Коментари - Лошият в новия "Индиана Джоунс" е вдъхновен от Вернер фон Браун | IT.dir.bg
назад

Лошият в новия "Индиана Джоунс" е вдъхновен от Вернер фон Браун

Новият филм на Disney ще задълбае в темата за нацистките учени в НАСА

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Лошият в новия "Индиана Джоунс" е вдъхновен от Вернер фон Браун | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъй като гледам, само Индиана Джоунс може да кацне на луната в следващите 50 години

Имаш нужда от очен лекар.

Вернер и компания са били велики хора, велики умове! Били са учени, пионери, визионери, но също и късметлии, че са екстрадирани в САЩ, а не пленени от руснаците. В СССР животът им щеше да е робски. Щяха да бачкат за за жълти стотинки, при лошо отношение и постоянен страх, а накрая, когати вече не са нужни на диктаторската власт, щяха да свършат в ГУЛАГ. САЩ винаги са били и още са магнит за умни, амбициозни и работливи хора, което им помага да бъдат свръхсила.

При това на преклонна възраст и чрез последният си филм....който вони на еврейска поръчка.

Любопитно ще ми бъде как нашите евроатлантически десносектанти ще се усучат да обяснят защо нацисткият генерал и близък на Адолф Хитлер, Адолф Хойзингер, е назначен за председател на военния комитет на НАТО от 1961 до 1964 година. И, драги десносектанти, моля да се фокусираме в съюза НАТО, а не във Варшавския договор, от където избягахме! Защо нашите демократични братя назначиха нацистки офицер в НАТО???

В края на 30те германците на практика са нямали избор дали да бъдат нацисти или не. Или са били нацисти или просто изчезват безследно ... Така, че всичко живо що е германец в онези години е било нацист. Нацизма умря с Хитлер и краха на Третия райх! Какво трябваше да се случи с германците след това? Какво според теб трябваше трябваше да се случи? Дружно всички германци да си направят харакири, че да не остане жив бивш нацист, че да не те дразни ... Не! Германците преглътнаха срама и продължиха напред! От там нататък щом НАТО в онзи момент е било решило, че този Адолф е бил най-подходящ за длъжността сигурно така е било. И какво от това като е бил бивш нацист? Нацистите от Третия райх имаха изключително добре сложена и добре организирана армия доказала себе си в битки из цяла Европа. Дори бих казал, че да има в резюмето си това че е бил част от една от най-силните армии в света при това на висок ръководен пост дори е огромен + за кандидатурата му. По абсолютно същия начин целия СССР и всички във Варшавския договор бяхме комунисти/социалисти преди 1989г. Ако си българин и си бил жив тогава значи включително теб лично или ако не си бил роден значи твоите родители сте били комунисти. И какво от това?

Драги, става дума за нацистки ГЕНЕРАЛ! Създателят на Блицкриг! Приближен до Адолф Хитлер! Това не ми изглежда като да е нямал избор! Повече прилича на убеден нацист, желаещ арийската раса да властва над цяла Европа. Все едно да кажеш, че Пенчо Кубадински и Цола Драгойчева са нямали избор и насила са ги вкарали в кабинетите в Партийния дом!!!!! Обясни на главния си редактор, че тезата ВИ е нефелна.

Създателя на блицкрига ... очевидно този човек действително разбира от армия, не е просто партиен натегач. Още един огромен + ако си търсиш човек за ръководен военен пост. Единици са съвременниците му, които могат да се похвалят с подобни умения. Не мога да разбера ти сякаш се опитваш да го злепоставиш този човек, а реално го хвалиш още повече!

Всъщност блицкрига като старатегия е описан за първи път от полковник (тогава) Шарл дьо Гол, изпитан като тактика от друг полковник (пак тогава) Георгий Жуков в боевете при Халхингол и доведен до хирургическо съвършенство от Хайнц Гудериан ( Бързия Хайнц)

какво е това ДУБНА бе, мать твою сука блядь? Ответ за чебурашки: Съветски научен център създаден с ГЕРМАНСКИ НАУЧНИ ПЛЕННИЦИ. Които измират като затворници в ДУБНА. Докато в КАЩ германските учени са със статут на СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ на САЩ. Разницу понимаешь, блядь? Лично познавах дама, дете на такива германски учени от ДУБНА. След смъртта им в ДУБНА е осиновена като момиченце от виден съветски апаратчик. Естественно еврей. На 18 години вече я пращат като губернатор в Сибир. Разказва: там, в Сибир, очакваха някакъв стар генерал с отрупана маса с ядене и пиене и малолетни момиченца за секс в банята а аз се появявам, почти момиче. На 21 години тази дама върти съветския задграничен бизнес в Гърция. Корените и са от древния германски род Ризлинг. Тяхна собственост е марката бели вина "Ризлинг". Вот такие дела, Товарищ.

Този филм явно ще е по-близо до истината от "официалната" версия за Аполо! :)

Продължаваш да ръсиш смешки. :))) Бива те за комедиант. :)))

дРисни ще ми правят филм за проектите на фон Браун - проекти, в които има дейно участие в отвличането на деца чрез един от увеселителните си паркове. Явно идеята е да ни отвратят от темата и да спрем да дълбаем. също като наскоро излязлата пародия на проекта Монарх

сащ използват нацисти срещу Русия в космическата надпревара. Сега сащ използват неонацисти срещу Русия в украйна. Някой много харесва нацитата, чиято идеология е обявена за престъпление срещу човечеството. Някой е престъпник срещу човечеството...

я дефинирай "неонацист"?

Это Путин.

Дефиниция на неонацист: мокър сексуален сън на руски ватник мечтаещ да отиде в Украйна на Спецоперация и да се върне без 1 крак нос умна украинска пералня.

А ти не знаеш ли че СССР също са изполвали нацисти в тази надпревара? Германия е била водеща в ракетостроенето, реактивните двигатели, атомното оръжие, биологичното оръжие и много други. Германски учени са били изполвани и от двете страни.

Не му сей на корена ряпа. Щатите са "ин-тайм" запленени от съществени моменти на нацистката идеология. Мечтаят да я присвоят, овладеят в цялост, развият и т.н. И научните, оръжейните, включително ракетните, програми, мозъците ... И действат. Щатите сега са реализираният нацизъм, с нов ред, всестранен световен доминатор и каквото се сетиш ... А ти му сееш на корена ряпа.

Разбрахте ли сега, защо НАСА се мотае толкова години с връщането на Луната?

Свършиха им нацистите? Сега имат в украйна много... Пак ще се връщат явно...

Не само ракетнта им програмата е от хитлеристи, но и разузнаването също. Прибраха цялата хитлерристка измет, която можеше да им донесе нещо и въобще не ги съдиха. Преди да завърши войната отвориха коридор през Италия да избягат в сащ и други страни!

Чакаме версиите с лошите руснаци :)

Колкото и да обичам филмите с Инди, това е някак прекалено. Примерно още в първия филм Индиана е вече професор по археология с други думи определено е над 30 г., в Последния кръстоносен поход 10тина години по-късно значи е някъде около 40. 1936 г. ако е на около 40 значи 1969 ще е на около 70-75. Ако вземете предвид сериала Младия Индиана, значи Инди е роден 1899 или точно на 70 за този епизод. Да оставим настрана, че самия Харисън Форд си е бая дъртичък на 80, ще лепнат някой анимацийка вместо него то е ясно, не ми се връзва 70-75 г. дядка да прави нещо повече от това да седи в някой библиотека и да ръси мъдрост. Отделно тия истории с НАСА ... Инди си е археолог ... във всички филми до сега той е бил на първо място археолог ... не ми се връзва тематиката. Толкова ли е трудно да направят същия филм, обаче главния герой да не е 70-75 годишна културна икона която очевидно няма място в този филм? Нека не е Индиана Джоунс нека си е оригинална историйка! Ако филма е боклук името на Индиана Джоунс няма да го спаси само ще оплеска култовата поредица, а ако филма е добър надали ще е само защото главния герой е Индиана Джоунс.

ама те във филма са две поколения (доколкото го помня) . шон конъри е стария индиана . форд е младия

Грешно го помниш! Във всички пълнометражни филми има само един Индиана Джоунс или както е всъщност истинското му име във филма Хенри Джоунс Младши и го играе Харисън Форд. Баща му го има само в Последния кръстоносен поход - Хенри Джоунс Страши и него играе Шон Конъри. В Царството на кристалния череп представиха Мът Уилямс, който в последствие се оказа син на Индиана Джоунс и го игра Шай Лабейоф (или както там се пише името му, ония от трансформърите). В сериала за младия Индиана Джоунс го играе Шон Патрик, но става въпрос за същия този Индиана Джоунс който Харисън Форд играе, но в младежките му години. Във всички филми когато се каже Индиана Джоунс се има предвид един и същи човек - този който играе първо Харисън Форд и после Шон Патрик. Няма стар, втори или различен Индиана от него.

съгласявам се

В Русия също се възползваха от немските учени,нищо че са гитлеровцы,враги,звери... Как учёные Гитлера «запустили» в космос первый советский спутник Охота за германскими мозгами началась сразу после окончания Великой Отечественной войны. Это объяснимо: ведь немцы были впереди планеты всей во многих областях. Особенно советское руководство интересовала ракетная программа рейха, в рамках которой ракетоноситель впервые в истории смог достичь пределов космоса. Создать все условия Уже в начале 1946 года в немецком городке Нордхаузен создается советский научно-исследовательский институт по изучению ракет Фау-2, в который также вошли три завода, вычислительный центр и испытательная база. Его директором стал известный партийный и военный организатор, Лев Гайдуков, пост главного инженера занял Сергей Павлович Королев, а Валентин Глушко возглавил отдел по изучению двигателей. Но основную массу сотрудников все же составили немецкие специалисты – около 150 человек, пожелавшие работать на СССР. Любопытно, что далеко не сразу партийные функционеры оценили предложение советских конструкторов и инженеров не вывозить немецкую технику и оборудование в СССР, а восстанавливать заводы в Германии. У многих закралось подозрение, что они намеренно затягивают возвращение в разоренную войной страну, чтобы подольше задержаться в благополучной Тюрингии. Однако грозные московские инспекторы, разобравшись с положением дел, одобрили проект. Спустя несколько месяцев после начала работы института в Нордхаузене на стол Сталину легла докладная записка за подписью Берии, Маленкова и Булганина, в которой отмечался процесс освоения советскими учеными последних достижений Германии в области ракетной техники. В частности, там сообщалось об успешной работе с технической документацией, что позволило собрать из немецких деталей семь ракет дальнего действия Фау-2, четыре из которых готовились к испытаниям, а еще три были отправлены для изучения в Москву. На самом верху были приняты решения о продолжении работ уже на территории СССР. Вслед за конструкторскими бюро к концу 1946 года в Советский Союз из Германии должны были переехать и немецкие ученые с семьями. В качестве жилья для них были выделены 150 финских разборных домов и 40 домов, рассчитанных на восемь квартир каждый. Также было предписано установить немецким специалистам по реактивной технике повышенный оклад. По германскому образцу Немецкая Фау-2 к концу Второй мировой войны представляла собой образец единственной в мире управляемой баллистической ракеты. Она была разработана в 1937 году Вернером фон Брауном, использовавшим идеи основоположника современной ракетной техники и пилотируемой астронавтики Германа Оберта. Именно Фау-2 первой суждено было подняться в космос. В современном представлении граница космоса начинается на высоте 100 километров, после так называемой линии Кармана, где аэродинамическая авиация становится невозможной. 17 февраля 1943 года Фау-2 с приборами на борту преодолела высотную планку в 190 километров! А уже в начале 1944 года фон Браун с коллегами Гельмутом Греттрупом и Вальтером Риделем проделали расчеты, позволявшие их детищу вывести на орбиту Земли искусственный спутник. Однако Гитлеру нужно было не покорение космоса, а орудие возмездия. К сожалению, Советскому Союзу, в отличие от Соединенных Штатов, достались лишь незначительные детали Фау-2. Технологию ракеты нужно было восстанавливать фактически с нуля, используя сохранившиеся чертежи. В отдельных случаях советским и немецким специалистам приходилось по многочисленным фрагментам собирать очень сложные агрегаты, уничтоженные союзниками в ходе многочисленных бомбардировок Германии. Вплоть до середины 1950-х советские ракетостроители свои расчеты делали на немецких вычислительных машинках. Однако с трофейной техникой вскоре возникли серьезные проблемы: она быстро выходила из строя, а запасных деталей не было. Вот тут-то и появились доморощенные умельцы, которые наладили выпуск запчастей, продавая их только за наличку. Королеву пришлось выкручиваться и придумывать вариант с премиями «доверенным лицам»: эти деньги и шли на покупку дефицитного товара. Один из наиболее талантливых советских авиаконструкторов, Виктор Болховитинов, сначала не поверил, что в военных условиях Германия могла создать настолько мощный двигатель. Советские ученые в своих экспериментальных жидкостных ракетных двигателях добивались тяги лишь в несколько сотен килограмм, а немцы вышли на уровень полторы тонны. Познакомившись с германской разработкой, конструктор был сильно удивлен, что она не использует привычные в СССР азотную кислоту и керосин. Топливом для Фау-2 служили этиловый спирт и жидкий кислород. Главным инициатором копирования Фау-2 считают министра вооружения СССР, Дмитрия Устинова. Именно он убедил Сталина создавать первую советскую ракету по германскому образцу. Критики в свой адрес он тогда получил немало. Его оппоненты твердили, что технологии Фау-2 уже морально устарели и к тому же имели массу уязвимых мест. Однако, как показало время, с организационно-производственной точки зрения решение Устинова оказалось верным. СССР, еще не имевший в первые послевоенные годы развитой ракетной промышленности, не смог бы в кратчайшие сроки создать и запустить собственную ракету без адаптации германского опыта. И сам Королев неоднократно говорил, чтобы приступить к решению задач по покорению космоса нужно освоить простейшие ракеты, какой и являлась Фау-2. На другом уровне Среди немецких ученых, внесших заметный вклад в развитие советской ракетно-космической программы был Гельмут Греттруп, в прошлом руководитель группы управления баллистических ракет в Пенемюнде (исследовательский центр, где была создана и запущена Фау-2). Он считался одним из главных после Вернера фон Брауна специалистов в ракетной индустрии. Последнего как мы знаем переманили американцы. Греттруп тоже мог достаться союзникам, если бы не его жена, которая сама инициировала встречу с советским представителем и уговорила мужа работать на СССР. Главный ее мотив – ненависть к нацизму и благодарность Советам, которые освободили мир от "коричневой чумы". О Греттрупе, который возглавил работавшую в СССР группу немецких ракетчиков, был самого высокого мнения выдающийся советский конструктор Борис Черток. Ученый обращал внимание на то, что немецкий специалист был лучше других информирован о положении дел в Пенемюнде и являлся лицом очень близким к Вернеру фон Брауну. Работа закипела. Уже во второй половине 1947 года на полигоне Капустин Яр группы Греттрупа и Королева приступили к первым испытаниям Фау-2. 18 октября 1947 года – знаковая дата для советского ракетостроения: в этот день состоялся первый в СССР запуск баллистической ракеты. Снаряд поднялся на высоту 86 километров, однако разрушился при входе в плотные слои атмосферы – его обломки были найдены на расстоянии свыше 270 километров от места старта с отклонением чуть выше 30 км от намеченной цели. Всего было совершено несколько десятков запусков советского варианта Фау-2, к сожалению, каждый четвертый пуск оказывался неудачным – ракета взрывалась при прохождении плотных слоев атмосферы. Причину установили быстро: по мере разогрева снаряда в герметичном корпусе начинал испаряться тротил, который создавал избыточное давление – это в конечном итоге и разрывало корпус ракеты. За год недостатки были устранены и в октябре 1948 года в воздух взмыла уже первая ракета советского производства Р-1, хотя она фактически и продолжала быть копией Фау-2: дальность и высота ее полета не превышали показателей немецкого образца, но отклонение от цели составило всего 1,5 километра. В этом же году Королев приступил к разработке Р-2, которая должна была преодолеть 600-километровую отметку дальности полета. Через 10 лет интенсивной и плодотворной работы с момента первого советского запуска Фау-2 конструкторское бюро Королева представило на суд общественности двухступенчатую межконтинентальную баллистическую ракету Р-7. Ей и суждено было 4 октября 1957 года вывести на орбиту Земли первый искусственный спутник. С каждым новым опытным образцом советская ракета все меньше походила на Фау-2. В Р-7 фактически ничто не напоминало немецкую предшественницу: они различались в габаритах, полетных характеристиках, видах топлива, органах управления. Это был совершенно иной, более сложный уровень технологий. Тем не менее, как говорил Борис Черток, история создания первого спутника – есть история ракеты, имевшей немецкое начало.

СССР също започна своята ракетна програма с копие на ФАУ2 и немски учени...

Шшшт не говори такива неща за асвабадителите. Те са чисти като сълза и са открили даже топлата вода. Не може такива лоши хора, като нацистите, да са направили нещо, преди тях. Абсурд.

Катюша за теб!

В леглото.