Криптомилиардер закупи BitTorrent и uTorrent

Koмпaниятa ВіtТоrrеnt, cъздaтeл нa eднoимeнния Р2Р пpoтoĸoл и пoпyляpния тopeнт ĸлиeнт uТоrrеnt бe пpoдaдeнa нa милиapдepa cъздaтeл нa ĸpиптoвaлyтaтa Тrоn Джъcтин Cън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...и сега, всеки който сваля торенти, ще копае и крипто... :(

Чак едновременно сваляне на торент и копане едва ли ще има но може да обогатят торент клиента с някакъв копач на валута към определени пулове , все пак собствениците на пулове прибират чисти пари от копачите в размер от 1 до 5% което на 24ч си е огромен приход.

Богатите хора, не случайно са такива. Както някой сайтове правят, най-вероятно така ще станат и тези две програмки: докато си мислиш, че ти я ползваш, всъщност тя ползва теб (разбирай хардуера на устройството ти).

я пак? Затворен интернет на база копане на криптовалута????

Ако го прекалят веднага ще се появи клиент извън контрола им. Ако засерат протокола и го засекретят просто ще се появи нов публичен протокол.

Не е задължително да се копае, предполагам идеята му е нещо подобно на Тор мрежата но с използване на блокчейн технологията.

Еееех, свърши лешперията - преди да гледа филм свален от торента на човек ще му се наложи да покопае крипто-парички :)))