Коментари - SpaceX тества ракетата за колонизация на Марс | IT.dir.bg
назад

SpaceX тества ракетата за колонизация на Марс

Шефът на SpaceX Илон Мъск обяви, че през първата половина на 2019 година ще се състои първият полет на ракетата, предназначена за колонизацията на Марс.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX тества ракетата за колонизация на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Момчета. Не усещате ли колко са смешни тия американци вече? По абсурдно затъпял народ няма на тая земя. Само ми е жал че ние сме достатъчно глупави да ни повличат и нас в идиотията си. Дайте да направим следното. Да ги оставим да се перчат и да не им обръщаме много внимание. Ще се перчат известно време и като няма кой да им играе по свирката, ще се опомнят малко, ако до тогава не са се взаимно изравнили със земята с руснаците. Ние сме малка държавица и мисля че си имаме доста по-належащи проблеми на дневен ред. Като например как да спреме безогледното крадене и разпродаване на малкото което е останало, или как да се опитаме да си върнем колкото можем от откраднатото. Или как да спрем ежечасното проммиване на мозъци, прахта в очите и психирането на хората от медиите и интернет с теми от сорта на "колонизирането" на Марс. Имам едно предложение. Дайте да излизаме на протест с конкретни искания за промени, които БОЛЯТ да бъдат направени. В момента мога да се сетя за поне 5. От които поне за 1 ще се съгласим всички.

Отде ви изравят бе.

Ти си ментално болен човек. Използваш чата да си чешеш себелюбието. Или ше обиждаш хората или ще говориш колко си велик, но никога нещо конкретно и смислено по темата.

Да да

Смешни сте вие малоумниците, които не се усещате какви простотии говорите. Държавата примерно не разчита на собственост, а на данъци и население. И вземи накрая се сети за една, ама я и кажи, щото иначе е безкрайно тъпо да си се сещаш сам.

Ами руснаците къде ги оставяш ? Ти си частник , а те държавна организация могучая . . . Как така ти сам човек ще си преди цялата държавна Русия . Не знаеш ли че те са първи на всякъде и във всичко .

Като чета коментарите по-долу се сещам за един виц-На едно авиошоу всички се възхищавали на полета на един самолет,само бай Ганьо казал,че ако се откъсне крилото,ще стане голям сеир. А сеща ли се някой,че Колумб е стигнал до Америка с 3 малки корабчета преди около 500 години? Вместо да похвалим МЪСК за това,което прави, тук за по-лесно се ръсят простотии.Българи уж....

Вместо да си поръча огромна яхта, натоварена с пиячка и кур*алък, той будалата за Космос троши пари..

Бях написал още по обяд за статията, че докато човечеството не се обедини, не открие нов стратегически изгоден двигател и гориво и приложи нова технология, никога няма до достигне до Марс, камо ли да го "колонизира". То и на Луната кацнаха ама още няма станции! И та само на незначителните около 384000 км разстояние от Земята в сравнение с десетките и стотици милиони до Марс!

Ето това вече е голям скотовоз за луди крави !!! Само дето остана малкия проблем с космическата радиация..КОЙТО НИКАК НЕ Е МАЛЪК!!! Малкия проблем ..с ГОРИВОТО... КОЕТО ПРЕВРЪЩА ПОЛЕТА В ТОЯ СКОТОВОЗ В ЕДНОПОСОЧНА КАМИКАДЗЕ МИСИЯ!!! естествено ако преди това не се взриви както стана с Челинджър и Колумбия! А да не говорим, за годините които ще им трябват за да стигнат до Марс..какво ще правят, няма да дишат кислород и няма да ядат и пият нищо ли? Ехх Мъск, Мъск..А беше казал че още 2013 ще си на Марс..да садиш картофи! Хахахахахахах

Предполага се,че ако някой има брада ,ще си има и гребен.

Да да

И какъв е проблема с космическата радиация? Мисля че е значително по-малък от проблема бояришник, с който очевадно си попрекалил. До Марс се стига за 3-6 месеца. Яденето е проблем, но си има решение. Дори тук на Земята човек изяжда около половин тон храна годишно. При сухи концентрирани храни това тегло може да се намали до 50 килограма на човек. За 40 човека 2 тона храни и витамини са напълно достатъчни. Водата ще се рециклира. Ако стигнат и кацнат няма проблем да садят картофи, като в Марсианеца. Разбира се че ще е трудно. То ако беше лесно и руснаците щяха да се мъчат да го направят.

"Той заяви това на ежегодния фестивал на киното, музиката..." Хирургически точен избор на форума, на който да се направи тоя анонс.

Какви чужди сфери за плоскоглавия фуражко-носец..

Тоа пък, руснаците отдавна вече изливат бетонните основи на базата им на Марс, обаче под пълен секрет. Чакат да се затопли и почват да зидат. До края на април са готови с покрива.

Руснаците вече са сложили фаянса и сега правят фугите с бял цимент--открили за находище на няколко цвята цимент на самия Марс--вече не им трябват ракети за транспорт на материали--всичко си имат там вече.

Пък Китай от три години насам строи лунни модули, тихичко без шум. След още три години ще бъдат доставени и сглобени на Луната. Всеки с интересите си. Индия картографира цялата повърхност на Луната и направи точни температурни карти. Ние пък пием ракия и коментираме всички. Скоро и изкуствения интелект ще стане достатъчно съвършен и жените ще ни изгонят от дома.

Ами напъни се и прави нещо вместо да пиеш ракия и да гледаш другите какво правят, кой те спира. Мъск неотдавна обясни и за широката публика част от рецептата: работиш по 14 часа на ден, така имаш 1.75 пъти предимство пред тези, които работят по 8 часа. (Негативният ефект от това - на него му е рано да го е изпитал - е, че денонощието ти става 25 и отгоре часа след известен брой години и синхронизацията с масовата публика е трудна но последното не е особен проблем когато сам си определяш графика).

Мъск вече наистина е натурализиран американец. Познава се по това, че почваш сам да си вярваш как работиш по 14 часа на ден и 100 часа на седмица. А обясни ли за другите части на рецептата - 5 милиарда държавни субсидии, 675 милиона загуби за тримесечието, и влошаващо се биполярно разстройство?

Абе Дупе и ние сме работили в чужбина и ние сме видели свят. Само Българите работим по две работи и се гърчим като червеи. А на запад работят не щото ги карат а защото си пишат часове, ама колко работят е друг въпрос. Които знае какво прави, той не работи много, щото се получава обратен ефект.

Да ви обясня какво ще излезе от това - НИЩО. Марс няма и не може да бъде колонизиран на този етап, най-много да бъдат изпратени една шепа хора, които ще седят херметизирани по кабини - това не е колонизация. Няма ли фундаментална наука, развитие на теории за гравитация, квантова механика и т.н. всичко е пари на вятъра. Да вземат парите на Мъск и да ги излеят в университети, тогава съм сигурен че до 20-30 години ще има пробив.

Много добре написано, но дебилите едва ли ще ви разберат. В момента безрасъдното и амбициозно милиардерче, изпраща хората на доброволна смърт!

Нали Мъск цицаше от държавата, сега пък да му вземат парите. Хайде разберете се.

Ами не си прав. Първо, защо си мислиш, че в университетите от класа на МТИ и Бъркли липсва финансиране? Второ, какъв друг начин за постигането на това начинание може да има, освен трудностите от всеки аспект - технологичен, икономически, политически ако щеш, да се преодоляват с малки стъпки, които да утъпкат цялостния път? Само с теория не става. Ето - сега тази технология за многократно използване на степените вече се доказва в икономически план. При един старт, при който кораб, способен да пренася астронавти, дори и празен, бъде изведен успешно и извърши полет извън земната орбита ще положи следващото парче от пъзела. Работата не е ори-мели-яж, изсипи едни пари еди къде си и готово....

Както винаги всичко е много сбъркано. Вместо да се наливат ресурси за спасяване на Земята, те наливат пари за напускането и. Вместо да се наливат пари за наука, за създаване и развиване на нови теории по физика и математика, те наливат милиарди за остарели технологии. Вместо да се оползотворят пустеещите райони на планетата и да се развият, там хората нямат даже вода за пиене. Мисля, че е Мъск е дори вреден, в много отношения.

всички ватенки и мурзилки. И полезен за останалите.

Учените създали науката са най-вече от Германия, Франция, Русия и Англия. Американците (Мъск е южноафриканец) са създали световната банка и международният валутен фонд....краварска му работа.

аз пък смятам Мъск за много полезен дори! и грешиш това което той прави развива науката, в смисъла че добавя практически опит. да не говорим че аналог на описаната ракета не съществува. значи прави нещо неправено до сега. какво още искаш? не разбирам какво имаш пред вид "остарели технологии". днес няма по-добра алтернатива по въпроса. хляб се пече в пещ от 10тина хил години насам и технологията все още е най-добрата по въпроса. и кво от това? какъв ти е проблема с ракетите? а и бъде реалист какво правят хора с неговите пари? единици са като него, повечето си купуват футболни отбори, острови незнам си къде, президентски постове, играят си с чужди спестявания (с банки, спестовни дружества ...) и тн пълна загуба на ресурс.

Това не развиване на наука, а "изстискване" на остарели технологии. Няма нищо принципно ново в задвижването с реактивна сила, било то с твърдо, течно или ако щеш ядрено гориво. Технологията зависи от фундаменталните науки - там трябва да се наливат милиарди, а не в Мъск. Няма ли наука, няма технологии.

Това че от ракета с керосин и течен кислород не може да очакваш нищо повече от това да гръмне някой ден.

Ако тези усилия и милиарди се налеят за покоряване на пустините в Сахара, Калахари, в Азия, Северна Америка..., както и пустеещите земи щеше да е много по-евтино и нямаше да има гладуващи хора, без вода. На този етап трябва да се наливат пари в наука, която е в невиждан застой, най-вече във физика и математика.

Ами не си прав - в момента водещите фирми наливат средства в изкуствения интелект - а това е много, много математика! По повод рекултивирането на пустините няма особен смисъл - населението в тези региони няма да почне да кОпа и да се занимава със земеделие ..., освен ако не заселят бели хора по тези земи, но не ми се вярва да стане.

В момента физиката и математиката са в огромен застой, и въпреки това се сме пред изкуствен интелект и квантов компютър. Представи си ако се създадат развият нови фундаментални теории какво ще стане? Ама за това трябват инвестиция за пари хората за учат безплатно физика и математика (а не мениджмънт и икономика примерно) в най престижните университети и да получават заплати като на футболистите например :)

Колонизиране то на пустините ТУК на Земята има мноооооого по-голям смисъл от колонизирането...пардон, летенето до Марс :)

Ватенките летят със същите стари ракети, които бяха по времето на Гагарин (R-7 и Proton) и нищо ново не могат да направи. Първият полет на R-7 беше преди 60 години, първият полет на протона преди повече от 50 години. И нищо ново просто няма в Рашка. И имаше опит да се направи "Буран" - тя беше покрита с меден пшокрив и ползата от Буран беше нула

Едно време, преди 60-70 години партийните секлецарки ревяха с пълно гърло лозунгите "колко са лоши САЩ", сега същите партийни клецарки реват с пълно гърло "колко лоши е Русия". Нищо не се е променило, само посоката на квичене. Нале така ма другарке партийна секлецарке?

Русия фалира заради Буран, петрола + звездни войни. Поради тези причини се разпадна соца.

Mask обаче е фантастичен човек и с фантастичните си постижения вече е влязъл в историята - като ТВОРЧЕСТВО! Но наглите ватенки в своята космическа импотентност имат дързостта да оплюват дори него, сякаш това е вторият Навални. Въпреки, че е разбираемо: той (какъв ужас!) им открадна бизнеса в космоса. А "най-големия човек на всички времена за ватенките - Путин е пълен лузър, икономиката му и рублата е срината, стандарта на живот потъва непрекъснато все надолу, безсмислени войни е започнал .С целия свят е развалил отношенията.... дори и спортистите му , благодарение на него без Олимпийските игри останаха! Такива му ти комунистически работи

Постиженията на Мъск: "трошене" на милиарди, изстрелял някоя друга ракета, а Марс ще го" колонизира", по точно я изпрати ракета до там, я не, на кукуво лято. ААААА забравих, Tesla колата с акумулатори, стара и не негова технология, обаче безбожно скъпа.

Не са много хората на които стискам палци да успеят в това което правят, но тоя тиквеник Мъск ме спечели. Достатъчно откачен и упорит е, и е имал късмет с пейпал да подкара и такива скъпи безумия каквито аз не съм имал шанса да подкарам (не че са ми малко подкараните че и доизкараните лудости но мултимилионнни инвестиции не съм имал шанса да правя в такива неща).

Питам за един приятел дето се качи на стоп за Марс, а се запиля някъде към Сатурн.

Вече са открили ваненката за който питаш на марс: 2030 година - американците се приземяват на Марс. Те построяват своята база, а след това забелязват че започва от базата да им изчезва ту вода, ту храна ... Те сложиха капан и хванаха руснак. Гладен, разкъсан клошар- ватник. Те го питат как е стигнал дотук?- Отидох на гости до мой познат във Флорида през 2018 м. Напих се, и се разхождах по космодрума. Гледам червен кабриолет Тесла, помислих си, че ще мога да крадна касетофона ... и като изтрезнях- някой ми подменил планетата.

Ама ти наистина ли не разбра иронията в поста на Българина ? Това, че не можеш да четеш между редовете не ти дава право да обиждаш....

"Строим първия марсиански или междупланетен кораб..." А нещо по-простичко, до oколоземна орбитa, ще може ли, ей така, между другото, че едни диви азиатци се изгърбиха да ви разнасят дотам и обратно?

Нема смисъл да се хАбите червени тролчета. Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). И скоро Раша катут будет

Обаждам се в Самоков - да приготвят разсада.

:D :D :D

край,отивам на марс да паса трева

А руснаците ще го изпреварят! Ще видите вие! Новият космически кораб "Союз-Федерация" изтрелян от Восточний ще казне поне 1 час по-рано!

А кой ще изстрелят. Куче или Путин?

Защо кремълските ботове се сдухват до припадък при споменаването на Илон Маск? Всичко е достатъчно просто. Твърде голяма , и очи биеща е разликата в "успехите" на тотално изостаналият държавният ватен Роскосмос и една частна американска фирма. И ватната злоба не може да прости това.

Тоя пък, Русия с една от най-новите си оръжия веднага ще приземни тъпите му ракети.

Защо ще приземява, бе селянин? Това не е ядрена крилата ракета за убийства, а ракета за завоюване на Космоса.

Не бих използвал "завоюване". "Опознаване" по-приляга на мисията...