Ъпдейтите за Windows 10 не спират и вече всяка седмица в опрационната система на Microsoft се появява по нещо ново. Потребителите обаче не винаги са доволни от нововъведенията, а след един от последните пакети бе забелязано въвеждането на рекламен блок във вградения софтуер за обработка на текст WordPad.

За голяма изненада на мнозина във включения към операционната система софтуер, се появи реклама на офис пакета на Microsoft - Office 365. Рекламата за сега не се набива много на очи и в случая просто предлага на потребителя да премине към използването на по-професионален софтуер като си закупи целия пакет за обработка на документи.

Самото рекламно поле представлява малък надпис, който приканва потребителите на преминат към Word безплатно за определен период. Това обаче е поредният рекламен елемент в операционната система, който изненадва потребителите. Рекламата може лесно да бъде затворена чрез натискане на X-чето, но след няколко минути надписът се появява отново.

Всъщност това е поредният ход на Microsoft за вграждане на реклами в операционната система. Такива вече бяха забелязани с други безплатни софтуерни инструменти като Mail и Calendar. За сега рекламите не се набиват много на очи, но редица специалисти прогнозират, че това е само началото. От корпорацията внимателно опипват почвата и според мнозина е въпрос на време в операционната система, или поне в някои нейни версии да започнат да се появяват много повече реклами, включително да продукти и услуги на трети страни