Коментари - САЩ се изправя срещу Linux и Android? | IT.dir.bg
назад

САЩ се изправя срещу Linux и Android?

САЩ се готвят да приемат закон, забраняващ смяната на операционна система на мобилни устроиства и лаптопи.

Обратно в новината

Коментари - САЩ се изправя срещу Linux и Android? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както и да си го коментирате едно е ясно - Те Това е Американската мечта : Свобода и демокрация на Всичко!! Няма картелни сдружения, няма регулиран пазар, няма ограничения от всякакъв род и за всичко. Всичко е свобода и свободна инициятива . Защото всичко Е и СЕ У з а к о н я в а ! Та и дори възможността полицай да те гръмне на улицата съвсем законно. Примери бол. Ха , честито на хамериканците новата придобивка ! ;-DD

Абе, виждам, че има тука много разбирачи, да взема да попита кат някква будала, на мене не иска Уиндоус 7 да ми се опдатира - на норвежки е и ми се струва като да казва, че функцията не е стартирана или услугата (програмата) не е стартирана в момента, и след това някакви глупости, че може да се наложи да рестартира уиндоус-а след това, той си рестартира, ама пак не тръгва ъпдейт - невър!?? Некой сеща ли се каква е тая работа, от 2 години е така... Предварително благодаря!

Питай гуглето - "Unable to update Windows 7" и ако може с кода за грешка. Освен това провери за вируси и троянски коне, това е много вероятно.

То да бяха витамини..... - с мед да го намажеш, ама сигурно бая по-силни са му хапчетата!??...

Тамън мислих да му сложа едно аднроидче на айфоня и се оказа че е забранено.

ЗА ДА МОГАТ ДА НИ СЛЕДЯТ И ШПИОНИРАТ !!! ЗАБРАНЯВАЛИ :) ДА ГО ДУХАТ!

Кой те следи тебе господин никой ?

Следят се всички, ако още не си се усетил. Само с Линукс не ставаше защото е опън сорс и се вижда бек дорс и лайната дето прикачат. Затова искат да го спрат със закон. 1984-та в действие.

ли искате-ето вия. Само аналгини и простотии.Трябва целия свят да се обърне против тях и да ги изолира буквално. А за България е един от основните проблеми в 50% от недоимъка. Още си се слагайте умрели политици , а те лекинко все по навътре и навътре. Български политик = еничар.

80% от недоимъка на България е комунизмът (вкл. СССР-Русия). 10-на % е САЩ. И останалото е местната простотия. Тя особено силно се връзва на останлите проценти, та им дава простор за изява. С което далче не толетирам САЩ!!! 10% са много!!!

Добър си по математика, но има още много да научиш, и то от живота!

Америка ще унищожи светът и се кефя когато манговците от персийския им дават отпор.

по този начин америка си признава че има скрит софтуер в мобилните устроиства с който ни следе

В демократичните страни няма такива закони, разликата между САЩ и Русия май е никаква!!!!

Може би хората си нямат идея за пазара на мобилни телефони в САЩ... и за това се хващат веднага за лаптопите. Та там телефоните се продават от мобилните оператори, заключени са и могат да се ползват само в мрежата на оператора продал устройството. Обикновенно това е с дву годишен договор... т.е. вземаш си телефон и си се обричаш за 2 години на съответния оператор. За да отключиш телефона... преди беше невъзмождно, после с голяма такса и от преди няколко години напълни законно (след решение на съда) може да си го отключиш т.е. да го хакнеш.. на телефонната компания дето ти е продала нов модерен телефон на 20% от цената му в магазина. Така с отключен телефон си минаваш към конкурентния оператор понеже им поокритие и в дома ти, а не само на селския мегдан. Та с тоя нов закон най-вероятно се опитват да накарат производителите на телефони да си заключат фърмуеъра на телефоните за да няма начин да се подменя и потребителя да продължи да ползва пробутания му от оператора телефон пълен със смпамерски програмки които няма начин да махнеш или пък са ти спрели различни фунцкии като примерно споделянето на интернета от телефона на лаптопа или таблета...

Чул, недоразбрал, но в САЩ живял то затуй много изписал... Не зная какво целят с новия закон (а и не ме интерсува), но написаното за мобилните апарати и мобилните оператори е не само невярно, а направо звучи тъпо. Много е просто - и в САЩ, както и в цял свят, мобилните оператори предлагат устройства на много по-ниска от реалната пазарна цена, стига да бъдат обвързани с достатъчно дълъг договор (едно- или дву- годишен) на определена тарифа. Тарифата е достатъчно задължаваща и от нея оператора прибира останалата част от стойността на устройството, заедно със "заслужена" печалба. Да, устройството е кодирано, но в общия случай това е само проформа. Веднъж сключил договора, клиента вече се е задължил за съответния период да ползва тарифата и да я заплаща. Дали ще използва устройството с оригиналия доставчик, дали ще го разкодира и ще му сложи друга карта, ако ще да си го навре ... , на мобилния оператор му е все тая.

За твое съжяление и за мое щастие несъм живял в щатите. Но за сметка на нова съм чел технологичните новини когато и където е трябвало.Без да влизам в подробности - представата ти за телеком пазара и влиянието на оперяторите в САЩ е много далеч от тази която имаш основана на това което се случва извън САЩ.

ти е информацията!!! Почти никой не предлага двугодишни контракти/планове , вместо това телефоните се купуват на месечни вноски или в брой.

Ти отмени съдебното решение че не си подсъден ако си разкодираш телефона, па да видим как ще си купуваш телефоните...

Явно разбират , че само с оръжие и плетене на интриги по света не става . Ще даваме пари за Уиндоус , псле за офис пакета , после за всичко останало , щото те трябва да взимат 10 долара на час , а ние на ден .

сте глупави затова.

Казано просто, затриването на шпионският софтуер инсталиран от началото, се забранява! Интересно как хардуерно ще го забранят. Сигурно в MBR (Master Boot Record) на дисковете или каквото е там. Но и там вероятно няма гаранция. Поне преди MBR бе начален запис на диска, посочвайки какво да се стартира за операционна система.

Като ти нахакат част от софта в специлен флаш вътре в самия процесор, дето е недостъпен за адресиране отвън, приключва сагата...

Ако знаеш руски, намери и прочети "китайские закладки". Ще разбереш на колко много места могат да ти набутат шпионския софтуер.....

Щом няма линк към оригиналният сайт значи това е поредния кьор-фишек. Някой просто си заработва заплатата пишейки фалшиви новини. Украинският модел влиза с пълна сила и тук. Утре ще го бълват всички медии. Само гледайте. :) Ето ви новина. "Масово клане във Варненско по поръчка на правителството на Германия". 10000 пилета бяха заклани по поръчка на немски купувачи на пилешко месо. :D

Линк можеш да си намериш, ако имаш достатъчно интелект. В случай, че нямаш, напиши нещо от сорта: FCC INTRODUCES RULES BANNING WIFI ROUTER FIRMWARE MODIFICATION в дядо Гугъл и чети.

Anachronos

И кво общо имат рутерите с Линукса?

Anachronos

А, и още нещо. Прочети новината и прочети какво си писал и ще разбереш, че хората казват че забраняват промяната на софтуера на рутерите а нашите говеда не разбират от това и първото за което се сещат е компютъра. Нали се сещаш, че по закона за конкуренцията няма как да се случи всички компютри да са с Уиндоус? Това е монопол. А всички радиостанции също имат софтуер и той не е нищо за което си чувал. Защото едва ли знаеш, но радиостанциите имат "интернет" много преди компютрите.

Ами рутеритв са малки компютри, които работят с адаптирана за тях версия на линукс. Има и една конпания, която предлага тяхна версия на този линукс почти за всеки рутер - ddwrt. С нея имаш повече опции обикновено

И това ако е нормална страна. Какъв е тоя зор да се живее там? И тия "изнасят" свобода и демокрация по света? Имат около 1000 интелигентни човека, които ги дърпат напред а другите са пасмина от полухора, живеещи само и единствено заради парите. Жалка военизирана пасмина без история, ценности, култура, вкус. Прав беше Батето преди години, като казваше "Тая държава аз отдавна съм я закрил".

Скоро може в Северна Корея да има повече демокрация от в САЩ. ;)

това ще важи само за САЩ. Ние ще си ползваме китайска техника. Да си държат дограмата.

Е тука краварите вече направиха тоталния булшит! Досега се колебаех дали да изтрия бозата и всичко юесарско от устройствата, които притежавам и менажирам, но този път решението е твърдо...

И какво притежаваш, което не е "юесарско" - да чуем?

Например 10-ина типа устройства, базирани на китайските процесори на Rockchip RK3066, RK3188 и RK3288, на които върви LAMP от 3-4 години вече и харчат 0,5-2W.

Не случайно казват че муха и банка се убиват с вестник. Толкова хора се вързаха на тази дезинформация.

Така е прегледах всички записи свързани с САЩ и Линукс и Андроид във Federal Register, от където казват, че вземат информацията - там няма нищо такова. Проучете преди да се хващате на такива измислици !

в заглавието на новинката си е чиста интерпретация на който я е писал, ясно с каква цел

Опа, това да не е признание, че в стандартния софтуер има "ВРАТИЧКИ" за службите им? А лаптопите които са без Операционна система, ще ги спрат ли от продажба?

Навярно не, но ще е незаконно да променяш факта, че няма такава та едва ли ще има особен пазар за такива.

Не знам от къде сте взели тази новина, но тя не отговаря на истината. Истинската новина е следната: FCC иска да прокара закон, който да задължи производителите да гарантира софтуера, който работи на устройствата им (това е най-общо казано). Като в това число влизат най-вече wifi router-ите - те за това искат и да прокарат този закон, защото се оказва, че устройствата хардуерно са еднакви, но с различни firmware-ове (т.е. софтуер) за различните региони (разбирай държави), а различните региони имат различни допустими честоти за ползване. Така става, че различни firmware-оме могат да се пуснат на устройства в US например и да се пуснат честоти, който са забранени да се ползват свободно. Например в Япония има най-много честоти в 2.4Ghz обхват (това са тъй наречените канали) разрешени да се ползват за граждански цели - т.е. WIFI, но нищо не му пречи на потребител от Европа и САЩ да вземат японския firmware и да го сложат на техния рутер и да си го "отключат", за да имат повече честоти. Сега ясно е, че не всички устройства го могат това, но има доста известни марки, които го позволяват. Този закон би засегнал най-вече OpenWRT проекта. Сега също се повдига въпросът, че всеки android (а и не само) телефон може да стане hotspot (т.е. нещо като wifi router) и този закон би ли засегнал подобен вид устройства с подобна функция. Както и да е доста от коментаторите обсъждат, че в този си вид този закон е малко вероятно да се приеме.....

не е точно така. Има си международна организация която определя в кои части на Земята какви честоти за какво ще се ползват. За тва и производителите на комуникационни устройства ги настройват според тези изисквания и изискванията на всяка държава къдетосе продават. Точно си искат да не е с различен фърмуейър и да неможе да се правят непрекъснати обновявания с една основна цела да проникват в криптиращите им системи. Вече сме гледали подобин щуротии.

"Има си международна организация която определя в кои части на Земята какви честоти за какво ще се ползват." - това въобще не е вярно, няма такава организация, има организация за внедряване (и изготвяне) на стандарти, но всяка държава има възможност да ги нагажда според нейните и потребности. Как смяташ някой ще принуди САЩ....Германия или Русия - вие сега тука трябва да си освободите тези и тези честоти, защото така сме решили??? Няма такова нещо. В различните континенти и държави има различни закони за свободните честоти за граждански цели и тъй като точно напоследък хардуерните производители им е по-лесно, а и най-вече по-евтино да направят 1 устройство и да го ограничат със софтуер, това и правят... Иначе конспирации може да се измислят много ;-) Но е вярно, че ако се приеме този закон си и една свобода по-малко.

Аха, затова след ресет рутера ме пита в коя държава съм и заплашва, че може да наруша законодателството, ако вкарам неправилната..... Нали се сещаш, че производителят е набутал във фърмуера всички възможни честоти и в кои държави какво е разрешено?

Удивително е как толкова народ не си направи труда да види за какво точно става въпрос, а вярва сляпо на тъпите български журналя. Мярката е срещу смяна на фърмуера на радио устройства, защото след като са сертифицирани за EMI\EMC (който знае какво значат тия думички ще ме разбере) не може да има промяна на фърмуера, който контролира радио модемите (мощност, честоти и т.н.). Никой не говори за операционни системи от високо ниво като Уиндоус, Линукс и Андроид, ама нали така статията придобива по-така вид :). Пълни идиотщини.

И аз се зачудих, защото подобен закон си е прелюдия за гражданска война. Моля наемете си читави преводачи.

Добре, ако го приемат този закон, как си представяте процедурно нещата по следенето за смяната на ОС? Купувам си значи ноутбук с Уиндоус, формат, слагам му Линукс и какво? За да разберат че съм сменил ОС-а, някой непрекъснато трябва да сканира по някакъв начин компа ми, и да разбере че ОСът е друг спрямо фабричните настройки. Това означава, че още при покупката, потребителят се регистрира с данните си кой ОС използва. АНС, ФБР периодично индентифицират ОС на ноутбука ми когато съм в Интернет, било то през ВиФи или кабел. И опа, хванаха ме - пращат патрулката да прибере нарушителя, когото знаят кой е от покупката на ноутбука, при положение че съм първия му потребител. Практически това е неосъществимо, представяте ли си какъв ресурс трябва за това следене?? Десеки милиарди устройства за десетки години е целта на следенето, без да броя хората и/или AI, занимаващи се с тази благородна дейност. По-реалистично е някой да направи донос, че ползвам друга ОС.

Няма никакъв проблем да се прави чрез мак-адреса на мрежовата карта при всяко влизане в Интернет

nobody

Може - чушки :))) През интернет не можеш да видиш мака на мрежовата карта. Единствено провайдера ти може да я види, и то ако не минаваш през домашен рутер, а си се вързал директно, което е доста необичайно и insecure

Ти виждал ли си съвременен лаптоп? УЕФИ? Нищо общо няма с БИОС от едно време...

Технологията е вторична, вчера е било BIOS, днес е UIFI, утре може да е ХуйФи. Убягва ти основния въпрос - как ще контролират на практика 'злоупотребата - смяна на ОС' ?

Това са нови достижения на свободата и демокрацията.

Няма и 0.0000000001% шанс да си турна на личния лаптоп Windows XXX извращенията. Та ако ще да ме арестуват фашагите.

Всъщност, в САЩ още отпреди 50на години съществува закон, според който правителството има право да поеме контрол над всяко устройство, способно на радиокомуникация. По онова време е ставало дума за телефони, радиостанции и т.н. Не са и сънували какво разнообразие ще е половин век по-късно. Сега съществуват персонални компютри, смартфони и т.н., които са били научна фантастика по онова време, обаче съвсем реално попадат под същия закон. Естествено, според закона става дума за извънредни ситуации, когато правителството трябва да си гарантира достъп до комуникациите. Така, че правителствения контрол върху частните "комуникатори" и произтичащите от това следствия са си съвсем реални неща, заложени в тамошните закони за правомощията на правителството. А който не вярва, обаче може да ползва гугъл - лесно може да се увери, че това е напълно реален закон. Същия (или поне подобен), за който миналата година се заговори, че ще се въвежда в Русия и разни хора коментираха, че това "е възможно само в Русия, дето не им пука за личното пространство на гражданите".

1944г България, тук-таме по некое радио, ама запечатано на радио софия за да не разбере как братята германци ги млатят руснаците - та след време може да ни осигурят достъп само до си ен ен или ще ни забият по един чип за да ни набиват цитатите на Мао /пардон/ обонго или който е там

Едно време ни приказваха как хамериканците си ядяли децата. Защо отново със същата пропаганда бре?

Абе що не ходиш да блееш в политическия сектор? Малко си се пообъркал на кого да пропагандираш, тука хората са образовани и интелекта им е несравнимо повече от 15-15ките ти или каквито там са вашите кебапчеполучатели.

Аз тихичко да питам: как американците ще задължат ACER, ASUS и останалите тайванци, също корейците (Samsung, LG, Hyundai) и японците (Sony, Toshiba, Fujitsu) да си заключат системния софт на лаптопите, продавани примерно в България? В кой етап от производството и дистрибуцията тези машини биха попаднали на територия под американска юрисдикция?

О могат го с лекота. Те контролират процесорите, те контролират и фабриките за силиций извън щатите - ако поискат всички ще спрат с един клик навярно. Де го тоя wifi модул дето е документиран за ползване/вграждане в ОС различна от одобрените като windows/linux - а се правят в огромната си част извън щатите.

Явно и мозъка са ти спрели с един "клик"!

Честито на всички фенове на ФАЩ!

Току виж FCC приели закон за забрана на САЩ и изтрили сами това раково образувание от лицето на планетата :D

образувание, дето измисли джаджата с което плякаш в момента глупости, или викаш ако не бяха американците да направят силиконовата долина сега путкин щеше да измисли всички комп. части, той освен силикон по лицето да си слага, тая дума нищо не му говори

Много си тъп. Ама много. Ти не разбираш ли, че подобен закон е в полза само на някой големи корпорации. Май хал, хабер си нямаш от тази сфери.

Свобода, пазар - по американски ! Браво !

Ами дотам е еволюирало човечеството, по-нататък да се постараем да е повече. Останалата част от света е векове назад и от омразните ти САЩ (всъщност едва ли са ти омразни, би заминал за там на мига в който видиш шанса си но засега си тук на жълти стотинки за писане на агитационни селении).

nobody

колко много спам и булшит в коментарите и никой не се замисли, че линуксджийте са 5%, но пък 50% от лаптопите идват с FreeDOS или linux, с цел човека да си инсталира каквото иска. Та ..при такава забрана какво ? Ще си останат на DOS ли? Оттук следва и друго -> MS ще е много по-засегнат от подобен закон. А и това е предложение, което има тепърва да се обсъжда и да се говори. Шанса му за приемането според мен е почти нулев.

Въпросът изобщо не е толкова безобиден, колкото се опитваш да го представиш. Напъните за прокарването на такъв закон изобщо не са случайни.

nobody

а ти къде видя да твърдя, че е безобиден?!? Казах по-скоро, че всеки със здрав разум ще проумее, че това няма да се приеме. А идиотски предложения винаги е имало и ще има.

Ами купуваш си лаптоп без радио модул. Инсталираш си каквото искаш и след това му слагаш радио модула...

аха - и като приемат закона колко време мислиш ще отнеме да се притиснат производителите да няма такива устройства на пазара?

Ще измислят друга вратичка.

звучи малко нелогично но не е заплаха за свободата на избора просто си избираш лаптоп с линукс или си купуваш настолен на който явно моежеш да правиш каквото си искаш

Че е заплаха заплаха е, но няма да ни унищожи :-). Ще направи незаконно рутването на грамофоните - за мене не е беля, и без друго ми е нужно да го правя, имам си сериозни машини под мой контрол - но за масата грамотни хора на които им трябва що-годе някакъв контрол над машината ще е.

е каквъв е проблемът?? купуваш си лаптоп на линукс или настолен комп ако искаш да си на уин просто ще си на уин малко прекалени драматизации по братя грим

Не разбрахте ли че хората са просто едни кредитни овце който трябва да правят каквото им се казва.

Добре дошли в тоталния контрол. преди няколко години бях на гости в германия и там всяка една розетка за интернет е със собствен IP адрес. Примерно плащаш си за интернет да ползваш в хола от лявата розетка към твоя лаптоп, но не може да го закачиш на дясната или да си ползваш интернета в спалнята. Всичко се засича по IP и MAC адрес и ползваш това за което си платил. ако имаш 5 розетки трябва да платиш 5 интернета. ако си си закачил рутер е същото, защото ти клонират мак адреса. Може да ползваш публичен Wi-Fi срещу 2,5 евро на ден. Както се казва " честито на печалившите"

Толкова глупости накуп скоро не бях чел.

мдаа..страшно е, когато лаик тръгне да разгадава Доксис и практическото му приложение...

кво виеш като линейка за глупости когато нещата са наред сигурно си депресиран

Плоски глупости за плоската аудитория в дир, в стил хвала на путкин долу сащ, точно така, уууу, айде от утре започват къща по къща и ще разстрелват даже, че и самото заглавие с някаква питанка"?" Просто да има прехвърчане на плюнки, и в края на краищата кво ви грее това бг усерите, че вие и досега 90% сте с краден софтуер и единствения некраден такъв е по мобилните устройства, които вървят заедно със софтуера си. А как ще забранят на Китай да не произвежда фрии мобилни устройства, на които ще можеш да си слагаш каквато искаш ОС? Или на европейски компании??? Дали няма да предизвикат нови играчи на пазара на ОС? Нз въобще има ли смисъл да се коментира такава глупост, освен да кажем да го духа фащ и да живее държавата на свободата мужикистан. Те в ЕС и Азия пасат трева, когато от САЩ кажат, неее няма да може да си слагате друга ОС освен нашата, която ви подслушва и всички в глас ще кажат: добреее. И особено в бг, видяла мухата че подковават коня и ...

На производителите нищо няма да забраняват - ще забранят на търговците да продават такива устройства в САЩ, пък производителите да си правят сметкак какво произвеждат ако искат да го продават.

Това е стара руска политика. За която отдавна плюят Русия и не искаха да я приемат в СТО. Или по още едно нещо Русия и САЩ ще си заприличат?

На тези като им пречат на тоталния шпионаж , направо им се бърка в гъза.

Абе те и алкохола бяха забранили....

Точно. В случая ефектът ще е, че ще се появят устройства без радио а с интерфейс, към който човек да може да го включи. Аз не разбирах (още не разбирам) кой баш е зад тоталната секретност касаеща wiifi адаптерите - човек извън политбюро (т.е. ако не е MS, google и т.н.) просто не може да получи данните за да го вгради в своя апаратура.

Те ти булка демокрация!

....и пазарна икономика :)

и ако някой си смени фърмуера копайм ще пуснат и ИТ полиция да проверява телефоните ли. или спрат ви за нещо но сте изрядни и трябва да ви лепнат нещо (нали уса е полиис стейт) и като ви чекнат версията на биоса на видеокартата ще има джеил тайм.

Голям удар срещу свободата! А като се замисля, лаптопа който ползвам от 4 години не е преинсталиран нито веднъж и е с фабричния си Windows. Същия беше и предния който ползвах 5-6 г, и онзи преди него ... Реално ако случайно приемат закона, ще забранят нещо което така или иначе почти никой не прави!

Почти никой не прави? Ако е така няма да си правят труда дори да обсъждат това...

Ал

Да, краси, ТИ си еталон! Щом ТИ правиш или НЕ правиш нещо, то ВСИЧКИ трябва да се равняват по тебе!

От цялата дискусия става ясно само едно- не виждам нито един "нормален" потребител на компютърни устройства, смарт фони, таблети и т.н.!!! За ваша информация, хората които професионално /или любителски/ се занимават с програмиране или сходни дейности, са не повече от 1-2% от всички потребители! Останалите просто си говорят по телефоните или си драскат глупости по социалните мрежи и даже си нямат представа / а и не им трябва/ от това каква ОС има в компютъра им. А политиците които така или иначе имат 100% контрол върху икономиката, просто продължават да си преразпределят световния пазар, според техните разбирания и интереси! А вие понеже нямате излишни 200-300$ , се чудите как от старата Нокия да си направите...iPhone !!!

Това, не означава, че други не го правят. Имам два рутера и двата са със DD-WRT. И знаеш ли защото? Защото Производителя, нарочно е спрял бридж функцията, за да се набутват такива, като теб.

Далеч си от истината приятелю

Няма да се плашите! Законът в този му вид забранява, доколкото разбирам, само промяната на инсталирания софтуер, но не забранява (все още :-) ) аз да си инсталирам Линукс на лаптопа успоредно с Уйиндоус и да си ползвам само Линукс-а.

Е те точно това забранява: Комисията предлага ограничението да бъде осигурено на техническо ниво от производителите на устройства те трябва да определят кои части от софтуера могат да се заменят. Т.е. легализират заключването на УЕФИ и от там ще гледаш линукс само във виртуална машина...

С тази новина америка доказва само едно: страх, страх и пак страх от Видьов ден, а той наближава. На сатаната му свършват дните да си показва рогата и като умираща змия гледа да ухапе за последно каквото може. Но казано е: Бог е Светлина и пълната Любов! В една тъмна стая е достатъчно да запалиш само една свещ и тъмнината бяга. Така и линуксоджиите 5% общо сме като тази свещ.

Хехехехе хахаха с тази новина тъпата държавица ФАЩ ще постигне само едно: Ще увеличи броя на Русофилите. А що се отнася до ограничаването, тоест да сме като коне с капаци, само да напомня, че подмяната на BIOS или флаш не е чак толкова сложно. Закоравале БОИС-си съм виждал, които след манипулация се предават лесно. Аве с 2 думи: FUCK OFF USA.........

zeddd

Да бе, а междувременно в Русия забравяват неудобни сайтове...

нали знаеш, че русофилите обичат не толкова Русия, колкото рублите, така че спокойно, рублата е много обезценена и няма как да се увеличи броя на русофирите

"Ще увеличи броя на Русофилите" - единственият език с такива формирования на думи и освен за франция (вече почти не се използва) и путлерстан за други държави не се използва. Дали има такива думи в останалите езици? Вместо да си обичаш твоето, да обичаш чуждо, чисто робски думи на сдуханяци. Крайно време е БАН, ако и последния червен дедка е пукнал обаче, да забрани и заклейми такива произволни словоблудствия, които могат да се разбират по аналогия на некрофил например, че са хора обичащи да онождат руси.

Ако си честен чиновник мислещ за чистотата на радиоефира, няма да лицензираш радиомудули, които могат да се пренастроиват извън указания по стандарт диапазон. Това става лесно и просто. НО явно не е това целта, защото колкто и да сменяш софтуера, фирмуера и прочие, ако радиомодула не позволява няма как да го пренастроиш на друга честота. Целта очевидно, че е друга.

Трябва всичко да се шпионира до дупка. Ако до 90 година САЩ са били двигател на иновциите, то сега САЩ са двигател на упадъка на света!

така мислят упадъчно и ония десетки топ университети, които обират целия световен потенциал, някъде към втората десетка се промъкнали оксфорд, кеймбридж и т.н. Като ги запишете тия путлераски глупости, чак да му се доповръща на човек, затова всички "упадъчни" генийчета копат да работят в Гугъл, Епъл или МС. Затова всеки суперталантлив учен ходи там, за да разработва квантови компютри, НАСА космически телескопи или да работи в някоя от топ фарма компаниите в света за нови лекарства. Упаднал ви е на путлерастията двугънковото убразование в горния край на телото. Щото Рим упадал, ама упадал 3 века, и до ден днешен право, пътища и език се крепят на римляните 1600 години след упадъка. Та викаш до 90та били, ама после не били, мухахахахха, ама че простотия. Дааа сега виждам светлия лик на някакво джудже градински гном, свети в небесата и ни озарява прогреса ... Я ни светни кой носи прогреса след 90та година?????

Малоумниците пишещи за упадъка ги плямпат тия от Ленин насам, така и не им стигна акъл да измислят нещо друго. В случая има реален повод, очевидно събитието е против интересите на свободните хора - но де акъл в съветските агитатори да се възползват, повтарят си тъпотиите от които всички отдавна са претръпнали и си цъкат плюсове на постовете.

Стара слава. Направи проверка, къде са топ Университетите и къде ще бъдат след 5 години.

Ясно,а как ще обясниш забраната?

НЯМА ТАКАВА.

Имаше скандал с публикация в голям американски вестник, който доказваше, че американците (службите) слагали "задни вратички" в фърмуера на рутери и други подобни устройства, за да могат да шпионират. Е, как да разрешат на хората да си сменят фърмуера с чист от боклуци open source??? А обяснението, че искат да защитят честотите е просто идиотско. Сега разбирам защо рашките искат да поемат контрола върху Интернет в Рашата. Явно дядо Сноудън им е снесъл инфо, от което са им се изправили косите.