Коментари - ”Mac”-ковете отстъпват позиции | IT.dir.bg
назад

”Mac”-ковете отстъпват позиции

Позициите на Apple на американския пазар за компютри отслабват, сочат едновременно проучвания на IDC и Gartner.

Обратно в новината

Коментари - ”Mac”-ковете отстъпват позиции | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам як ултрабук е 2к минимум-колкото AIR-a... Така че всички завишават цените не само Апъл.Иначе са им здрави машините-моя е 2006г и батерята държи 2ч.30мин оригиналната и си се ползва редовно на батерия :) за сравнение няма мой или на мой познат hp/acer/fujitsu изкарало повече от 2г без да се съсипе нещо....Само Apple,Asus,Toshiba правят по надежни машинки, но и те се прецакват от време на време

Мас-ковете това е някаква мас, с нещо за коване?

а добриутро! сега ли разбраха що за балона е огризката?

Или просто хората чакат обновяването на моделите за тази година? Тепърва предстои обновяването на iPad, iPad mini, MacBook Pro серията, че и официалното пускане на Mac Pro. Колко странно, че хората изчакват?!

Просто хората с mac не се налага да си сменят често компютрите :)

верно е. моя мак про е вече на 6 години и се чудя дали да го сменям или преинсталирам, че нещо му се омацаха пермишъните много яко.

Настолните им компютри са некачествени и скъпи, а лаптопите качествени, но много скъпи. Да не говорим, че Windows вече е толкова удобен, колкото OS X. Ще се свият до 5% и толкова.

Ето ти един "фийчър" от Редмънд: Windows 7 не може да работи с две скрити мрежи. Примерно, една домашна и една служебна. Настройваш първата - всичко работи. После отиваш на другото място, настройваш втората, пак работи. Връщаш се при първата, и няма никой. Започва се 30-минутна борба да изтрия мрежата и да я направя наново. Е, другата после не работи. Наблягам на факта, че мрежите са скрити (SSID не се разпръсква). С другите мрежи поне се оправя. Дори първия ми iPhone (от 2007) се оправяше без проблеми с гореописаната ситуация. За Mac OS дори няма да споменавам. Аналогичен е проблемът като връзвам различни монитори/проектори към лаптопа. Windows тотално се насира. Mac OS помни настройките на всяко различно устройство, към което съм връзвал лаптопа, без да чупи настройките към предишните. Та, колко да е добър и удобен Windows? Вярно, Windows 8.1 не съм пробвал, но не очаквам да ме изненадат.

Тъп въпрос. За чии чеп е нужно да се използват мрежи със скрит SSID? Отговори от рода на по голяма сигурност директно минават в категорията пълен идиотизъм. Реално найстина е една идея по сигурно ,но милиони пъти по слабо от използването на парола от 10 символа ( букви ( малки и големи) цифри и специални) от колкото стандртният 8 символен минимум за впа/впа2

Ти сериозно ли го говориш това с мрежите?!? Значи аз съм някакъв феномен и моят Уиндоус работи без проблеми с мрежите и си ги закача автоматично при ежедневно пренасяне между офиса и дома ми. :-) Помисли дали проблема не зад клавиатурата. ;-) :-)

Шах с пешката.... Умниците освен да търсят оправдания, да бяха помислили, че целия пазар пък чака устройствата с Win8.1 и новите процесори на Интел. Това оправдание с изчакването не важи в случая! Епъл си затъва и това е.. да не са тласкали хората да си купуват iPad та сега да осъзнават, че лаптоп не им трябва!

Точно. Хората /предимно дечурлигата/ си купуват таблет за 500 $, а не лаптоп за 1500 $. Епъл сами се прецакаха, защото направиха премиум сегмента в който се целят по-евтин. За няколко години това беше добра стратегия, защото хората нямаха таблети, но скоро пазара ще се насити и тогава ще го усетят много много силно.

Да, определено много им пречат милиардите, които изкарват от iPhone и iPad. Направо да ги съжалява човек. Новите процесори на Intel, всъщност, пак първо се появиха в MacBook Air още в началото на тази година. Скоро и останалата част от компютрите им ще бъдат обновени. Лаптопите се наложи да почакат заради Iris Pro 5200. Интел имаха малко проблеми, но до края на месеца ще бъдат обновени и те. За Windows 8.1 не знам кой чака, аз такива умници не познавам.

Маковете вдигат цените вдигайки престижа на всеки следващ модел, което е пазар само за тези които не си броят парите.Този път е гибелен за Apple, престиж + нови функционални възможности (иновации не броя на ядрата ,броя на пикселите и др. шменти капели )е правилния път.

Явно никак не си в час с политиката на Apple. Всеки продукт си има фиксирана цена, която не се променя през годините. На 12 до 18 месеца продуктът се обновява. Цената си остава. Месец-два преди обновяването, се правят промоции, като цените падат с до 10%, за да разпродадат останалите наличности. Но, това не се случва в България.

политиката на огризката е една - елате хиляди балъци!

Странно, миналия месец си купих Macbook Air. Това не е възможно!

нормално...погледнете с колко се вдигнаха цените и с колко заплатите последните години и ще разберете защо

Чакаме да чуем анализаторите дето пишат тука и да решим какво да правим ;)

Веднага продавай акциите на отхапаните, че ще страдаш!

Продадох преди месец слушаики съвета ти та сега акциите са с 50 долара нагоре на акция. ПП Само да ми падне тоз дето ми даде акъла да продавам ;)