"Мета" заключи Фейсбук и Инстаграм за канадци, наред е "Гугъл"

Решението идва заради нов закон, който задължава интернет гигантите да плащат на издателите, за да разпространяват новините им в платформите си

Обратно в новината

Коментари - "Мета" заключи Фейсбук и Инстаграм за канадци, наред е "Гугъл" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спират фейсбук в България и настава трагедия. Ще има психични разстройства, самоубийства и много работещи хора.

Като се има предвид, какви и чии новини се разпространяват и в Канада и в България от официалните медии на статуквото, това няма да е голяма загуба. Току-виж масата народ започне да си напряга малко ума и да си търси различни източници за информиране, а ако се научи и да отсява и анализира информацията, това ще е допълнителен бонус... Ама надали.

Професията джурналист ще изчезне, ще има блогъри и такива на свободна практика Все пак платформите ще се наложи да им плащат, но директно а не през разни вестници освен това ще плащат само на тия на които се четат статиите. Нищо не се променя, просто вестниците изчезват като вид медия

Под управлението на незаконния син на Фидел Кастро Канада бавно, но сигурно върви към диктатура. То беше ясно накъде отиват нещата още Трюдо като блокира банковите сметки на протестиращите тираджии и всеки който ги е подкрепил.

През уйа мии, от година не ползвам таквиз глупости и маса работа свърших вкъщи.

"Новият министър по въпросите на културното наследство Паскал Сент-Онж определи решението на "Мета" за блокиране на достъпа като "безотговорно", като отбеляза, че 80% от всички приходи от онлайн реклама в Канада отиват в "Мета" и "Гугъл"." Разбира се. Къде,къде по -отговорно е да плащат по 300 милиона на година на Канада.

Приемат ли се тук подобен такъв закон, в който медията автор да получава заплащане за интелектуалният си продукт, дира остава без новини. 99 % от съдържанието тук е препечатки. Впрочем същото се отнася и за другите бг медии.

Тези в Канада убиват рибата превърнаха се от демократична държава в неолиберална държава прокламиращи трети полове глобално затопляне и обезличяване на личността до обикновен консуматор

Общо взето медиите искат да вземат пари за пропагандата си. Ама че нагли и алчни тези.

Канада и Австралия са населени от овце, не от хора. Затова и първо там американските чакали си изпробват чудовищните идеи.

На практика спират всички новини в мрежите съответно всички коментари и свободни дискусии около новини. Това е целта. Добитъка трябва да слуша и попива а не да говори.

Канадски медии искат пари от ФБ, за да постват новините си в тяхната мрежа? И понеже ФБ не се съгласява с това, затваря достъпа на канадците до мрежата си? Това ли е, или нещо друго? Ако е така, медиите просто искат парче от баницата, както някой долу беше споменал. Това няма да свърши добре. За канадското правителство.

Канада е населена от овце, които ще преглътнат поредната гавра без никакъв проблем. Една от най-авторитарните клоаки на планетата. Няма да забравя как ги правеха на маймуни по време на пландемията.

Тука кога, и без това само тор из социалните медии

По-скоро канадците се опитват да ограничат зловредното влияние на тези мрежи върху подрастващите.

Не вярвам на някой от "елита" да му пука за хората, без значение от държавата. Според мен просто искат пърче от баницата. Всичко е пари.

Това е част от по голям закон за контрол на медиите. Ако си ютубър и имаш над еди си колко гледания те считат за медия и подлежиш на регулации. Това с даването пари на медиите, е още един трик за допълнителен филтър и цензура. ЕС прави същите неща.

Комунизъм в действие

Това по скоро е форма на Цензура и избива на фашизъм под маската на демокрация. Впрочем нищо необикновенно за англо-саксите... От враждата с тях - по лошото е дружбата с тях...

Сега остава някой да каже, че могат да манипулират и насочват достъпа до конкретно съдържание и "новини" и да цензурират други!? И по този начин да оформят общественото мнение? Не, не, това са фалшиви новини и хибридни атаки.

Не са задължителни. Чети вестник Правда. Там всичко е правдиво.

чифутите изкупиха всички медии за да могат от всякъде да ви облъчват с удиотиите си напримет когато всички медди крещят за глобалното затопляне идиотите ще започна да вярват обаче, ако в платформи като Тик-Ток се появят материали изобличаващи лъжите за глобалното затопляне, то тогава купените от чифутите медии си губят значението с този закон чифутите се опитват да принудят платформи като Тик-Ток да се подчиняват на цензурата

Каква е разликата между тик-ток и мета? Светни ме, че не ползва ни едно от двете.

от къв зор ти е да знаеш разликата - гледай БНТ, пълни си главата с чифутски лъжи и не забравяй да се ваксинираш на всеки 3 месеца щото Бил Гейтс го е закъсал с парите

Отде ти дойде на ума че гледам БНТ? Всъщност нищо не гледам. Но забелязвам, че твоята глава е пълна с глупости. Междувпрочем твоя вожд путин не се ли ваксинира по телевизията? Както и милиард китайци?

Едно време, при бай Тошо, никой никога не искаше пари за съдържанието в интернет.

Вие нормални ли сте? Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари.

Сложете си нов надпис при технически проблеми тип бавен нет.

Сметка без кръчмар. Пара нема да има

След свободното разпространение на информация в интернет 45 години, следва заключване на кранчето и плащане за всичко. Дългият период на зарибявка финито. По принцип аз съм готов да плащам за достъп до качествени сериали, филми, книги, учебно съдържание, офис програми и пр. Но ги искам лесно достъпни, качествени и в голямото им възможно разнообразие.. Книгите ги искам както на четец, така и удобни за принтиране и едновременно с това в аудиовариант. Филмите и сериалите ги искам на един клик с дистанционното на телевизора. Учебното съдържение във видеоформат - също.

Кажи честно. Ти верно ли си имал интернет през 1978? От коя планета си?

Сега ще ги видим, независимите медии. Кой ще ги чете