Коментари - Първата частна мисия до Луната - през 2018 г. | IT.dir.bg
назад

Първата частна мисия до Луната - през 2018 г.

Компанията "Space Adventures", единствената, която е изпращала частни лица в космоса, подготвя първата в света частна мисия до Луната.

Обратно в новината

Коментари - Първата частна мисия до Луната - през 2018 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с офертата е само "едно кръгче" около Луната без да кацат тм. Още не са дорасли да кацат, или имат забрана, че току виж решили да търсят следи от "предишното" кацане на Американците и не ги открият. Холивуудд, Маямииии.. Копа Кабана...Еххх Бургаски вечери... Простор, море, бетон...

До МКС ясно летят със Съюз, а от там нататък с какво, че не става ясно?

Много основателен въпрос. Съществуващите ускорителни блокове (или горни степени по американската терминология) могат да осигурят окололунна орбита, но на далеч по-малки апарати. Освен това "Союз" няма такава автономност. Явно от МКС ще се лети с друг апарат, но какъв? И каква е тази аклиматизация. Това да не е изкачване на Еверест. Нещо не ми харесва тая работа. Или преводът на статията не е съвсем точен, както често се случва.

А връщане на Земята гарантират ли ?

Сега остана да изкарам едно $400 мил. и хоп - айде на Луната!

Офертата е само "около Луната"!! ! За кацане, разходка и излитане от Луната оферта за момента идва само от ХОЛИВУД!!!!

И в София имаше в един мол лунна разходка. Обличат децата в скафандри пускат ги в една капсула постлана с пясък и пускат филмчета за Луната. Даже действа слушах ги като излизат викаха "мамо, мамо бяхме на Луната". Излизаше дори безплатно за деня на космонавтиката.

"Space Adventures" все още не е обявила цената на пакета, но със сигурност тя няма да е малка. В момента компанията взема по 50 милиона долара на човек за 10-дневно пътуване до Международната космическа станция." Еми... ако трябва да смятаме сумата на пакета пропорционално на разстоянието - МКС се намира на около 300 - 400 километра разстояние от Земята. А Луната се намира на повече от 300 000. Умножете по 50 милиона и... не искам да знам!

Разликата в бюджетите на двата вида пътувания не е голям, защото основният разход е за ускоряването до околоземна орбита. После допълнителното ускоряване за траектория към Луната не е толкова скъпо, а по-нататък космическият апарат изминава пътя по инерция за няколко денонощия. Не е на принципа "лев на километър".

В такива моменти си струва да имаш мнооого кинти!