Коментари - Нова версия за произхода на Марс | IT.dir.bg
назад

Нова версия за произхода на Марс

Учени от САЩ, Япония и Великобритания установиха, че планетата Марс вероятно се е формирала в астероидния пояс.

Обратно в новината

Коментари - Нова версия за произхода на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато екип от изследователи твърди че чрез компютърна симулация са стигнали до определени изводи или потвърждение на някаква теория това още нищо не значи. Защото зад всяка компютърната симулация стои изчислителен модел, който може да отразява реалността с по-голяма или по-малка точност, а може и изобщо да не се съобразява с нея. С математически фомули могат да се описват точно или приблизително както реални физически явления, така и напълно измислени феномени, процеси или геометрични структури. Измислените тъмна енергия и материя, които според натуралистите представляват 95% от масата и енергията във вселената (19 пъти повече от наблюдаемата материя и енергия във вселената) могат да се описват в компютърните симулаци с материални точки и вектори в тримерното простраство, и те да влияят на резултата от симулацията значително, но никой не ги е установил с директни наблюдения или екперименти в настоящето за да се доверяваме на такъв модел и неговите резултати. Една компютърна симулация може да се приеме за достоверна с едно наум защото никога не може да симулираме едно към едно реалността поради ограниченият изчислителен ресурс и неизвестните събития във времето, които не можем да установим без директно свидетелство, само ако сме запознати с математическият апарат който стои зад нея и този математичекси апарат е проверен чрез наблюденията на реалността или експерименти.

Вървиш в правилната посока, но имаш един проблем, трябва да изгониш духовете от главата си. Няма такива! Не си прахосвай живота! Всичко се случва, тук и сега, в резултат на законите на ПРИРОДАТА, които ние не познаваме. Има много грешни твърдения в науката. Търси, и ще намериш!

В действителност вярата в Творецът и емпиричната наука основана върху чисто научните принципи са в пълна хармония. Причината и следствието са неразривно свързани.

много текст малко смисъл ... е поне да сме спокойни, че вавилонските шамани нямат пръст в историята този път, щом не ги споменаваш

Юпитер се движи с по-малка ъглова скорост при което Марс при всяко преминаване бива забавян от масивния Юпитер и губейки скорост намира ново равновесно положение. Тоест слиза на по-ниска орбита - сегашната. А иначе гравитацията си е еднопосочна, няма отблъскване :)

Гравитацията на Юпитер не е "тласнала Марс", а е забавила въртенето на Марс около Слънцето. Вследствие на което ГРАВИТАЦИЯТА НА СЛЪНЦЕТО е притеглила Марс на сегашната орбита. На такива теми терминологията е много важна. Гравитационната сила е сила на привличане и това изключва термина "тласкане"

Тука става въпрос за причина, а не точно за самото взаимодействие, затова е употребен термина "тласна". Юпитер е забавил скоростта на Марс, но в крайна сметка скоростта му се е увеличила преминавайки на новата орбита. Вместо да се обяснява това надълго и нашироко са ползвали просто думата "тласна".

"вероятност Червената планета да е била по-близо до Юпитер, отколкото е днес, но гравитацията на газовия гигант я тласнала към сегашното й местоположение" СТИГА БЕ, НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ МОЛЯ КАК ГРАВИТАЦИЯТА ЩЕ ОТБЛЪСКВА ТЕЛА!

Вероятно по начин по който Луната се отдалечава от Земята...

Как планетата Марс може да мигрира от астеродиният пояс намиращ се между настоящето и положение и Юпитер? И планетата Венера ли е се е формирала и мигрирала от там след като се различава по химичен състав и тектоника от Земята? Интересно е как могат да се формират астероиди в един хипотетичен хомогенен бързо разширяващ се газов облак, който по естесвено не трябва да бъде симетричен. Как може от астероиди движещи се по кръгова орбира да се формира планета само под действие на гравитацията? Какво става когато два или повече астероида се сблъскат? Как се движат твърди тела във флуид със определен вискозитет около гравитационен център? По кръгова орбита или по спирала? Опитвам се да си обясня какък естествен процес може да предизвика отклонението на оста на въртене на слънцето на 7.25 градуса от перпендикуляра към орбиталните равнини на планети в слънчевата система. Или защо оста на въртене на планетата Уран е успоредна на орбиталната и равнина и планетата се движи така сякаш се търкаля като топка боулинг по орбиталната и крива? Какви естествени процеси могат да обяснят тази феномени?

Гравитацията, дъвката на всезнайковците. Може да привлича, а може и да отблъсква. Ученото си е учено, в кенеф да го затвориш, гладен няма да остане!

Бай Нютоне, по твое време май не беше открито, че когато двa атома се привличат след определено разстояние се отблъскват?

и аз така, тамън да падна и се отблъснах обратно

Някой май не е внимавал в час и не знае, че това са РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ СИЛИ.