17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не е казал че ще е безплатен или че ще може да се приема с домашен рутер. Това е алтернатива на кабела под океаните, който също никак не е евтин. Сруктурно окабеляване на планетата един вид.

Ако е така, това значи няма никакво отношение към обикновените хора и нищо няма да промени

Ходи да работиш безпатно щом искаш

Май трябва де се затегнат регулациите за сателити. Не може на ниска орбита да минават не лицензирани от държавата сателити. Това е заобикаляне на надзора за съобщителните мрежи!!!

Няма значение дали ще печелят пари или не. Важното е да се окопира пространството. На подобна орбита може да има под 10000 сателита. След Мъск и Безос декларира че ще прави такава мрежа. Това са над 5000 сателита. Плус Тръмп обяви че ще прави космическа армия която да защетава активите на Америка в космоса. Това е стратегическо заемане на честоти и простраство. Не случайно Китай и Русия обявиха едновременто че са против тези проекти и че те ще правят подобни :). Наскоро имаше опастност Сателит на Мъск и европейски метео сателит да се сблъкат. Мъск отказа да премести своят. Европейският трябваше да променя тректорията си.

Идеята е хубава даже много,но въпросът е колко ще струва тва е едно от най важните въпроси, и как ще се приема с дискретна антена кат на старите gsm-и или със чиния ?

Безплатен ще е Нет-а от тези сателити! Правени са за Африка и онези части от Азия, където няма изградена инфраструктура!

аз изпращам първият си коментар в дир-а .....уоу, работи!

Малко latency е голямото предимство.

Колко ще струва? Как ще се приема интертета, сигурно ще трябват специални устройства и антени,? Пълна мъгла е.

А наивниците които си мислят, че ще е безплатен и ще го приемат със стайна антена, са ми нацъкали минуси... :D

Сега питай как имаш Интернет на телефона без да си до рутера във вас

Ще е любопитно да се види ще може ли да конкурира местните доставчици с цени. Във всеки случай ще е интересен с това, че човек може да пусне трафика си през сателит (т.е. без местните да имат достъп до него), голям вой ще настане.

Идеята на Мъск е да направи интернет безплатен!

Глупости пишеш. Никъде не се споменава за безплатен интернет

Не позна. Идеята е този интернет да финансира полетите и колонизирането на Марс

Може да се финансира от реклами. Да е безплатен за потребителя.

Зимата ще ходим на плаж. Излизаш на балкона и всякакви антени ще те пържат.

Е ти нямаш особен проблем, да не искаш да кажеш, че някога сваляш шапката от алуминиево фолио.

Другари не се връзвайте! Това е фейк новина! Мъск е балон! Нито има ракети, нито сателити, даже и коли няма! Още малко и ще фалира! Ленин така каза...

Като гледам колко минуса са ти шибнали, трябва доста почитатели на сифилистичната мумия да има тук.

Ти пък какво се радваш като че тоя поставен от правителството човек (не олигарх) ти е роднина или може би имаш някакво участие в "изобретенията му"?!?!?

Няма много, един стига.