Коментари - $15 000 за открита уязвимост в браузъра Spartan | IT.dir.bg
назад

$15 000 за открита уязвимост в браузъра Spartan

Microsoft обяви щедри възнаграждения за специалисти, които открият уязвимост в новия браузър Project Spartan, който ще замени Internet Explorer.

Обратно в новината

Коментари - $15 000 за открита уязвимост в браузъра Spartan | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някои открие уязвимост да знае, че МСофта пара не дава за такива неща, а само прибира и се правят, че видиш ли ги знаят. Уж ги знаят но излиза, че са ги оставили в брузъра си нарочно вместо да са пачнати. Казано с други думи ако човек си я продаде на черния пазар и ще живне с поне 2о000 евра ако е наистина zero day remote execution. А да се открие такава е много лесно. Ей сега ще ви отворя как става лесно и от експлоит сървърите на НСА. Сваляте си тази боза броузера де на виртуална машина, а на основната слагате един снифер да записва всичко и я пускате през TOR прокси и отивате с Edgeto настроено с прокси localhost:9150 там е TORна някои от многото TOR адреси за да си отоворите TOR базиран емаил или друга дразнеща НСА услуга от .union пространството на TOR. Тогава една система XKeyscore дето знае как да експлоитира всичко си пуска автоматично експлоита за Edge за да ви хване, а вашият снифер го записва и сте готови! После го продайте и сте на +$$$ за без много усилия. На това му се казва мини HENEYPOT система.

Айде сега да ви видя. Големи сте разбирачи плюете по МС за какво ли не. Покажете какво можете, две в едно хем 15 хилки, хем им натривате носа. ХАхахах.

Почвам да си разпродавам акциите на Майкрософт. Май ще се обезценят, като се разбере какъв финансов ресурс им е отишъл да плащат за открити бъгове. И ще си купя акции на Васо Дебъгера от квартала, там ще да е пачката.

Добро решение, за какво са ти тия кинти, няма да си ги носиш на оня свят? Няма други да ги харчат я.

Кампанията започнала вече (сега сме април). ще продължи 3 месеца. А на 22 юни ще го слагат на поредната боза... Нещо сметките не ми се връзват. Или съм прекалено тъп за умните писания на богоизбраните М$

Абе МС, нали сте против опен сорса. Това е закона на Линус Торвалдс за многото очи. С тази разлика, че вие плащате някоя друга стотинка, което ще ви донесе милиарди.

Internet Explorer отива в историята, а Spartan едва ли ще влезе в нея.

ИЕ все повече ми става симпатичен, все повече го използвам спрямо Хром - който уж е толкова лек че - отваря над 10 други процеса за три отворени страници, колко Рам и процесорна мощ яде... Та ИЕ ще продължи да съществува заради страниците които са съвместими само с него. Спартан - доста читав е, пробвах мобилната му версия, бърз си е, но има какво още да се рабори по него. Относно заплащането - не е много, но Гугъл пък като дава, даже отказва да признава открити бъгове по Хром и съответно да плати, но 12 часа след споменаването на бъга има ъпдейт на Хрома... Обаче от новината не става ясно - за коя версия става дума - дескоп и/или мобилната... Дам пък нека се плюе по Microsoft, не че ги защитавам де, ама Гугъл все повече ме дразнят, американци ко да ги прайш :D.

Често казано и аз не понасям Хром. Само ФФ за лични и ИЕ за корпоративни нужди ползвам. ИЕ-то ми е далеч по-приятно от Хром.

Ал

Малко, но по много пъти. От сърце.

Егати щедростта, той ти свършва работа няколко милион ти му даваш 300 евра... Баси стиснатия дядка !!!

Така е по-евтино и го прилагат и другите, като Гугле.

Струва ми се че гуглето дава доста повече мангизи... при това браузъра им е open source...