Малък астероид е преминал рекордно близо до Земята

Небесното тяло е прелетяло над южната част на Индийския океан в неделя в 7:08 часа българско време

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еееех, поне да превеждахте правилно, а то и това не можете, изобщо не разбирам за какво ви плащат...

Каза: "Ваш'та мама!" и си замина...

12,3 метра в секунда прави 44.28 км в час - така астероида от геостационарната орбита на 36 000 километра на спътниците до Земята би пътувал над месец. Сигурни ли сте в това писание? Вземете, моля ви се, поне един редактор с над основно образование! Моля ви се!!!

Нещо липсва коментар от най-интелигентния, най-начетения, най-знаещия, най-можещия... От Питагор на нашето време. :) Хайде, осведоми нас, овцете! :)

Скоростта на астероидите обикновено е КИЛОМЕТРИ в секунда, не метри! Скоростта на кометите е още по-голяма.

Над Индийския океан може да прелети. Само да не се пльосне в Ламанша, че ще стане мазало.

12,3 КИЛОметра в секунда. С 12,3 метра в секунда може да мине фърчилото на баба ми. Толкова ли няма технически грамотни хора да преписват тея статии?

За минималната заплата - толкова.

Как ще ни изпердаши някой път нещо такова и то с много по-големи размери не е истина. Този е много малък и са го изпуснали - НАСА може би ще види някой приближаващ се потвенциално опасен, но какво от това. Не знам ние нещо да можем да направим дори и няколко месеца по рано да видим, че астероид с диаметър няколко километра ще ни тресне.

вселената има безчет начини да ни затрие без ние да можем да направим каквото и да е по въпроса и няма причина да се притесняваш за всеки един от тях. спести си едно главоболие и не го мисли.

Абсолютно нищо не можем да направим дори да го открият 6 месеца преди сблъсъка. Все още не разполагаме с технология, която да спре наистина масивен обект, движещ се с 20-30 км/секунда. Можем само да се надаваме да продължи да ни се разминава.

Няма нужда да се спира, стига само да се промени малко посоката или да се ускори или забави леко.

2020 GQ е бил забелязан 6 часа след като преминаването му с помощта на телескоп от обсерваторията в Паломар на Калифорнийския технически университет.

Гугъл-преводач. Или редакторът си е оставил ръцете.