LG излиза от бизнеса със смартфони

Очаква се официалният анонс за решението на компанията да се състои на 5 април

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моят G7 си работи перфектно вече над 3 години. Проблемът е, че те нямат никакъв маркетинг. Малка част от хората, които познавам, дори и се сещаха, че LG са възможност.

Имал съм 2 телефона от тази марка и не бяха зле, по добри от самсунг бяха Естествено не може да се сравняват с айфон

Телефоните на гуугъл бяха LG дефакто

Съвсем прилични си бяха и балансирани. Като се замислиш, че ги сравняваш с айфон, пък LG бяха на половин цена, определено си струваха. Сега, последните им модели не бяха нищо специално и изостанаха много. За сметка на това, правят страхотни матрици, телевизори, роботи-прахосмукачки и какво ли не. Вероятно си насочват ресурсите към печелившите им подразделения. От мобилните устройства нищо не печелиха.

Просто на цените които продаваха имаше много по-качествени телефони с много по-добър дизайн . Жалко , защото имат хубави телевизори , а и с един конкурент по-малко , купувачите губят .

да си кажа честно никога не съм имал телефон LG и не съм се замислял да си купя. LG имах един хладилник, от който не съм особено доволен, но това не е в темата. Какво да се прави ... явно телефоните им не са чак толкова добри колкото всички по-долу ги хвалите. Иначе щяха да се купуват! Нокия и Сони също са яко надолу по продажби последната година. Дали ще се откажат и те? Колкото по-малко играчи на този пазар толкова по-зле за нас потребителите.

Много жалко Винаги съм си купувал само LG Уникална дуракоустийчивост Пада на земята разглобява се и парчетата отлитат в една локва Събирам ги забърсвам ги с ръка издухвам ги сглобявам и работи Все едно че нищо не е било

LG телефоните имаха супер добър аудио DAC! Поредната жертва на колхозните боклучави сапунерки субсидирани от китайските комунисти! Жалко!

хаха кво общо имат "олхозните боклучави сапунерки субсидирани от китайските комунисти" ве кретен? има конкуренция, като не можеш да издържиш и да правиш продукти които се продават си отиваш, или ти искаш като в любмия ти комунизъм - продават не продават, само "правилните" марки да останат?

поредния колхозен чайнофил и веднага с обидите! Толкова ви е багажа под каскета на всички панелни русофилчета!

Китайските колхозни ментета съсипаха всички други марки мобилни телефони!

мда не е като при комунизма, който не може да се конкурира си отива, а олигофрените с промити мозъци пак ще обвиняват "лошите комунисти" хахаха

Абе добри са комунистите, толкова добри, че чак никой не иска да емигрира в държавите им! Във Венецуела заради добрият комунист Мъдуру ср. заплата е 2 долара ... на месец!

Хеджиране на бизнеса! Какво направиха всички "големи" през далечната 2010 г.-ами заеха се да правят смартфони. На едни им се отдаваше много, на други не толково. Спомням си нещо добро от LG- Nexus. Да ама е малко... Именно за това, това решение е мъдро. Когато имаш хиляди специалисти в областта на научно-развойната дейност и 20-30 сантиметра патенти и лицензи, по-добре доставяй най-добрите OLED дисплеи(КОДАК) за SONY и за себе си,а Самсунг нека да се бори с QLED,най-добре е да си правиш телевизори. С тоз вирус - какво ти трябва-лаптоп, телевизор, мезе, водчица и мрънкаща жена.

Перфектен анализ! LG са много добри в много продукти. И роботи-прахосмукачки (моят е на 5г. и работи перфектно) и хладилника и пералнята и термопомпата са ми LG. Жалко за телефона, чаках нещо ново да излезе след LG6. Имат и photosolar с високо качество - сигурно натам ще насочат призводството.

Аз съм доволен от телевизора си LG. 32 инчов, супер е , а цената е повече от разумна. Имам и монитор от 2008г! LG И РАБОТИ перфеКтно-ВЕЧЕ 13 ГОДИНИ!

Chefo77

Имам 3 телевизора на LG - 32, 42 и 55 инча, DVD плеър и саундбар. Никакви забележки. А сблъсъкът ми с техен телефон беше през далечната 2005-а, моделът беше U8330. Уникална машинка - бързина, звук, дисплей, батерия ... всичко. По-следващата година Мтел пуснаха 3G мрежата си, а неговата не беше съвместима с тяхната и губеше обхват. Не че не намерих начин да се излекува, но му скъсах лентовия кабел и така и не го ремонтирах... Но пък много хора ще помним KG320 и по-голямото братче - шоколадчето KG800, които си ми останаха нереализирана мечта :)

с тая разлика, че LG правят телефони доста преди "далечната 2010"

Най - накрая , толкова години се мъчиха .......

Новината е от преди няколко часа, реагирате със сериозно закъснение! Защо не може да се коментират другите публикации, предизборните най-вече?!

Щото са в нарушение на закона ;)

Жалко. Имаха стабилни телефони. Моят работеше до последно перфектно и го пенсионирах само защото ми омръзна. Скоро ще остане само китайската пластмаса за ежегодна подмяна.

Моята марка излиза на 14-ти април! Sony засега се държи, не се знае до кога обаче!

При Sony няма пластмаса от години, всичко е метал и стъкло!