Microsoft пак експериментира с реклама в Windows 10

Компанията интегрира бутон за закупуване на Word в безплатния WordPad

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да се оправят нещата докато потребителите не осъзнаят, че те НЕ притежават нищо в днешно време. Т.е. производителят може да прави каквото иска с операционната система, софтуера И (за съжаление) данните на потребителя. Така е не само с MS продуктите, ами и с тези на Apple, Google и много други. Така е с "умните" телевизори, които също бълват реклами, така ще бъде и с IoT ("интернет на нещата"). Рекламите са видимата част, а следенето и изтичането на данни, което е невидимо за потребителите е в още по-колосални размери.

Ха-ха, за микромеките е разбираемо, ако си в кюпа с тях. На такива нагли "производители" им раздавам DNS 127.0.0.1 :) Прагът на търпимост на end-users се е вдигнал много високо .....

Това все още е само за инсайдър версиите и то не е активирано на всички потребители на инсайдър даже. Няма го в официалните версии (засега).

Поне да го направят както бяха обещали преди едно 10-ина години - да има "безплатен" Windows, въртящ реклами.

Или безплатен офис пакет!

Лакомията няма граници!!!

Няма нищо безплатно на тоя свят. Това, че в даден момент ползваш нещо безплатно, не означава , че то не струва пари. Просто някой друг плаща сметката и той се опитва в даден момент да си осребри труда.

брат Windows не е безплатен! проблема е именно в това че въпреки че е платен, и пак се опитват да те доят допълнително.

Точно така същото както в киното, плащаш билет да гледаш филм а преди това задължително ти пускат 10 мин. реклами.

Има си начини това да става и без дразнещи реклами.

Няма такива щуротии, тва някакъв краден и преправен уиндоус?

в безплатния ми (хи-хи) уърд няма реклами...

Що не си вземеш един тел. с копчета тогава.

Това е до AZ

Linux форевър!

Алчността сърби като ухапване от оса. Трудно се лекува, особено в М$.

Това за сега е нищо със сравнение с андроид където рекламите запълват целият екран на телефона и не могат да се махнат докато не върнеш назад а някои си стоят и тогава.

Някакъв андроид имам на телефона. Изключил съм всякакви данни. Wifi и т.н. Даже нямам и регистрация в стора (Не съм задал gmail). Джаджата я ползвам САМО за телефон. И ми работи прекрасно. Ако ми трябва НЕТ за нещо - имам си компютър с всичките им ADBlocker-и

Смартфона ми е с Android и реклами почти няма, в сайтовете има, в YouTube също има. Но при мизерните приложения във Windows са най-гадни, защото постоянно заемат място отстрани.