Коментари - Мързелът в основата на прогреса: Историята на Конрад Цузе и първия програмируем компютър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българина е казал: Накарай мързеливия на работа, та да те научи на акъл!

"мързелът" е просто думичката с която репортерчето иска да се закачите за да обърнете внимание на статията. и за хора като теб, които не са стигнали далече след заглавието си остава така. обаче ето какво реално пише в нея: "Работата му е тежка, защото ежедневно трябва да извършва сложни изчисления, които да минават през многократна проверка. Рутината и изморителните пресмятания го карат да теоретизира и планира машина, която да работи вместо него." аз това не го определям като мързел. в един момент работата става непосилно голяма и не е мързел а находчивост да се опитваш да я свършиш по по-лесен начин. мързел е да кажеш на шефа - прощавай това просто не може да стане, затова няма да го правя. все едно да кажеш, че инженер ползва кран щото го мързи да вдига 5тонни греди сам. българина греши! мързеливци безброй и много от тях работят и файдата от тях нищожна!

По–подходяща на заглавието е историята за гениалния мързеливец Хъмфри Потер: https://chitanka.info/text/27305-kanapyt-na-hymfri-potyr

Скоро не бях чел подобна глупост. Мислех, че македонците и укрите са лидерите в подобни измисльотини.

Айдее И компютъра не е открил българин На Ганьо съвсем му увисна сопола комплексарски ,балкански

Джон Атанасов създава ABC две години преди Цузе, компютърът е електронен и в него за пръв път се ползва прародителят на динамичната памет, която се ползва във всички компютри в момента. Разликата с компютъра на Цузе е, че ABC не е програмируем и се ползва за една тясно специализирана задача - изготвяне на балистични изчисления. Цузе създава програмируем компютър, но няколко години след това.

_stankow

Точно така, с малко уточнение - ABC е създаден за решаване на системи линейни уравнения, до 21 неизвестни. Такива се използват в много области, в балистиката - рядко. За балистични изчисления е създаден компютърът Ениак, завършен чак есента на 1945-та година.

Американецът с български корени Джон Атанасоф създава първия електронен цифров компютър, известен под названието Atanasoff–Berry Computer(ABC). Този компютър, за разлика от на Цузе, е бил НЕПРОГРАМИРУЕМ! Цитат: "The ABC's priority is debated among historians of computer technology, because it was neither programmable, nor Turing-complete". Информатиците знаем, че Цялостност по Тюринг е в основата на прорамируемите компютри.

Krasimir Petrov

IT предполагам ще си спомните бояджийски рифеловани валяци използвани от роднини преди 1960г. Атанасов използва нещо подобно и неговия компютър се програмира чрез смяна на "валяците"

Естествено, че нито Джон Атанасоф - американец с български корени, нито Цузе са българи. Кой ти е казал, че българин е открил компютъра?

Тия немци па си преписаха чуждо откритие.Нали нас ни викат че е Джон Атанасофф

Да бе......мързела е в основата на прогреса, има хора които могат да си позволят "мързел" но това се дължи на тяхното IQ

Индианците са измрели от едра шарка, донесена им от колонизаторите. Не умишлено!

?!

Имало едни одеала май

Само се пропуснах да кажа че освен мързел трябва и мозък. Само в България мнозинството си мисли че с мързел и без мозък става.