Коментари - Microsoft поправи 19-годишен бъг в Windows | IT.dir.bg
назад

Microsoft поправи 19-годишен бъг в Windows

С помощта на IBM Microsoft поправи опасна уязвимост в Windows, останала незабелязана почти две десетилетия.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft поправи 19-годишен бъг в Windows | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Брей, тоя бъг пълнолетен, брей!

А кога най-после ще ни отървеш от основния бъг, реджистрито, Били-бой ?? Голяма глупост направиха IBM с теб, навремето си, и скъпо платиха.

По-добре да вземат да си оправят скапания 8.1, заради който BSOD ми стана като втори уолпейпър.

Аз иЗкам някоя 19 годишна бъчка да ми инсталират вВиндовса!

А милиард ХР-та да не би някой да ги защити ...

Къде отиде на XP, върви ползвай 98 ...

Драги, добро си е XP-то, нямам проблеми с него! Сега използвам microXP на Darkreverser и компа зарежда за 20 сек. Проблеми никакви. Микроекспи-то движи дори щайги с ЦПУ 133 Мгхц и разпознава всички видеокарти, дори S3!!!

Те го оправиха щото така или иначе VBScript вече не се поддържа в IE11 :)

nobody

че кой ползва още Internet Explorer ???

Цялата държавна администрация. Ники Маус ни купи навремето само продукти на М$, не помниш ли?

1. Неадекватната постоянно променяща се лисица, която вече няма поддръжка на сертификати? 2. Хромата която гълта памет като за световно (най добрата конкуренция на ИЕ) и ако си с по слабичък (казано просташки) компютър, просто спираш? Ако е за само за саитове чатове и сурат тескере може със всичко...ама има неща дето не може с всичко....

Да ползват Lunascape той работи с който браузър си избереш от трите gecko(firefox),IE(trident),safari(webkit)

Само лаици използват ИЕ, впрочем и Уиндоус от много време има чудесни алтернативи, например Убунту Линукс.

Уфф това линуксджиите сте големи досадници !!! Копай си линукса брат, щом те кефи да копаш по нощите в конфиг файлове да правиш apt-get през ден два за какво ли не, да се цъклиш във midnight commander и vi. Windows-a e за хора дето не компа не им е играчка а средство за работа с разнообразие на приложенията и по-широка поддръжка. Всяка OS си има преимства и недостатъци и линукса е далеч от панацея засега.

От 3 месеца ползвам vi... и така и не мога да намеря как да изляза от него.

Има си и плюсове и минуси. Уникс-базираните ОС-и са по-ориентирани към професионално ориентирани потребители, докато Уиндоуса е ориентиран първо към масовката, а след товак към професионални потребители. И в Уиндоуса има ъпдейти (апт-гет), и в Уин-а се инсталват програми (апт-гет), и в Уин-а има командери, които са удобно средство за работа, и в Уин-а има различни текстови редактори от Ноутпад /Ви - един от най-добрите и с най-широки възможности/, и Уин-а разполага с много инструменти и конфигурации. Само не ми е ясно защо реши, че Уникс-базираните ОС-и са играчка? Що се отнася до сериозна работа, няма организация в света, която да работи с Уин. Ама като говоря за сериозна, имам предвид от сорта на НАСА. Иначе във вашия офис може да бачкате на Уин.

Важното е съотношението между новопоявили се бъгове и задни вратички към към стари отстранени бъгове. Възможно ли е към днешна дата отношението да бъде по-голямо от 1?

Имаше един бъг в Word за DOS, който се пренесе в Word за Windows 16 и после 32-битов - явно въпрос на логика на софтуера, защото програмния код очевидно е съвсем различен. Оправиха го чак в Office XP или 2003 - не помня точно. Долу-горе същата продължителност. От началото на 80-те години до към 2000-ната.

Детето ме молеше, да му изрежа една задна вратичка на трбанта, но така го и продадох през '92-ра... Дано, някой от следващите собственици, да го е направил съвършен :-)

Пълни глупости!

Ех, ако беше дете, абитюрентския бал на тоя бъг тъкмо щеше да е минал

Е, по-добре късно, отколкото никога!

Ще му скъсаме ушите на този дето го откри. Сега имаме една вратичка по-малко да влизаме на хората в компютрите. А маймуните много отесняха вратите. ;)

Аз оът тоя бъг натрупах милиарди, а те мискините му мръсни да земат да го оправят, та даже и на хвалба им е

Да, няма страшно! Бъга е използван само от ЦРУ а те са наи момчета!!! Знаеме ги тия вратички, оставяни от програмистите, за да се ползват от краварското правитеслтво.

Не ползвай Windows. Напиши си сам OS.

Има много open source OS. Нема нужда да преоткриваш топлата вода. По-добре се довери на нещо, което е проверявано от хиляди очи.

Като чета новината: М$ са оправили бъг не във ВИН-а си, а в ИЕ. А като се замисля , тази "новина" ми изглежда повече като реклама на М$. Великите М$ са оправили бъга и сега зомбитата трябва да бъдат спокойни!

...бъг, намерен в кода, на който разчита Internet Explorer, без задължително да е част от него.

"разчита Internet Explorer" А другите браузери разчитат ли на него,а?

Добре, че харесвам лисици...

Ние пък сме сноби, отдадени сме на класиката, най-вече на оперното пеене.

Абе, лъскавото си е лъскаво