Коментари - Microsoft иска да проектира атомни електроцентрали с AI | IT.dir.bg
назад

Microsoft иска да проектира атомни електроцентрали с AI

Изкуственият интелект става все по-лаком за ток, а нуждите му могат да се осигурят единствено с малки АЕЦ-и

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Microsoft иска да проектира атомни електроцентрали с AI | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На майкрософт и откраднаха яко криптиращи ключове за облака, китайците Не бих им поверил нещо което не се нуждае от рестарт 1 път в седмицата

взрив или безопасен рестарт?

И след всеки ъпдейт ще стават все по-малко продуктивни, а на третата година край на проекта.

Айде, нЕма нужда. Като зависне виндозето, обикновено трипръстата комбибация (Ctrl, Alt, Delete) върши работа... Ама като зависне реактор - едва ли....

Изкарват три пръчки и ги вкарват пак

И сега към естествената тъпота в проектирането на ядрени електроцентрали ще се насложи и изкуствения интелект. Наблегнете на "изкуствения". Щото изкуствения интелект има връзка с истинския точно толкова, колкото изкуствената коприна с истинската. Много прилича на същото, но далеч не е същото.

Малко ни беше Чернобил! Тогава беше човешка грешка. Сега кой ще обвиняваме, когато стане авария с тези централи? Програмистите? Тъй нареченото ИИ? Майкрософт?

обвиняването ли е проблема? а кой беше обвинен за Чернобил? и като осъдиха един инженер за това, сигурно вече спиш спокойно. щом "виновния" е наказан значи вече няма проблем.

Обвиняването е основен проблем. Трябва да е ясно, кой ще носи отговорност при възникването на проблем. Когато няма кой да обвиниш, си вършиш работата през пръсти. Пример: MS Windows и прословутите ѝ сини екрани. Но си се съгласил с това, че компанията не носи отговорност за никакви вреди или загуби, ако използваш продукта ѝ - бъгавата им операционна система. Имаше бъг, който официално документиран, не беше оправен 17 години. Ето до това води неносенето на отговорност и невъзможността да бъдеш обвинен. Сега, пренеси това при ядрените реактори и видиш, какво безумие е. Другото, което не е ясно, е, какво ще стане с отпадните продукти? Как ще се съхраняват и къде? Кой ще обслужва всичко това? Какво ще се случва с Pu-239 и къде и как ще се събира и съхранява? Кой ще отговаря за всичко това? Ето затова и демокрациите се разпадат, защото никой не можеш да обвиниш, защото нямало такова нещо като колективна отгговорност. А нашите депутати дори и по конституция не са отговорни за това, което гласуват. Когато виновни няма и не може да има, идват крайната безотговорност и чувство за безнаказаност, като последното води и до арогантност отвът всякакви норми. Да, изключително важно е, кой ще бъде посочван с пръст и обвиняван.