Коментари - Малкият магеланов облак се състои не от една, а от две малки галактики | IT.dir.bg
назад

Малкият магеланов облак се състои не от една, а от две малки галактики

Обект на изследване от хилядолетия, звездната формация не спира да изумява учените

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Малкият магеланов облак се състои не от една, а от две малки галактики | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът дали Малкият магеланов облак се състои от една или две галактики ме тормозеше от дълго време. Сега вече мога да спя спокойно!

Пий бързо една ракия и лягай!

arXiv няма импакт фактор, така че няма как да има солидни аргументи. Ако имаше статията щеше да е в списание с имапк фактор.

от галактиките са с неправилна форма. Г-н Хабъл посвещава животът си на категоризиране на галактиките. 10-те % галактики с "неправилна" форма са резултат от сблъсък на две галактики. При удар на 2 спираловидни галактики, резултата е елипсовидна. Това очаква малките галактики на Магелан. Това е еволюцията на галактиките. В бъдеще ще има привличане и завихряне до сливане на черните им дупки. В резултат ще се получи квазер, чийто стълб може да облъчи галактика по пътят му. Взривът трае части от секундата. До часове може да се регистрира. От 1959г со днес се работи по този въпрос. Регистриране на гама избухване и да се насочи моментално натам гама телескопа изведен в космоса. Подобна съдба очаква двете спирални галактики Млечен път и Андромеда - СБЛЪСЪК. Човечеството има интрига да оживее, с животните и растенията, след 1 МЛД г да намери нова звезда и планета, където да се засели. Иначе 2 лоши варианта: сблъсък с Андромеда и/или разширяването на Слънцето предварително да изпепели Земята.