Коментари - Кой е танкът, подготвен най-много за съвременна война | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как изречението, цитирам: „ЛИПСАТА НА ИЗХОД НА КУПОЛА допълнително повишава шансът машината да издържи на ракетни удари“ кореспондира с тримата красавци със шлемофони стърчащи до кръста от купола на снимки № 5 ;№ 9 и др.?

Меркава е създаден спрямо израелските условия Доколкото знам не е участвал в бойни действия извън Израел Между другото наскоро в ютюба ми попадна един клип Най "древни" танкове Т-34 екраниран с транспортни ленти по време на американската и натовска инвазия в Югославия Така че е ясно кое е най доброто

Байрактар за нула време ще го унищожи тоя танк

Защо въобще питате? Разбира се, че Т-34 ! Служилите войници знаят добре.Когато работи, минава навсякде като танк, ха-ха-ха. Сега сериозно. Като величаете качествата на израелската машина, направете постъпки да се снабдите с нещо такова, арабите са се уверили отдавна в качествата му. И невските не са лоши, и френските. Даже може да се сдобием и с някой стар "Шърман", пак е нещо в тези смутни времена. А най-добре е да посетите Военния музей и като в паноптикум да разгледате натъпкания с техника двор и да си изберете, има страхотни пушкала и машини. Щом дори Румъния още "кара" МиГ-23, пък ние го набутахме да ръждясва в музея.....

В момента, в който прочетох, че изисква екипаж от 4 човека защото няма автоматично пълнене разбрах, че статията е чекия.

Проблема на всички Руски след Т72 включително е точно автоматичното пълнене. Снарядите са наредени по периферията на купола и като го ударят се взривяват. После купола отлита в небесата.

Ей тва ДИР.РУ. не може да се отърве от руските си корени . Мита за безаналоговите руски железа замина в историята обаче русоробите все за танкове и оръжия им в главата. И дира си храни русоробския планктон нищо че ИТ раздела трябва съвсем други неща да има

Ха сега, след като си изля злобата, да вземеш и да прочетеш статията.

Ами прочетох я още веднъж и да оказа се прав ! От денс нататък се убеждавам че за русоробската ватенка всяка ушанка/танкист е ИТ специялист !Всеки монтьор на ЗИЛ е наноинжинер а всяка доячка е генен инжинер! Да отидеш там от където си се пръкнал и да кажеш на майка си че си пълно прахосничество на хромозоми !!!!!!!!!!!!!!!!!!

На теория е едно, а на практика съвсем друго! Аз зад вратата си също имам една сопа, много модерна,много удобна, много силна, много велика, ама само дето още никога не съм се бил с нея срещу другиго със сопа. Ама все пак целият квартал знае за нея и всички цъкат с език и казват, че тя е най-добрата в света!

Хубава рекламна статийка, но така и не видях нещо, което израелския танк да има в повече от това, което имат и другите, нито пък някаква концептуална новост...

_stankow

Комплексът за активна защита (КАЗ) "Трофи". Реално произведен, внедрен, изпитан.

То и Т-72 е добра машина ако я стреляш фронтално, ама те затова противотанковите гранатомети от 3-то поколение са направени да ги бият отгоре. Да не говорим за изкуствения интелект, който дава възможност да стреляш и да се махнеш. Захапе ли те "лицевото разпознаване" на ракетата - няма измъкване. Пък това, че Т-62 е лек и маневрен - да е "жив и здрав". Не помага срещу новите противотанкови средства. А това,че Рашките излизат със старите си танкове само говори, колко жертви са дали. То при тях танкистите не са от значение :). Кога за руските елити е значел нещо човешкия живот? Освен това така си решават проблемите с етническите малцинства. По-малко Буряти, по-малко Чеченци. Нали не гърмят техните хора от Москва и Петербург. "Майната им на малцинствата! Нали за това сме ги "освободили". За пушечно месо.

Мунчи, руснаците не излизат със старите си танкове. Т-62 ги извадиха, за да ги ползват за охрана в освободените територии, което е и правилно и логично. Няма нищо общо със загуби, защото те не са и толкова много. Просто е безмислено да се ползва танк модерен и подготвен за фронта, след като има една камара танкова, които са достатъчно добри за охрана и разчистване от остатъчни елементи. Това беше подробно и ясно обяснено от редица анализатори от различни страни. Никои с 2 капки акъл няма да си върне танковете от фронта, да охранява, след като има запаси от техника идеална за това, която не е нужна толкова на фронта.

>Да не говорим за изкуствения интелект Защо да не говорим, кажете да чуем !? Няма такъв в Джавелина. Има просто разпознаване на изображение, при това в мизерна матрица 64x64 пиксела. Това ако е "изкуствен интелект", значи някой журналист го е обявил за такъв ... >който дава възможност да стреляш и да се махнеш И къде ще се махнеш ? А кой ще оцени резултатите от обстрела ? А кой ще повтори изстрела, ако първият е неуспешен ? >Захапе ли те "лицевото разпознаване" на ракетата - няма измъкване Като сравним броя на поразените с Джавелин танкове и общият брой на доставените ракети (отдавна свършиха) се получава едно тъжно съотношение на поразени към "измъкнали се" от 1 към 10. И ВСУ пак минаха на гранатомети - руски РПГ, шведски NLAW, германски ... >А това,че Рашките излизат със старите си танкове само говори, колко жертви са дали. Или говори, че и със старите могат да печелят войната, толкова е отслабена противотанковата защита на ВСУ. И още повече отслабва, с навлизането на западна артилерия. Която изобщо не става за стрелба с право мерене. Американската M777 дори щит няма, мерачът стои прав, ребром (!) към направлението на стрелбата !? Английската FH-70 също няма щит и мерачът седи на едно едно столче на два метра над земята, открит за всички осколки ... :) От истинските ПТ (противотанкови) оръдия на ВСУ им е останало 100 мм "Рапира", дето точно е връстник на Т-62. Нека "ветераните" се бият.

> Я кажи що е това нещо къв е тоя софтуер дето 64х64 разпознава изображение ? и що ще рече искуствен интелект нещо като ушанка седнала на компютър? >в смисъл обикновено с каквото и да стреляш седиш като пън и гледаш дали си улучил ? Никога не влизаи в престрелка това дето са те учили в казармата на НРБ е когато стреляш по невъоражени хора преминаващи границата в опит да се изнесът от руската кочина ! В противният случай започват да стрелят по тебе ! >Да не си артелчик в Украинската армия че да им знаеш наличностите ?! Те ако са свършили в Киев щяха да денцифицират наркомани ежедневно ........ ама се случва ушанки и ватенки натъпкани в стари железа окопани от там от където излязоха !!! >Тия западни машинарии имат пъпчиви младежи някъде в Юта които не само не се крият зад щитове ами даже се друсат с кока кола пък ватници преминават в друго газообразно състояние в Сирия ! Иначе молодец все така на пост !!!! Плучаваш награда поклонение пред МУМИЯТА и почивка в Китен на бунгала

Куче грозно, пак глупости си изсрал. Видя се как липсва всякаква руска тактика, и нямат адекватна въздушна поддръжка съвецките гробници. Да седиш на едно място в градска среда, и да чакаш откъде ще ти дойде ракетката е меко казано некадърност на командирите.

Войната в Украйна доказва, че аретилерия и ракетни войски + ПВО са царете на бойното поле. Авиацията е супер и е много мощна, но е лукс, защото върви със солидно ПВО, без което е обречена. Танковете са ок за охрана и разчистване, ако се ползват разумно и грамотно стават и за офанзива и биене по окопи, но е далеч по-трудно и неефективно от ползване на артилерия за целта. Руснаците точно с артилерия, ракетни войски и авиация мачкат украинците сега. Танковете минават след като предните 3 са им подготвили терена. Наистина няма такива танкови битки като ВСВ вече, защото анти-танковите оръжия са много напреднали, евтини и лесни за използване. Тази машина е много специфична за израелските условия и не е ясно колко добре би стояла на реално бойно поле срещу еквивалентен противнки, особено като се има предвид, че едни ливанци им разказаха играта преди 15-тина години.

Адекватно мнение !!!

Абсолютно правилно. А за Европа, броим от нас на север такива тежки танкове няма да са адекватни. Може би до някъде през лятото... Танка не е това което бе през ВСВ.

Пхахаха, Меркавите ливанците ги направиха на кадаиф.

70 тона желязо натъпкано с таблети,тези мастодонти самоходните гаубици и реактивната артилерия + китайски дрон за 1000 € ги пукат като пуканки от 30-40 км.

Реклама-мама. Кога този танк се е изправял срещу сериозен противник? И на какъв терен работи с тия 70 тона?

Умрат да си тестват танковете ли НАТО? Ми да влизат в партито, какво чакат? Руснаците си оптимизират дизайните в движение, пробват си модернизираните и евтини системи. Идиотите, които си мислят, че това дето е там им е въоражението са пълни детиняци. Изхвърлиха ненужната скрап, па и европейците и те се отърваха от боклука.

да ти имам логиката.....изхвърлили ненужната скрап. Към нея прибавяш и танкистите ли,дето хвърчат заедно с купола. И какво ? Ще народят нови ли ? Не сте мръднали от 80 год. нито крачка !

Ясно е, че изобщо не си наясно... Просто си само ехиден

Когато си тъп не е хубаво да го демонстрираш ! Там си заминаха не само танкове и С300-400. краицери всякакви , самолети всякакви дори ония дето посираха цялото нато с памперси и невиждани електроники :) да не говорим колко генерали заминаха а за броя на изпарените воиници няма как да не споменем . А погледни изобщо как гледа на русия светът Външния им министър не може да иде дори до Сървия единствения им съюзник дори при нас троловете намаляват и русофилията отива по дяволите само откачалки останаха

Па си много наясно да те ева у червената кратуна промита.

Този танк с нищо не се е доказал, защото срещу зле въоръжени хора е лесно да излезеш с танк. Така си мислеха и наемничите, които като лъвове тръгнаха да се бият за Киев, но веднага огромната част от тях, които все пак са останали живи избягаха, защото да си свикнал да се биеш срещу противни въоръжен само с автомат е лесно, но когато започват да се изпаряват всички около тебе, става страшно и парите веднага губят стойност.

яаожяожф

В съвременната война танкът е ковчег.

Ако танкът тръгне "ва банк" наистина е обречен. Грамотното му използване е напълно ок - попрегледай видео с попилени от танкове украински окопи.

Тъпако, ако танка влезе в детската градина, ще победи, спор няма. Нищо не могат да му направят децата с прашките.

Столчето на купула кърти. Липсва само слънчевото чадърче. На войните в пустини май им свърши времето. Горещите зони ще са арктическите.

По много от израелските танкове се забелязва маркировката V. Руснаците също я използват. Дали някой ден двете армии ще се изправят една срещу друга на бойното поле.

Никога!!! Всеки трети евреин в Израел е дошъл от Русия! В Сирия интересите им са срещуположни, но избегнаха война....

С лека забележка, че "съвремената война" трябва да се води само в сухи или пустинни райони, инак трябва да идеш да пиеш кава, докато влекачите го изровят от калта.

_stankow

"Вътрешността е просторна, като на теория танкът може да превозва и други пътници" Ако описваме автобус и кажем, че "бронираният обем на бойното отделение на машината на теория може да помести десант от туристи", няма ли да се подразните ? Когато се пише по специална тема се очаква да я пише (или консултира) специалист. Който да използва характерните термини. Иначе - дразни :( Та за Меркава - много добре бронирана машина. Има също и динамична защита и КАС - "комплекс за активна защита", един от първите в света. Но е много тежка, цели 70 тона ! Не е най-пригоден за "съвременната война", а е много добре пригоден за природните, климатични и военни дадености на Израел - каменисти пустинни почви, малка оперативна дълбочина, малко човешки ресурси. Затова машината не се купува от никоя друга армия, тясно специализирана е. В задната част на танка има отделение, което събира 6 души десант. Там може да се превозват и ранени. Т.е машината има и някои черти на ТБМП - тежка бойна машина на пехотата.

През 2006-та година Ливан унищожи много танкове Меркава. А Ливан не може да се похвали с кой знае какви оръжия.

Каквото му трябва - имаше. Например РПГ, ПТРК Корнет-Э, ПТРК Фагот. Все руско оръжие.

Все евтино оръжие :D

Явно навлизаме в нова ера. Никой от тези метални ковчези вече не е подходящ.

За какво? Вижте в Украйна как тези 'метални ковчези' унищожават инфраструктура и жива сила. А прехвалените 'Джевелини' са безполезни в градовете.

ехиден

оф , глупако.....точно танковете са най-безполезни в градовете , справка - първата Чеченска война , ограмоти се малко. Силата им е съвсем другаде , на полето ! В настоящето авиацията е основната сила , но и танковете си имат своите предимства и задачи.

Танкът за каквато и да било война трябва да бъде евтин, прост в управление и обслужване и в огромни количества ...

А танкисти... майките ще родят нови. Знаем я, тази доктрина.

3 танкиста за танк. 5000 танка - 20 000 танкиста минимум. 1000 танка - 1500 танкиста. Но тези 5000 танка ще унищожат още поне 50000 човека и ще унищожат 1000-та 'модерни танка. Смятайте сами ....

По купола на тоя танк виждам поне 2 люка. Що казвате, че нямало люкове

През 2020 година ще се появи и новият ъпдейт на танка - Barak. Така се пишат новини в ДИР

Смятай какви иновации ще вложат през 2021

Израелският танк е конструиран за бой в градски условия. Никой не го е тествал как ще се представи срещу противник притежаващ ВВС или хеликоптери

Не е тестван и срещу добри дронове.

Танкът не се тества срещу хеликоптери или дронове, а срещу противотанкови ракети, независимо от какво устройство, или от човек са изстреляни. Бронята на този танк е тествана както на война, но също и на полигоните в завода производител. Моля не пишете глупости...

Да ,обаче ако танкът бъде ударен от падащ хеликоптер или самолет? Ами ако го нацели дрон? За това се притеснява, момчето. За ракети знаем, че издържа :D

_stankow

:) :) Като куриоз - защитните корпуси на атомните реактори на АЕЦ се изчисляват да издържат падане върху тях на граждански самолет. Нещо като кулите близнаци както стана. Да не дава господ де !!

Останаха ли луди, които да водят война с танкове. Всичко живо използва Артилерия, рактети и най-вече авиация. От 2рата световна май не е имало танкови битки.

Има едни такива на Североизток, които още водят ВСВ и произвеждат десетки хиляди танкове. Имат повече от всички останали, взети заедно.

Да си стоят с танковете там на север. На сам по -добре да не идват. Танковете в днешно време не са за бойното поле, а да усмиряваш масите в собствената си държава. Най - добре е всички които имат танкове да ги праят за вторични суровини и от метала да направят нещо по-полезно.

_stankow

И това го казвате, след като през ден украинците искат танкове, включително от България. Т-72, Т-62, Леопард-1, кой каквото има. Те луди ли са, та ги искат ? Защото в момента това са страните, които воюват наистина - Украйна и Русия. И те най-добре знаят всеки тип оръжие колко струва и за какво е най-ценно.

Великте израелски оръжия и танкове ли? Еми какво да кажем за тях. Можем да кажем само това което известният израелски Генерал и легенда в Израел, Моше Даян е отвърнал на комплимента на американският президент тогава: "Разбирам че имате една от най добрите армии в света", Моше Даян отговаря "Не знам. До сега сме се били само срещу араби".

ракетата няма танк който да устои,така че върнете парите на евреите за рекламата им на ръждясалия танк

Нали разбираш че ако с ракета можеше да изтриеш танк, никой нямаше да харчи милиони за парче, а щяха да се разхождат с ракети за по 50-100 хиляди. Много украйнска пропаганда четеш. Използвай малко логика!

да се гушнеш нежно със евреина зеленски и да се сетиш за едни градове дето изпепеляват танкове и евреи като шишарки