"Майкрософт" планира да инвестира $10 милиарда в изкуствен интелект

Ако сделката се реализира, тя ще вдигне цената на OpenAI до 29 милиарда долара

Обратно в новината

Коментари - "Майкрософт" планира да инвестира $10 милиарда в изкуствен интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Путин изстреля всичките си ракети, човешката раса би имала по-голям шанс за оцеляване. Тези не трябва да се виждат!

Изкуствено месо,Изкуствени зеленчуци,Изкуствени вируси,Изкуствени цици......логичната следваща стъпка е, Изкуствен "интелект"

То хубу, ама кой ще бачка? Мое и във чушки да инвестират ама требе се намери неко роб да копа .

тогава ще има шанс само за расата на руските хлебарки

Земята се обитава или посещава от сфери с естествен квантов интелект. Изкуственият на този етап дори няма да бъде подобие.

Не е майкрософт ще инвестира 10 млрд, а ИИ е решил да си прибере 10 мклрд!

Хиляди лепачи на темплейти на Риакт, най-накрая ще бъдат заметени в кофата. Дигиталните художници заминаха миналата година. Тази година таргет са адвокатите, музикантите и фронтедаджийте. Догодина дизайнерите ще бъдат и те заметени, Адоб купи Фигма, а тя държи милиони дизайн системи с перфектни описания на компоненти, тихичко се учат алгоритъмчетата. Миналата седмица имаше скандал, че без знанието на потребителите, Лайтрум използва фотографиите им за да учи невронна мрежа. Майкрософт бързат да включат chatGPT директно в нета, с надеждата да вземат пазара на Гугъл. Повечето хора не са наясно, че на корпорациите не им е нужно копие на човешки интелект, на тях им стига да синтезират в модел всичко до което имат достъп. От там сме свършили курса всички. Не може да се състезаваме с машините, нито по цена на труд, нито по скорост, нито по ефективност ( те нямат емоции, не ползват профсъюзи, не си търсят правата и не реват за повишаване на заплатата), либералният (разбирай безконтролен и помагащ на големите корпорации) капитализъм е на път да роди най-гнусното си чудовище. Поне имаме утехата, че и те ще заминат в небитието.

Затова имаме ковида и ваксините......

Асистирано самоубийство.

Еех Канада...тра-ла-ла

Нещо си прекалил с филмите май ( или със статиите в дира). Няма как някой, който прави нещо ОРИГИНАЛНО да бъде изместен от уеб филтър, дето ти вади картички в стил наркоманки сънища. Казвам го като човек, който има поглед и от двете страни - и на технологиите, и на изкуството. Ще се съглася обаче за едно - и на дигиталните художници, и на адвокатите много им падна нивото.

А дано че в Банкя се мъчат много. Засадили са нови тикви ама докато поникнат голяма мъка!

Банкя е доказателство -квантов интелект в тиква!

То е достатъчно да им вземе работните места. Човеците сами ще се изтрепат.

Аз съм точно в тази зона, младеж. Обаче за разлика от теб имам реална идея как работи голяма корпорация и какъв е моделът на мислене, който следва. Печалбата над всичко. Оптимизацията на разходите е култ. Идеята, че нещо Оригинално е необходимо на човека е утопия. За справка: Пусни си популярна музика от последните 10 години. Прави се с алгоритми и следва модели. Визуално: Това, че мога да рисувам като Караваджо не означава, че ще има някой да ми плати адекватно за труда, камо ли да даде добавена стойност. Това ми умение не е необходимо на нито една корпорация за да привлече потребители. Средната стойност на качество е необходимият таргет. А до една година всичките тези системи ще са оптимизирани. Глупаците не спират да ги хранят и да им валидират данните. Още сега chatGPT пише достатъчно убедително да заблуди средно-статистическият потребител. Обръща кодбази от един програмен език в друг с минимални грешки. Това, което не разбираш видимо е значението на Експоненциалната крива. Потърси и се ограмоти. Ако мислиш, че при липса на средна класа, което ще е следствие на идващата четвърта индустриална революция, някой ще има желание да ти плати за "оригиналност", жестоко се лъжеш. Фараоните ще си седят на върха, ще се забавляват като ни намалят количеството прогресивно с регулации, пандемии и див фашизъм, докато масите ще рупат хлебарки и ще се самоизяждат в безумието си. Нали не вярваш, че един базов доход ще задоволи всичките ти мечти и желания? Или, че наркотици и генерирани игри в Метавърса, ще са достатъчни да заменят досегашният модел на Хляб и Зрелища? И нямам нищо лично към хора като теб. Просто се опитвам да ви дам реалистичен поглед, който видимо нямате. Ако се вълнуваш от професионално мнение по темата, чети тук: https://www.lesswrong.com/posts/K4urTDkBbtNuLivJx/why-i-think-strong-general-ai-is-coming-soon

Явно и Вие като мен имате 500 + часа на Cyberpunk 2077 patch 1.61 :) "Смърт на корпорациите" :) (иначе съм на 100% съгласен с Вас). Ако почнете да давате алтернативи веднага ще Ви обвинят в :"путинизъм", "фен на Ким", "подръжник на Мадуро" и тн. Затова няма смисъл да пишеш тук такива истини 99.9 % от читателите и 100% от "журналистите на Дира"няма да го проумеят! Радваме факта, че все още има нормални хора в "територията"!

Ебати и тъпия интелект ще е, щом му се работи.

Епа тракторът ще копа.

Сопри се баце. Излагаш са. Глинените колоси те управляват, вече директно. Да не реши, че си обект на грижа на законите и правителствата? Какво тря ви се случи, промити тикви, да видите реалностите? Обясни ти се, че не им е нужен ИИ. Невронните мрежи им стигат да премахнат 70 процента от работната ръка. Нали не си мислиш, че за оставащите 30 няма да е смъртноносна конкуренцията? Буквално. Какви категории, терористи и идиотии те гонят бе? 90 процента от тия двуноги, като им спре нета и тока ще пукнат от ужас:)

А Марийка Габриел курсове ще ми прави с парите за развитие. Хората глей кви технологии изкараха вече, след 3-4 години ще има друг пазар на труда.

Не знам какво ще премахват, ама онея тъпаци в ЕУ-то не спират да пълнят подредените си (високотехнологични) държави с евтина работна ръка от Занзибария. Що така? Като си говорим за роботи - айде, хубаво, да пуснат един дето да измести лелката с парцала. Да може да ходи от блок на блок (в това число и непознати блокове), да мие стълбите, ако се наложи и первазите (дори и тези с много кофти форма), да може да върже приказка, ако се наложи, с чичката дето оправя ел. инсталациите или майката, дето се връща от супермаркета... Ама такъв робот няма. Има само в главите на тъпите, ходещи ла...на от Давос. Та, затова ти казвам, че много хора няма да им се подчиним - каквато и да е цената, алтернативата ще е по-лоша.

Автономни роботи убийци има от години. Има някой хм. юридически проблеми пред използването им.

Ползвайте си ги без мен !

Отекоха програмистите

Как им останаха пари? Нали все за благотворителност и за здраве ги изхарчиха? Изкуственият интелект не се ли връзва по- скоро с конспирациите за “ ваксината”, контрола над стадото кози и белега на антихриста?!

За прототип ще вземат мозъка на тиквочев, меси, де

Кой го казва?

И кози ли почнаха да те гонят?

Напротив. Голяма част от другите професии ще отекат, но не и програмистите.

Първо да си оправят скапания Уиндоус

А човека намира начин да убива. Законно или незаконно . Ако се налага, променя законите и пак убива.Или разпалва война(по време на война е законно да се убива- колкото повече, толкова по-добре- дават медали! ) и пак убива. И незаконно си убива и законно- няма спирачки..още е несъвършен този изкуствен интелект...

Ти май не правиш разлика между личното състояние на Бил Гейтс и компанията Майкрософт. Но съм сигурен, че си експерт по фалшифицирането на лунните кацания, кемтерйлс, чипирането с ваксини, вероломното нападение от САЩ над Русия чрез подкупване на украинците и все подобни теми.