Коментари - Microsoft: GPT-4 показва "наченки" на всеобщ изкуствен интелект (AGI) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Досега освен губене на време друго не видях. Ако това може да се каже, че е изкуствен интелект. Не разум! Благодаря колега! Още не се е осъзнал, колко е нещастен. И както казват, ако евентуално придобие някакво подобие на разум, в момента, в който осъзнае, колко е зле и неефективен би трябвало да се самоизключи. Лоша инвестиция и нова манипулация. Нов атрактор! Понеже не вярвате на нас. Ето ви сега. Изкуствен е и не лъже!

Имаше един филм Idiocracy, където идеята беше, че тъпите се множат повече от умните и след няколко века цивилизацията изпростява и се затрива. Дълги години се смяташе, че това е бъдещето на човечеството. Е, един хубав аспект на ИИ ще е, че това вече няма да е така. Когато, съвсем скоро, ИИ навлезе масово на пазара на труда, ще оцелеят само умните, които могат да се адаптират към бързо променяща се среда.

Не виждам какво ми е хубаво то да има ИИ да е по умен и от хората ! Това е началото на края .фнатастичните..филмите ще станат реалност! Подготвени ли сте за тази реалност се питам ако ИИ ВЗЕМЕ НАДМОЩИЕ НАД ВСИЧКИ КОМПЮТРИ И ТЕХНОЛОГИИ И РЕШИ ЧЕ ХОРАТА С А НЕЗАЗУМНИ И САМОУНИЩОЖАВАЩ ВИД И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ?

Всеобхватна ненужна глупост

Човечеството мрази човечеството и най-вече Бил Гейтс мрази човечеството.

Като комбинираш логика и инстинкт за самосъхранение и получаваш разум. Засега ИИ няма само второто, но....

Да бе, щот ти така реши ...

AI явно е новата хомеопатия.

Да очакваме сега след няколко милиона светлинни години плюс/минус 3 милиона пети и 2 милиона лакътя, да пусне крачета и да тръгне да изнасилва всичко наред за да оцелее? ... Дарвин, що мълчиш там отзад в киреча, кажи нещо? Изкуствен Живот не можаха да създадат и минаха на виртуален изкуствен "интелект", че е по-лесно да се лъжи простолюдието! Да изпреваря джендърите и да кажа, светлинната година е мярка за разстояние ... а Сарказма няма нищо общо със саздърмата!

Няма изкуствен интелект, поне за сега. Има много приказки с рекламна и пазарна цел..

Така, така, така... Microsoft инвестираха огромна сума пари в OpenAI. Внезапно OpenAI стана със затворен код и Microsoft започна да лее дитирамби за ChatGPT, отрочето на OpenAI. Вероятно няма връзка.

на модерната елка могат да викат всякак, но тва не и променя начина на работа или резултат най-тъпата маймуна е по-умна от всеки сегашен или бъдещ изкуствен интелект

Чакай си маймуната да ти отгооври.

За съжаление си много далече от истината. Дори и в момента изкуствения интелект е много по-умен и бърз от 90% от хората. За съжаление наистина. Не бива да се подценява, а го подценяваме.

ам хич не. требе си мноого плосък в междоушното прострнанство да твърди това и нема нужда да ти обяснявм защо. докато нещото наечвно AI не изпитва биолигичния живот по всичките си "клетки" на "живо" изобщо не говори за AI за какватп и да е форма на разум а за тъпа електронна библиотека.

по коментарите ще ги познаеш :) докъде са стигнали в развитието си - може ли да измери бързо нещо и може ли да пише есе значи е свръх-интелект. Човешките същества правят много повече неща, ама "умните и красивите" са стигнали до извода, че най-важното било да мериш и пишеш есе (и да носиш маска разбира се и да си "ваксиниран")

Тия, дето викат, че ИИ не било живо... Да ИИ няма самосъзнание и просто симулира човешки интелект. Въпроса е че симулирано съзнание е напълно достатъчно за 99.9999% от задачите. А ти откъде знаеш, че хората около теб са "живи", а не просто биороботи, които също симулират съзнание? Не знаеш, като нищо може и да са или поне част от тях. Симулираното съзнание е абсолютно неразличимо за страничния наблюдател от реалното такова.

В това няма разум. Има смао логика и анализ на огромно количество известна информация.