Коментари - Защо Луната е много трудна за колонизиране | IT.dir.bg
назад

Защо Луната е много трудна за колонизиране

Човечеството покори веднъж Луната, но въпреки това колонизирането на земния спътник остава твърде рискована задача, предупреждават изследователи.

Обратно в новината

Коментари - Защо Луната е много трудна за колонизиране | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Батка, ти по долу... ти нещо не си в ред..Определено:) А къде слагаш изследването ан Луната, първия космически вседеход-Луноход? Който лудите крави най-нагло копираха за мисиите на Марс...Всичките първостепенни и най-важни изследвания са направени от руснаците..А лудите крави нищо не постигнаха без Фон Браун:) Дори в космоса не могат да се качат сами! Ебаси жалкарите:)

Аз по принцип следя с интерес всяка космическа програма, и американската, и руската, и китайската, и европейската, и японската, и т.н. защото всяка от тях дори и да е по политически подбуди допринася за опознаването на слънчевата система и вселената. Обаче само несведущ, неинтересуващ се или предубеден може да прави каквото и да е сравнение между цялостния принос на американската и руските програми. Руснаците имаха частични успехи в изследването на Венера, силно ограничени поради нивото на тогавашното ниво на технологиите им. Имат един два неуспеха с Марс и с това се изчерпват научните им програми. Насреща за който не знае е масив от успешни експедиции до всички планети, астероиди, изследвания на слънцето и ред мощни телескопи от сорта на Хабъл. За да ме съм голословен eто част от тях: Cassini (спътник на Сатурн), Contour (посещениена три комети), Dawn (спътник на Церера и Веста), Deep Impact (астероид), Deep space 1 (астероид), Galileo (спътник на Юпитер), Genesis (върнати проби от слънчев вятър), Magellan (радарна карта на Венера), Mariner 4 (първи снимки от Марс), Mariner 9 (първи спътник на Марс), Mariner 10 (Меркурий), MCO (спътник на Марс), Opportunity (ровър на Марс), Spirit (ровър на Марс), MGO (спътник на Марс), Pathfinder (кацнал ма Марс), Curiosity (ровър на Марс), Messenger (спътник на Меркурий), Maven (Марс), NEAR (астероид Ерос), Pioneer 10 (Юпитер), Pioneer 11 (Юпитер), Stardust (върнати проби от опашка на комета), Ulyses (слънцето и Юпитер), Viking 1(кацане на Марс), Viking 2 (Кацане на Марс), New Horisons (Плутон), Juno (спътник на Юпитер), Hubble (няма какво говорим), Kepler (открил няколко хиляди планети), Вояджър 1 (Юпитер, Сатурн), Вояджър 2 (Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун). Това всичко не е направено за политическа слава само. Нали?

ъъъм гдье Ърмата, калашникофффф и куснецофффф????? Изписал си куп безмислици, дето немат и 40% спир(и)т, а си забравил принтера катюша, "процесора" байкаль и йотафоня ... нищо не ти се разбира, пич, честно ...

Така е, бахти, прав си. Руснака нищо не може. То и космичските им програми май имаха за цел военна агресия срещу САЩ. Просто конюктората се промени и руснаците зарязаха всякакви космически недоразумения. Нещата тръгват от Америка. Колкото и да не ми се иска да го призная, това е най-великата държава на всички времена.

Никой не е ходил до луната.....точка.

Да се чете: Никой руснак не е ходил до луната..... точка.

Един глупак тук (хехе) смело твърди глупости! Лентите от кацането на Луната НЕ СА ЗАГУБЕНИ НИТО ИЗТРИТИ. Снимането с камерите е върху ФИЛМОВА ЛЕНТА и само пълен тъпак може да си мисли че са презаписани отгоре. Презаписани са магнитните ленти на записите на Земята от директното предаване и то само от първото кацане. оригиналните ленти се пазят в НАСА на сигурно място, защото кинолентите избледняват. Все пак са минали близо 50 години.

Аз също се съмнявам за луната че хамериканците са долетели до там и обратно, но като погледна хората които са го лайкнали ХЕХЕ явно са повече, а онези умните опонетите му имат само минуси.

Което е показателно колко е оглупял народа, и че още поне 50 години трябва да минат, докато се разсее съветската мъгла!

Май това е науката в днешно време - който има повече лайкове значи той е по-прав. А фактите са само за пълнеж, да има какво да се опровергава. Та за това няма да колонизираме Луната скоро. Защото изглежда Айнщайн е прав и човешката глупост е безкрайна!

Значи американците стигнаха на Луната, подскоросани от успехите на руснаците. А и много от учените им са германци от ВСВ

Ми щото е далечко и няма .. атмосфера.

loyola

Въпроса е какво ще правят колонистите на Луната. В по-добре обмислените нф романи, базите на луната са под "земята". По-интересно е обаче откъде ще си доставят въздух, вода и храна, а и какво точно ще търсят/правят там? В горепосочените романи хората отиват на Луната щото са прецакали нещо Земята... И изчакват да се уталожат нещата с идея да се върнат после (което обикновено не става).

хаха и аз това се чудя, кво ще дирят там в тая буца скала, някакво неизчерпаемо супер гориво или материал, което да спускат на земята с парашути и което ще ги направи още по-богати :)

Смятай пък на Марс какво ще правят?!?!?

Някой замислял ли се е къде са филмите, оригиналните ленти от мисиите на Аполо? Потърсете в нета! НАСА през 2009г. признава, че оригиналите са били използвани за други записи. Тоест са презаписвали върху оригиналните записи. Отговора на НАСА бил, че нямали пари за други ленти. Това сериозно ли е? Питам онези които все още вярват, че САЩ са ходили до ЛУната. А, и 6 пъти!!! Без проблеми. Ей така. Тази година какво ще правим? Миииии хайде на Луната. Данъкоплатеца плаща. И така няколко пъти. Това сериозно ли е? Пак Питам!

Ама вие сериозно ли бе? Направо не мога да повярвам от къде ги вадите тия "доводи", "аргументи" и прочее простотии! Кеф ли ви прави да търсите конспирация във всичко не знам... Добре де, да допуснем ей така за момент, че американците не са кацали на Луната - тогава какво? Ще спите по-спокойно ли? Следите на мисиите Аполо се виждат с телескоп при ясно време. Потърсете из нета - има доста снимки. Има монтирано огледало горе - служи за точно мерене на разстоянието Земя-Луна - цяла обсерватория се занимава с това. Има донесени не помня точно колко кила лунни камъни. И т.н. Ама вие продължавате да търсите под вола теле, ей така лаф да става. Навремето руснаците разбраха за супер секретния Тъндърбърд по разликата в температурата на сянката му, а НЕ СА могли да разберат АКО мисиите на Аполо са фалшиви? Това ли се опитвате да ни убедите, или просто си приказвате ей така - време да мине?

watch?v=POyZ8a0JWh8 Споко ве Мич, не се дърви, че ще ти падне кръвното в гащите, а там няма нищо. Стига да потърсиш има стотици доказателства, че човек не се е качвал на Луната. Безпилотни сонди ДА! Но хора НЕ! Примерно Стенли Кубрик е бил върл пилот. Винаги е пътувал с частният си самолет от Англия до САЩ. Но, незнайно защо, след уж кацането на Луната, започнал да ползва кораб, за да се връща в Англия. Защо ли?

Изгледайте видеото на инженер от НАСА в тубата watch?v=NlXG0REiVzE и после си направете извода въобще ходил ли е някой на Луната.

Безспорно има много спекулации относно резултата от мисиите на програмата Аполо, във всякакви посоки, но ако ги игнорираме остава единствения въпрос: каква е ползата?!? Пак ще го кажа: изкачването на Еверест е дръзко начинание, но изграждане на редовна въжена линия до върха е съвсем 'друга бира'.

Каква е ползата ли? Геополитическо мерене на пишки. 21.08.1957 Първата междуконтинентална ракета СССР 04.10.1957 Първия спътник СССР 03.11.1957 Спутник 2 с кучето Лайка 14.09.1959 Първата сонда на Луната 07.10.1959 Първата снимка на тъмната страна на Луната 12.04.1961 Восток 1 с Юри Гагарин 16.06.1963 Валентина Терешкова 18.03.1965 Алексей Леонов излиза пръв в открития космос. 01.03.1966 Кацане на Венера и получаване на снимки. Виждаме как руснаците постепенно, стъпка по стъпка напредват и изведнъж американците без да са изминали този път на ПОСТИЖЕНИЯ хоп айде на Луната. Да не са по-назад от русите. Пак ти казвам. Това за Луната не е сериозно.

Глупости! Ако някой е наясно с видовете взаимодейстивия на елементарните частици ще види тъпнята веднага! Количествена оценка на взаимодействието се дава с т.нар. сечение на взаимодействие, което по своята същност представлява вероятност. Или казано с други думи метеоритният поток има много по-голяма вероятност да взаимодейства със Земята отколкото с Луната, поради по-големият и радиус (това е безспорно). Т.е. Земята е много по-интензивно бомбардирана от метеорити, отколкото Луната, но това което я 'пази' е плътната амосфера, която на Луната липсва. Разбира се, абсолютно същото може да се каже и за Марс, който има атмосфера с около 130 пъти по-рядка от земната, но някак това няма отношение към тъпите маркетингови послания, че ще бъде 'колонизиран' в най-скоро време. п.п. Относно кацането на Луната и колонизирането на Луната (а и Марс също): разликата е същата като да качиш Еверест и да построиш редовна въжена линия до Еверест, а все пак Еверест е на Земята . . . ъъъ и е атакцион.

'Учени от Университета в Аризона и Корнелския университет . . . ' Забавното е, че към днешно време възниква фундаменталният 'научен' въпрос относно състоянието на технологичното развитие на човечеството: на кого да вярваме, на предприемачи като Мъск и Безос, на политици като Обама, или на 'учени'?!?

Я луната да е злато и диаманти как ще се пренасели та виза ще ни трябва ;-)

И какво ако е злато и диаманти! Веднага ще им падне цената, тъй като вече няма да са редки и ще се срине световната икономика. И за какъв гъз ще са ни визи за място където има само злато и диаманти, където нито ще можем да копаем и да се заселваме, нищо ще можем да се изхранваме.

НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА СПРЕЛИ 5-6 ЯДРЕНИ ВОЙНИ В КОИТО НИЕ МАЙМУНИТЕ СМЕ ЩЕЛИ ДА СЕ ИЗБИЕМ :))) СЪЩОТО МИСЛЯ И ЗА ЛУНАТА И АМЕРИКАНСКИТЕ СОВАЛКИ ДЕТО ПАДАХА :))

Това "МИСЛЯ" дето си го написал, не е ли твърде пресилено в твоя случай.

За пръв път ще се съглася с Детройта, хахахах, доживях.

сивите човечета вече имат бази от другата страна

Как ми се иска да отида на Луната ...

Човечеството НИКОГА не е посещавало Луната. Голям мерак имат убийците на индианци да са първи в нещо си. Много завиждат на Гагарин.

Понеже тия като теб са квадратни в главата та едва ли могат да схванат разликата между една врътка на 200 км от земята и отиване на 400 хиляди км, кацане с ракетна тяга, разходка с автомобил, излитане от друго небесно тяло и кацане с парашути със скорост 11 км в сек. Руснаците ти милите съветчики доста се облизваха преди 40 години и чак когато разбиха няколко големи ракети тогава се отказаха и казаха че гроздето е кисело. А те съветчиците понеже все пак бяха по-умни от теб поне имаха начини да следят и да проверят дали американците наистина кацаха, защото те кацнаха 6 пъти. Та те милите защо мълчаха тогава в разгара на студената война та не го казаха това дето сега ти се самонавиваш че си го мислиш. Ами че тя простотията пречи на хората да виждат по-далече от шкембето им.

коментарите тук са най-голямата помия - тук там има образовани хора, ама са по-скоро рядко явление, особено под статии, които могат да бъдат свързани с колхозия по някакъв начин

Като е толкова нищо, що ли и как тъй американците пропуснаха първи да направят таз врътка?? Интересно, и къде ли щяха да бъдат сега, ако не бяха откраднали разработките на фашистите и тайно изтеглили учените им, които създадоха и им изградиха и космическата програма?? Стъпването им там си остана чисто рекламна стъпка, белким в нещо и те да са първи, но все някой ден, когато и друг стъпи там, все ще се разбере и що е сянка и има ли почва там, с възпоменателна табелка в някое от студиата на Холивуд.

така, дрОгари мурзила, пишете помия, пицата не чака!

Трудна трудна, колко да е трудна. Те краварите са я колонизирали още по Колумбово време. Веднага след америка се е отбил до луната да бучне едно знаме да се вее на лекия лунен бриз в прослава на кравария(поне на филмите така изглежда:).

Пичове, при мен Слънцето отдавна изгря! Бия си камшика вече, че задачките не чакат! До утре

зачто цазвате 1 пат имало ли е ваобчте 1 пат нацога стига сте лагали хората и децата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

зачто цазвате 1 пат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тъпото, добре си си избрал ника!

Браво, страхотно проникновение! Кой каза, че военните били прости? Не са, просто бавно се сещат!

Седя си аз така, гледам Луната и си мисля: - В апогей, перигей или просто Сергей е! Годината е далечна, някъде преди половин век ще да е! А бе цветна телевизия имаше ли, или ако да, с колко "цвята" беше?! Ама нейсе, тогава америко-афро авто-Камазите горяха 36л. на сто за да отидат фермерите да си купят цигари! То туй нищо, трябваха им дребни, за да се обадят по, представете си телефона на някой! Ама телефонната "будка" беше на 50 мили от кравефермата. Да не говорим за прахосмукачката, беше си чисто чудо на Втората Световна Война!!!... Та, тогава по същото време имаше една "радиостанция" на Канарските острови, дето беше оборудвана да приема заповеди от Франко, която се нави да си "дрънка" с Космо-политния център на Статуята на Свободата! И все дивотии от този род... И продължавам аз да гледам Луната, и хич не се усещам, че сънувам! Стреснах се и се събудих, бях си пуснал Стенли Кубрик, и така съм го проспал! Майната му, нали пак ще ходим на Луната...

колко далече да си, китай, северна курея, индия ...??? Откъде може да си такъв ш.... тъ.унгер???

Не бе пич, просто сънувах! Да ти разкажа ли за полета на Ким Чен-ун до Слънцето, и как си докара девица от там?!

Интересна подробност. Американците кацата на Луната 6 пъти. 3 пъти се спускат в Марианската падина. Руснаците не могат вече 60 години да направят поне едното от тези две постижения....

ами добре са постигнали хората това,ами я кажи ти какво направи като толкова се напъваш да хвалиш хората които са го постигнали,или и ти като всички нас правиш торти сутрин рано

Щом питаш - направил съм нещо велико. Намерих смисъла и значението на константата на Планк. Инак естествено съм инженер, а не шапкар, каквато е 99% от путлерастията тук. Естествено също, хваля българите имащи огромен принос в това човешко постижение - кацането на Луната. Та айде лягай, че утре трябва да правиш торти.

Твърди се, че америкнаците са откраднали информация от руснаците. Че това да пратят хора там е било огромен риск, от който освен за егото друга полза няма. И един учен твърдеше, че това е само възможно при крадене на данните от руснаците. Че американците тогава не са били подготвени. Руснаците вече са били стигали Луната, макар и не с хора.

Първото меко кацане е на Сървейвър на 2 юни 1966 г. На спирачни ракетни двигатели и напълно контролирано. После кацат още няколко пъти. Данни са имали достатъчно за да няма нужда да крадат каквото и да било. Руснаците не са могли да го направят още дълго. За техните псевдо меки кацания ползват дълга пръчка спусък, задействаща катапулт за изхвърляне на модула, който пада върху въздушни възглавници за омекотяване на удара. при това положение им е било невъзможно да направят модул, който после да излети. Едва след като открадват лазерното мерене на разстояние са постигнали някакви успехи.

Превод на заглавието: "Защо ниското грозде е толкова много кисело" Авторски колектив: "Оправдания за всяка ситуация": Кум Ли-US-ан, баба РМеца, чичо Джанг-ър, ТехноМаугли и цялата журналистическа глутница. Очаквайте скоро и продължението на поредицата: "Защо на Марс ни чакат с бъклица и дрян" с работно заглавие: "най-голямата далавера за балъци след парниковите квоти: 300+ млрд. издухани за 1 way ticket."

Основната причина е че цената на петрола пада. Русия е във фалит и няма сили за космоса

факт е, че ватенките емигрират в САЩ и никакви американци в палучелявекия, освен сноуден - най-харесвания кравар в мужикия след тръмп, боли ме фара за луната, важно е, че истина или лъжа успя да събори 22 млн кв км ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, сега путлер се опитва да събира строшеното, ама с дизеляка-котор кузнетсоффф ще бие САЩ, когато стане 175 см и му купят обущета не от женския щанд, а цееееелииииии 41ви номер, мухохихахухохуйкииии

"Колкото е по-голяма една лъжа, толкова по-лесно ще й повярват."

ФАКТ: Двама българи са сред тези, които поставят човек на Луната! И то не като Джон Атанасов, а родом от България!

ама как са го поставили,с кран насред декора ли?

С космически апарат - красный галфон!

4-ма са Джон Ночев - лунен модул Проф Петър Петров, работил по Сатурн V проф. Виден Табаков - ръководител наземен екип по сигурността на полета проф. Иван Михов - физик разработил системата за мерене на разстояние с лазер за да знае лунния модул къде се намира спрямо повърхността и да може да кацне - открадната от руснаците за кацането на луноходите

Ами 45 даже повече години комунистическо обругаване на всичко българско и превъзвалване на Альоша - нормално да не знаем! А като се има предвид, колко малко българи е имало в САЩ - 4ри са доста много за България!

Президентът на САЩ в кабинета си. Без да чука нахлува стреснат секретар: - Господин президент, руснаците боядисаха луната червена. Президента: - Напишете MARLBORO. След време секретарят пак: - Руснаците написаха - СДЕЛАНО В СССР. Президентът: - Напишете - По лиценз на Philip Morris. След време на луната се появил надпис: - Министерство обороны предупреждает, что курение вредно для вашего здоровья.

Олигофренска версия за малоумни на истинската история: Американците написали: Coca Cola И с това се прикличило!

Луничке или звездичке ще ме наричаш? - Звездичке! - Защооо? - Защото луната е една, а звездите милиони - Какво имаш предвид? - Ку*ви като тебе колко щеш

Америкаците турили бели ленти върху надписите и се получило американското знаме.

"Лунната база трябва да бъде изключително надеждно бронирана и може би изградена дълбоко под лунния грунт." - както са направили извънземните!

Майор Деянов марширува с московската милиция ...

МАЙОРА: - Бегом! Който тръгне последен е педер*ст! Аз тръгвам след вас!

Майор Миланов бил на посещение в трети клас и децата трябвало да съставят изречение, в която всяка дума да започва с М в негова чест. Марийка: Милано. Мрак. Майор Миланов мори миланската мафия. Петърчо: Москва. Mраз. Майор Миланов марширува с московската милиция. Иванчо: Мала Азия. Мараня. Майор Миланов мляска мазни минети на махараджата. Махараджата: Машала, майор Миланов, машала!

поздрав за майор якорудски

Тоя виц е поздрав за Червената мъгла :)

Азия не е с М

786, така е другарю камсамолец!

Започват индиректните оправдания на янките, издалеко. Руснаците държат страхотен коз в ръкава си и ще го извадят, ако недалновидните сатрапи във Фашингтон продължат да шантажират света с тероризъм, повсеместен хаос и ядрена война. козът е свързан с фалшификацията на тяхното изпращане на хора до Луната, за което са платили на СССР да си мълчи десетки милиарди долари и са направили някои други геополитически отстъпки на Съветите за вечни времена.

Русия е майчица на всички слонове.

Трябва да направят станцията суперздрава или суперслаба. Куршума не прави никакво трайно изменение на водата в реката. Ако станцията я напряват от пяна, която постоянно да поддържа налягането, камъните ще си преминават през нея. Е лош късмет ако ударят някого, но шанса това да стане за 80 години е доста малък.

На всички рубладжии мозъченцата им са потънали в някаква червена мъгла! Всички живеят в някакъв алкохолно-спиртосън свят! Там раССия е най-великата държава на света! Всички компютри, автомобили и самолети са руски! Всички си мечтаят да имигрират в раССия! Всички по света гледат руски филми и слушат руска музика! Всички по света учат руски и работят на руски! ТОВА е ЛЪЖА, товаришчи! Истината е друга и жестока! Не вервайте на червената мъгла!

Следват бурни продължителни ръкопляскания и ставане на крака!

Има три отговора: 1. Защото човек все още не е кацал на Луната. 2. Няма залежи на въглеводороди, петрол и злато. 3. Не е населена, за да има нужда от "налагане на демокрация".

Нека хитреците тук, които продължават да вярват, че кацането на Луната е измислица - да отворят чичко Гугъл и да напишат "Mirror on the moon". След това цъкнете на 1-я резултат - Уикипедия и прочетете как се измерва точно разстоянието Земя-Луна. Може и да си зададете ключовия въпрос: това огледало там дали е природно образувание ;)

Гугъл и особено Уикипедия, дето всеки може да пише ли са ти научните опорни точки? Мноооого си наивен/на!

Не, просто са най-достъпни и са на нивото на пишещите тук. Едва ли някой ще се засили към библиотеката, или ще вземе да посети обсерваторията, която изпраща лъча от земята до огледалото и обратно.

Значи твърдите че щом има огледало то то непременно е монтирано то човешка ръка... а не е останка от някой роботизиран луноход. П.С Не оспорвам че човек е кацал на Луната, оспорвам само логичното построение което сте направили.

Огледала се поставят на 3 мисии и минути след поставянето им всеки е можел да ги ползва и ги ползва и до днес. Това е доста преди руските луноходи да бъдат изпратени. Самите огледала са с габарити твърде големи за самостоятелно разгъване. Т.е. логиката е изстрелване на ракета пред цял свят с астронавти и два дни по-късноцъфва лазерно огледало на луната, съпроводено съ филми и директни тв. предавания, улавяни с антени в Австралия, Испания и САЩ.

Само много заблудени и гоуеми конспиратори вярват, че кацането на Луната е постановка.... Иначе до сега Руснаците да са открили хиляди доказателства, че е било постановка и да са ги оповестили на останалият свят. Та нали тези две сили са вечните съперници за надмощие. А именно напротив, Руснаците също са потвърдили, че мисията на Апполо е бил ауспешна.

Няма как да бъде колонизирана, защото е жълта ....

Много ми е чудно, когато разни чуждопоклонци чак получават оргазъм от холивудските успехи на американците. България умира включително благодарение и на американското глобално влияние, но идиотите се радват все едно някак и тях ще огрее. Странна работа. Все едно пра-дядовците на Обама да се радват колко са красиви и съвършени корабите на роботърговците. Това не се лекува.

Ами не, просто на някои хора в главите има място за нещо по-различно от червена пропаганда и петилетки ;)

Тъпоиден путлерасте, Иван Ночев проектира лунния модул, проф. д-р инж. Петър Димитров Петров работи и има огромен принос в разработката на ракетата носител Сатурн". Безопасността на стартове, , се осигурява от екип, сред който водеща фигура проф. д-р инж. Виден Табаков. А лазерното мерене на разстоянието до повърхността при кацането е дело на физика Иван Михов. Та боклуци като теб какъв оргазъм получават да отричат родните постижения в полза на някакъв див азиатски народ?

Колхозници! Напишете още 100 пъти, че США не са стъпвали на Луната и може и феята на Водката да го направи истина! Знаете ли! Може и да се случи!

Ти не си майор, а воайор. Един български офицер, та дори в отставка не би се радвал като теле на постиженията на тези, които ни оставиха без армия и ни нарязаха ракетите.

Аааа... не,не си прав. Армията сами си я закрихме. За един ден насяках с брадвата 500 чифта нови кубинки и ни един американец нямаше около мен. И радиостанции заравях под земята и нови униформи през яката порех и пак нямше американци. Отвън вървяха някакви избори и хората се радваха на гъбите и кракудите... Квото сам си направиш, брате, тва е...

Ихаааа, Дир-а се събудиха бе, има нови "новини"! А бе ...утьовци, кво праите, че по три дена ви висят едни и същи новини в сайта като прани гаще бе?!

Парадокс. Преди 40 години янките са нямали технология да стъпят на Луната, но в същото време са имали невероятни кинематографски технологии (като тия от средата на 90-те), за да направят толкова автентичен запис. Странна работа. До сега не съм срещал коментари относно светлината в "сцените", дълбочината на фокуса, пропорциите на обектите, отблясъците и сенките и т.н. и т.н., а се хванали троловете за веенето на байряка което пък е най-обикновено проявление на физичеки закони дори във вакуум и гравитация много по-малка от земната. Отделно... милиони хора, както и десетки шпионски агенции са наблюдавали излитането и кацането. Икакво излиза, екипажа е престоял известно време в орбита и хоп наобратно. И никой нищичко не е заподозрял? Ама моля ви се.

Луната е трудна за колонизиране поради бюрократични спънки. Първо трябва да се изисква разрешително от македонските власти, обаче бюрократичната процедура е много тежка и бавна. Трябва да се издадат македонски визи за космонавтите.

Защо не си кажат истината ,ЧЕ ИМ ЗАБРАНИХА ...!!!!!!!!!!

защо не повториха ,а.Качили са се благодарение и с помоща на Кубрик.....

Дрогарю, съветски абориген. Първо кацане на Луната - Apollo 11 - 20 Юли 1969 Второ кацане на Луната - Apollo 12 - 19 ноември 1969 Трето кацане на Луната - Apollo 14 - 5 Февруари 1971 Четвърто кацане на Луната - Apollo 15 - 30 Юли 1971 Пето кацане на Луната - Apollo 16 - 21 Април 1972 Шесто кацане на Луната - Apollo 17 - 11 Декември 1972 Цена на цялата Apollo програма - 24.5 милиарда долара - тогавашни пари - по днешни повече, отколкото целия руски бюджет! Списък на астронавтите: 1. Neil Armstrong (Apollo 11) 2. Edwin "Buzz" Aldrin (Apollo 11) 3. Charles "Pete" Conrad (Apollo 12) 4. Alan Bean (Apollo 12) 5. Alan Shepard (Apollo 14) 6. Edgar Mitchell (Apollo 14) 7. David Scott (Apollo 15) 8. James Irwin (Apollo 15) 9. John Young (Apollo 16) 10. Charles Duke (Apollo 16) 11. Eugene Cernan (Apollo 17) 12. Harrison Schmitt (Apollo 17)

А бе то на о-в Бали са ходили по-малко американци бе!

Ама как ги копипействаш тия измислени данни от Уикипедията все едно, че ти си участвал лично във всички тия мисии! Помиярщината дето седи в тебе направо прелива! Запри се малко, пресуши лигите и продължавай да миеш американски кенефи!

След като американците са кацнали на Луната с космически кораби преди 47 години защо сега след като се отказаха от техните совалки използват руски космически кораби а ни собствени за да могат американските космонавти да достигнат до международната космическа станция. Нещо не се връзва в системата тъй като отиването до МКС е много по-лесно от кацането на Луната.

Нито дума не видях в "новината" за светещите обекти дето от време на време излизат от някой кратер на Луната. Обикалят Луната и влизат пак. Има достатъчно заснети кадри в независимия нет. Явно дир-а не е от независимите медии. както са ги учили - copy/paste от където трябва. Иначе - бой през ръцете....

Че то само американците и японците имат сонди там, а те не твърдят че има такива обекти. Явно някой конспиратор е ходил до Луната да ги снима

"Именно това е причината релефът на Луната да се променя напълно на всеки 81 000 години. " Големи учени ще са това вавилонски шамани. Чрез древноезческо гадателство градят митове и легенди за масова консумация. Как са стигнали до извода че на всеки 81 000 години Луната променя напълно релефа си, след я наблудаваме от няколко столетия и след като слъчевата система е на приблизително 6000 години, само някоя врачка може да каже. Важното е да се поддръжа в обеществото еволюционата митология която е основа на религия на новият световен вавилонски богохулен ред на горделивите и суетни обратни хора.

Я дай пак?! - Слънчевата система е на 6000 години? Това от Ной или от Адам и Ева го броиш? :D В тази връзка: Заекът среща динозавър - Ти чу ли се с Ной? - Не, що?! - А, нищо, нищо...

Протестираш но срещу какво не разбрах?

Ти верно удари дъното с тия 6000 години... Радвам се, че те има, братко мой, че да внасяш свеж хумор сред бръщолевенето на троловете. Гледам, че и последователи си навъдил... :)

Не закачайте Пещерния човек!

Изчисления, кухчо. Броят метеоритите за година, площа на кратерите и смятат с някакъв коефициент заради попадение в същото място.

Луната е трудна само за колхозниците от сибир и чайна! САЩ изпрати хора на Луната още преди половин век! А комунистите още я гледат със самоделни телескопи от панелките си и въздишат!

А ти явно си някой лорд? Що ли ми се струва, че си един селяндур щото друг не би се държал толкова надменно.