Microsoft изцяло преработи своя нов браузър Edge

Приложението е базирано на Chromium и компанията призовава потребителите да го изпробват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ползвам IE откакто се помня и нямам никакво намерение да го сменям докато го има, пробвал съм и други, но не ми харесват изобщо, нито имат някакви предимства нито нищо, просто няма как едно нещо, което е част от целия продукт, разработен от същите хора, да е по-лошо от някой външен продукт. това е все едно да си купя Мерцедес и някой да ме убеждава, че ако сложа друг двигател ще е по-добре. пълни глупости.

Ползвам Palemoon и съм много доволен.

Поради каква причина да ползвам браузър базиран на Хром, след като мога да ползвам оригиналния Хром!? Що за тъпотия!

Новият Edge е базиран на Chromium. Chrome също е базиран на Chromium. Разликата е в това, че Chrome е два пъти по-тежък от Edge

не пречи да му хвърлиш едно око.. Хром стана страшно тежък, може пък тоя път Майкрософт да са направили добър продукт..

Супер, най-сетне поеха в правилната посока с chromium енджина.

ИЕ служи единствено за да може човек да си изтегли Firefox-a. За тези дето ползват прозорците, другите си го имат в дистрибуцията. И не забравяйте да си инсталирате приставката AdBlocker.

IE11 е единственият браузър с действаща официална поддръжка, който поддържа plug-ins - напр. Java Plug-In, MS Silverlight, Adobe Plug-In и други такива. Редица големи корпоративни приложения и системи ползват тези plugin-и. Не е лесно и просто, нито пък евтино, тези големи системи да се преработят на нови технологии, работещи на новите браузъри без plugin-и. Затова е хубаво, че IE11 го има и че все още е в поддръжка.

Бих добаваил добавките - Adguard , popup blocker ultimate , no miner.

Аз ползвам Iceweasel. Вграден ми е на os и е чуден, никога съм нямал проблем. Това си е стария firefox (стария не новото извращение)

Всичките неща на Microsoft са такива - хвалят си ги колко добри били, колко страхотни били, направо фантастични, а след година-две се налага да ги зарежат и да ги заменят с нещо ново. При програмните компоненти за достъп до бази данни то не беше DAO, то не беше ADO, то не беше OLEDB, то не беше ADO.Net, то не беше чудо. И всяко едно си го хвалеха как било върха. И след всяко едно пускаха ново. Е, как да се довериш на такива в големи проекти, в които си вложил десетки човекогодини, щом след година-две ще трябва да ги преработваш наново?

Пробвайте "Brave" браъзер, няма реклами няма хакове