17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега, стана ли ясно, защо идеите за строеж на бази на Луната, звучат абсурдно... При тези регулярни метеоритни бомбардировки, каква ще е защитата на една такава хипотетична база?

Големи глупости ей. Стабилизирала орбитата, дрън дрън, ярина. Тези "учени" се чудят с какви безумни теории да си заработят парите!!

Луната може ... само да не стигат до Земята, че тогава лошо. Като се замисля, вместо китайците да монтират новото си електромагнитно оръдие на огромни десантни кораби, по-добре ще е да закарат 2-3 такива пушкала на Луната, да направят една сериозна база там с финансиране от целия свят и от там да пазят Земята от големи метеорити ..... снаряд със скорост от 8000 км/сек. и маса от около 30 кг. би трябвало да е в състояние да раздроби по-сериозен метеорит. Особено при далекобойност от поне 20 - 30 000 км. Прицелването ще е някакъв проблем, но пълно щастие няма.

Е ти точно на нещо мейд ин чайна разчитай да спаси земята...

Чудесен вараинт, Русия, Сащ и другите големи, да си тестват междузвездните оръжия. Не го мисли.

С мрежи?

На Земята също падат метеорити. Да не строим градове тогава... Вероятността е изключително малка, а има и идеи за бази под повърхността. Такива дребни пречки няма да спрат прогреса.

Да, подхода ти е изключително "научен", твърдението ти е защитено с неоспорими "доказателства". Нямам повече какво да коментирам. С "всезнаещи" не мога да споря.

иде 3-тото пришествие сегашният свят си заминава всички знаци са налице

Казва се 'метеор'. Докато лети е метеор, а 'метеорит' е остатък, парче от метеор.

Коментара ми изчезна, ще пробвам пак! Има идея да се правят бази под повърхността. А дори и отгоре да са, вероятността е много малка. Метеори падат и на Земята, но все пак строим градове, нали!

Купи си надгробен камък и лягай под него да свикваш.

Не беше метеорит, а македонски космически кораб.

Мейд ин Чайна не са само боклуците, които виждаш на Илиянци. А и оръдие, правено да държи далече американците, със сигурност ще е на ниво. Да не говорим, че вероятно в голямата си част е крадено от тях.

Направено грънци. И те като руснаците почнаха с анимации. Освен това оръдие със абсолютно същите параметри беше тествано преди 7-8 в САЩ и има видео на изстрелването на снаряда с високоскоростна камера и на удара върху мишената, нещо което Китай не е показал все още. От друга страна през 2021 г. НАСА изпраща мисия с цел да се тестват техники за отклоняване на астероиди и от 2024 почва да прави точно това което искаш Глобална система за защита от метеорити. Вече почти са готови и гигантските телескопи на НАСА и ЕКА и откриването и на по-малките ще е по-възможно.

На Земята е съвсем друго. Повечето изгарят в атмосферата преди да стигнат Земята и сравнението е неадекватно. Но за Луната идеята е точно да се правят под повърхността в някакви естествени пещерни образувания

Освен американците, електромагнитни оръдия в различен стадий имат още Русия, Великобритания, Израел, Франция, Канада, а може би и други. Но китайците първи успяха да монтират готов вариант на боен кораб. Т.е. решили са проблема с охлаждането на релсотрона и с енергията. Дали са пуснали клипове с тестови стрелби няма значение, особено след като са изкарали оръдието за морски изпитания. Бъди сигурен че скоро ще видиш нещо - САЩ ще го снимат. А за глобална система за защита - да има нещо подобно, но не е глобална. Тя в момента се основава единствено на наблюдения с телескопи и на възможност за използване на ракети. А ракетата е доста неподходящо оръжие срещу метеор, особено ако се изстрелва от Земята. Това важи и за релсотрона. Но ако същото оръдие се монтира на Луната или дори на изкуствен спътник на Земята, резултатът ще е доста по-добър. И в крайна сметка ми е все тая чие ще е оръдието - няма значение дали ще е направено в Китай, САЩ или Русия, важното е да върши работа. За капак, мисля си че едно оръдие няма да стигне .... ще трябват десетки за прилична защита от всяка страна на Земята.

Всъщност, би трябвало да се различават термините: метеороид, метеор и метеорит (meteoroid, meteor, meteorite). Първото е тяло в космоса, метеор е явлението, което поражда при навлизане в атмосферата, метеорит са останките след падане. Нооо, това са тънки разлики за списващите, като например "адронен" и "аНдронен" (hadron и andro-), частица и представка за мъжествен :)

Интересно, но съм съм сигурен че натиснах "реплика" на по-долния пост, за "Казва се метеор...". Dir-a прави квот си иска...

Знам, че изгарят в атмосферата на Земята, но все пак някои достигат. Затова дадох и примера. Не в количеството е проблема. А че такива пречки не са спрели прогреса досега.

И на мен ми се е случвало като се забавя с писането на отговора. Допускам, че е свързано с триенето на постове и пренареждането на някакви id-та от това.