая работа. Гюрзата далеч не е това, което я представят легендите, камо ли глупостите, че не били позволили да го носят руснаците, щото бил много страшен. Има известни спорове за FN 5.7, обаче той е съвсем друго нещо.

ЦИТАТ : А руската пепелянка? Чак американците са отказали разрешение на бодигардовете на г-н Путин да дойдат с този пистолет в Америка. Попитайте се защо? ахахахахаха , това оръжие за масово изтребление ли е или к'во ? Бластер ? ХАХАХАХАХА страх ги било американците от оръжието на бодигардовете на г-н Путин........господин Путин , ГОСПОДИН !!! Защо не "другаря Путин" бе ? Какво е туй "господин" ! Всъщност може да му викаш и господаря Путин......ще ти приляга.

Най-функционален и най-дуракоустойчив може би..... ама най-добър.... По какви критерии? Или в класацията са само масовките?

тайните служби на САЩ досега бяха със ЗигЗауер

Гоше, хората творят а в твоята глава само пушки и пищови има

не зная кой и за какво го харесва Глог-а, може и преди 20-30 години да са били хубави но днес това е просто една евтина пластмаска която стреля точно на 9-12 метра максимум

ама много!!!

не значи ли който най добре ще зачисти противника?!? има пистолет забранен в сащ и не е глока ...щото може да те утрепе дори като си с бронежилетка.

СПС ?

изобщо не значи . ако е за полицията, целта му не е да къса ръце и крака и да претрепе още 2-ма зад целта

нашите куки на тех не им трябва никакъв пищов, дай им да се бутат и да се теглят с тълпата. Пълни идиоти ! А пистолета е да гръмнеш някой,,ако целта ти е друга не си за пистолет!

Разбирасе,че е ТТ ,Токарев 7.65мм

Ти на война ли ще ходиш? В отделен сак ли ще го носиш?

Специалисти...!!!

Хубаво си приказвате ама карайте по академично де. Според мене всеки стрелец си има предпочитано оръжие с което постига резултат. Аз немога да стрелям с Макаров и по-тежки пистолети. С ПСМ нямам пропуск, но не го продават за съжаление. От Глок най-ми се ще да си взема Глок 26. Освен тези двата не съм намерил друг хубав според моите предпочитания.

Проблемът на субкомпактните като 26-цата е, че много по-трудно се равняват по целта, а ниската маса и късата ръкохватка пречат на стабилността и на повторния изстрел. И аз се чудех на нещо малко, но в последствие се убедих, че нормален човек не прави по 600 изстрела седмично по тренировки и няма как подготовката му да е на високо ниво. Поради това - по-масивен пистолет да не скача много от отката с по-дълга мерна линия. Да, не е толкова удобен за носене, но компенсира сума човешки грешки. Иначе, препоръчвам 43 вместо 26 - ако ще е гарга, да е рошава.

Ясно, но се изразявай по-добре. Под нормален човек визираш нетрениран, любител. Тежкият пистолет е проблем да го задържиш в ръка и да се премерваш поне за мене. Неможеш да го носиш постоянно и скрито. А когато ти потрябва пистолета, няма да е мишената и не е проблем да уцелиш до 100-ина метра. Пистолета е за професионалисти все пак. Който го ползва за плашило е в голяма грешка.

Първо - какво му е тежкото на 800-900 грамов пистолет с пълнителя? То ако не е инертен, откатът става нерпиятен. Второ - какво значи за професионалисти и кои са професионалистите? GSG и SAS ли? Професионалистите са с картечни пистолети и скъсени автомати. Трето - на кое казваш плашило? Целта на пистолета при цивилните е именно въздържащото действие. Приказките ангро "извадиш ли стреляш" са за баламурници.

Аз съм с 43. Правилно го препоръчваш

Опитът ми с Макаров от казармата е, че е ефективен до 15 метра и може да отваря бира по 8 различни начина, удобен за носене и предназначен за армейски строеви офицери от времето на наборната служба. Изпял си е песента и според мен все още може би се използва някъде единствено заради ниската цена и лесното обслужване. Може да стои в касата с години и като го извадиш стреля, много вероятно. Сега ползвам Зиг 226, който е перфектен, ако намериш удобен начин за носене. На мен лично ми пасва идеално и ми е удобен дори при шофиране толкова, че без него се чувствам неудобно. Резултатите на 25 и 50 метра са непостижими с друго късо оръжие. ) единствения проблем е, че с някои боеприпаси, при продължителна стрелба засича.

Явно нямаш опит с пистолети и по-точно със стрелба с пистолет. По-добре ела да те направим бояджия. Ще имаш по-добри резултати.

Оръжието не е нещо универсално - трябва да ви пасне в ръцете - и да можете инстинктивно да се целите в мишената за части от секундата и да стреляте. Дали ще е с Глок, или с Макаров - няма значение - този, който ПЪРВИ стреля и уцелва - обикновенно оцелява... На мен Глок ми е неудобен. Предпочитам Валтер PPQ - заради много по бързата му стрелба, уникалния захват, който е най-добрия в индустрията и това, че става продължение на ръката и уцелваш без да се прицелваш... И още нещо - с Макаров са убити поне 1000 ПЪТИ повече хора от с Глок - така, че не го подценявайте ;)

Най-много самоубити са били с Макаров ...

Глокът е стара концепция, все пак, а този Валтер е съвременен пистолет. Само не съм съгласен, че е по-ергономичен от моя Хелкер, който има три сменяеми вложки в ръковатката, за разлика от една при Валтера. Освен това, тези страйкъри, особено постоянно заредените не ги харесвам - искам си външен ударник, върху който да имам контрол. Това е върос на предпочитание и субективна оценка, така като и хвана ли глок, имам чувството, че държа дървена летва. Обаче този новият едноред 43 е с добър потенциал. За мен е по-важно да е удобен за носене, че сума норад има разрешителни, а си държи пистолетите в касите, особено лятото. Ние все пак не сме с такъв профил, че да ни се налага да сме винаги в готовност, а това се поддържа с редовни и сеиозни стрелби, така или иначе, което няма кой да прави. Важното е пистолетът да е в теб, пък колко бързо ще стреляш... даже не е и чак такова предимство, защото може да не дооцениш ситуацията. Важен е потенциалът на пистолета, а не толкова реализацията му, че после в съда става една...

Външният ударник и то плаващият (за да не може да удари иглата ако не си натиснал спусъка си е най- доброто защото ти дава възможност да го носиш безопасно с патрон в цевта. Което при война е идеално , но при гражанска употреба е забранено. Но пък за граждаска употреба са разрешени револверите и то такива без плаващи ударници което за мен е тъпо, защото те са потенциално опасни и трябва да се носят с един патрон по малко в барабана.

Е, то при съвременните пистолети иглата така или иначе е инерционна, т.е. ударникът не я забива директно в капсула, ами я засилва и тя инерционно го удря, т.е. ходът й е по-дълъг отколкото "стърчи" пред ударника и тя просто пренася импулса му. В канала й има щифт кой спира хода й, дори и тя да получи достатъчен импулс. Щифтът се вдига само при крайно положение на спусъка, независимо дали е в режим SA или DA. Пък това за празното гнездо в барабана е все едно сме в 19-ти век. Освен това, при затварянето му, лесно може да се обърка кое гнездо е съосното с цевта и реално под ударника да има патрон. То, не се сещам за револвер от последните 50 години, който да няма разединяване на ударника.

На PPQ-то също се сменят вложките и определено е по-енергономичен от хеклера. А Глокът верно е здрав, ама е пълно дърво откъм визия.

Е, само задната се сменя на валтера, а на хеклера и страничните. Не че това е някакво стархотно предимство, но моя съм го нагласил така, че двете странични са с различен размер и макар асиметричен, така е все едно отлят по ръката ми. Казвам го, защото не съм съгласен, че валтерът е абсолютен лидер в ергономията, при условие, че има алтернативи.

Този Гастън какъв е по народност? Така звучи като англичанин. Има френско име Гастон, но редакторът е явно малко повече американофил.

Всъщност "Удав"-а е по-добър от Глок!

Jerico- пистолета използван от лошите във филма "Матрицата"

CZ 75 SP01 Shadow - the best

Автора на статията да прочете малко за Jerico, малкия брат на Desert Eagle, разбира се производителят е Израел

Ерихонът не е никакъв малък брат, а израелско копие на ЧЗ-75, така както галилът е на АК. Игълът е спортен пистолет за силуетна стрелба с газово бутало и няма никакво друго приложение. Та, какво за 941-цата? Нищо изключително...

Поздравления за компетентните мнения по темата!

Какъвто и да е, пищовът си е едно плякало. На 50 м. дали ще стреляш с Глок, Макаров или прашка няма никакво значение. Не можеш ли да стрелнеш поне на 200-300 метра изобщо не си купувай. Дългото оръжие си е съвсем друго нещо. Вместо пищов - здрави ръце и фитнес. Хем ще сди и по-здрав.

Пълни глупости. За какво са ти тези "здрави ръце", дето ги помпате по фитнесите? Скорост нямате никаква, а един винкел по главата и сте дотам. Пистолетът респектира 5 човека по тъмна доба насред нищото много повече от разни ръце - говоря от нееднократен опит. А пък как трещи, особено в по-закрити пространства - действа стъписващо. Иначе, имам и дълго - 7,62 и 5,56, ама ми е интересно ти какво смяташ да търсиш на 300 метра?

Защо правите реклама на един инструмент за убиване?

Предполагам ,че пазарът е задръстен с тези пистолети и не е зле да му се направи малко реклама,че да потръгне !

Глок - пистолет за носене. Cz Shadow 2 - пистолет за стреляне!

а па един познат вальо . купува пастърма от Севлиево , боб от слатина , чернокоп от някъв негов брадчед , ракия от ботевград , бело сирене от Кауфланд (ама определени дни) и знае кое е НАЙ-ДОБРО от ВСИЧКО

Най-добрия пистолет е Глок! Идеята за него е ненадмината!

Какво се казва в тази статия? За мен CZ си е водеща марка и модели, или по скъпи Sig или HK. Това че е на въоръжение в толкова армии, ами легендата 1911?

Което си е чиста истина си е истина. Дори руските Спецназ го ползват, заради избраните качества.

Предател! Няма надник за тебе днес! Трябваше за макаров да ни разкажеш, как стрела на 1 километър и вади окото на комар а ти хвалиш тая капиталистическа загнила простотия! Цяла седмица си наказан!

Тъпо ли си Деби. За разлика от центаджия като теб, аз винаги говоря с факти.

Ак 47 Брей, не думай! Факти? Като куршумите с изместен център?

Ми да насран педик, а твоя анал е най-изместен от всички козацки след близка среща с дюнер на Ислями Мюсли.

пак ли говориш на кило?

Очаквам сега да почне възхвала на "Макаров"

Ми да! Макаров е бил отличен пистолет....за времето си. Но вече не.

Макаров освен за сватбарска стрелба за друго не става. Явно си го виждал само на картинка.

Затова ли всички убийства в България стават с " Макаров ",а не с "Глок " ! Пристъпниците разбират от оръжия !

Пак е !

А ве 34 кат не знаеш не дрънкай, не само съм държал Макаров но и съм стрелял с него. Дори нещо повече, за разлика от леке като теб което дори не е било в казарма аз съм бил, и съм стрелял на отличен с Ак-74 с 5.45мм патрони.

Кой е конструктора на АК 47

Конструктора на АК е един неграмотник дето е със завършено основно образование. И не се казва Калашников. Казва се Василий Дегтярьов. И не само той ами цялото му конструкторско бюро дето са Симонов, Булкин и т.н.А с оръжието на Дегтярьов Червената армия избута войната - ППД, ПТРД. ДШК ДП, са негово дело.

Въ-същност ,,Макаров” е добър пистолет.Има нещо общо с ,,Валтер ПП” Ако се направи РЕ-производство със съвременни материали и по съвременни технологии със съвременен патрон ще бъде на нивото на Glock

направи бе, кой та спира Ма ще фалираш след два месеца и съдия- изпълнителя ще ти вземе и кюлотите

Сега ще се изредят всички глупаци да плюят, дето пистолет не са пипали. Макаров е интеррпетация върху Валтер ППК и предвид неподвижната си цев е изключително точен пистолет. На курсовете за КНО бяхме с чешкото му копие - ЧЗ 83 и под 9-ка трудно падах на мишена №4. На самия изпит този пред мен взе ЧЗто и за мен остана един раздрънкан макаров, когото хващах за първи път. Личеше си, че му е взета душата. Та, на 25 метра - две 10-ки и една 9-ка, независимо, че на изпита не се гони точност, а компетентност. Поради отличното съотношение цена/качество, на американския пазар различните варианти на Макаров са хит от поне 10 години, също както и сума деривати на АК. Обаче американците разбират от оръжия, а не са комплексари като нашенеца, дето чул-недочул и бърза да се изложи с дилетантщината.

Какво му е предназначението е ясно и си личи от боеприпаса - със стоманен сърдечник уж за повишена пробивност, което поради увеличения шанс за рикушети не става за градска среда. Проблемът е, че за база са ползвали полицейски пистолет за скрито носене, който заради слабия си "цивилен" боеприпас - 9х17 е със свободен ход и реално 9х18 също е слаб, макар и на ръба на ефективността. Пистолетите на останалите основни участници във войната са с някаква форма на заключено забавено действие - 1911, Р38, Hi-Power и т.н., следователно са с по-мощни патрони, които стават за свободен затвор, само ако е достатъчно масивен, т.е. при картечен пистолет. Като изключим опасните конструктивни дефекти, ТТто е армейски пистолет, а не милиционерски, за разлика от Макаровия.

Колега, при патаклама в градска среда - говоря за война, рикошетите от пищовите заради стоманения сердечник са бял кахър. При такава веселба хвърчат рикошети от пушки, осколки от ръчни гранати, от подстволници, РПГ, осколки от ОФ снаряди, мини, парчета камъни и тухли. Последните са най- гнусни за вадене от докторите щото рентгена не ги вижда. Един бивш колега си носи парче камък подкожно от едно такова изпълнение. Та по принцип върви един черен хумор че на войника пистолета му трябва да не го обидят в храстите ако го изненадат докато се облекчава или да се самоубие да не го хванат в плен.

Точно това имам предвид и аз - несполучлива симбиоза между армейски куршум и слаб заряд - за война е лабав, за милиционерски цели е опасен, т.е. тази система определено не е армейска. Най-малкото е прекалено компактен и с къса мерна линия. Сравни го с един 1911 да видиш за какво става дума. Втрочнит куршуми са съвсем отделна тема и не се изчерпват само с чакъл, ами като се започне от копчета и катарами от дрехите и се стигне до парчета от собствените кости. Това че глината е прозрачна за рентгена не го вярвам. Полимерите - да, но силикатите поглъщат в различни степени. Да не говорим, че има и други видове образна диагностика. Те хващат песъчинки в бъбреците, та парче тухла ли ще пропуснат...

Има такив машинарии сега. А едно време освен ренген друго нямаше. И наистина пм не е за война, защото както казах основното предназначение на армейския пистолет е да се носи зареден на гъза, а не да се стреля с него. А за тия дето видят войни с пищови си има други модели като въпросния Глок. Въпреки че съм много любопитен как се държат полимерите при темепратура -40 и надолу. Че някой път се налага да се стреля и на студено.

Е, ти пък сега с тези температури от -40 и надолу... То е ясно, че рано или късно ще се зджавкат за Арктика, обаче там екипировката ще е друга. Най-ниското, на което съм обикалял е -35 и как се държат полимерите при такива температури ти е последна грижа. Вярно, че на съвременните пистолети спусковите им скоби са големи и стават за дебели ръкавици, но все пак да са с пръсти, а на -40 ръкавиците така или иначе са без пръсти. Да не говорим, че барутът на такива температури вади съвсем друга скорост на горене и мерните прибори вече не вършат работата, която се очаква от тях.

Ми може и тиквата да възхваляваш...що не .. толкова е умен ..харизматичен..