Коментари - Windows 10 прецака милиони уеб камери | IT.dir.bg
назад

Windows 10 прецака милиони уеб камери

Windows 10 Anniversary Update, юбилейното обновление на операционната система на Microsoft, причини проблеми с уеб камерите на милиони потребители.

Обратно в новината

Коментари - Windows 10 прецака милиони уеб камери | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ползвам xiaopan os.

Кортана не помага ли? "Кори, що не ми бачка камерата, ма, Смърф?" А с рестартиране оправя ли се проблема? Навремето това беше универсалния "лек". Е, след 5-10 мин пак се налагаше прилагане де.

"...а другият начин е да спрете да използвате Windows 10 и да преминете на друга ОС." хахахахх аххах аххахах ... че се пръсна от смях! Този вариант от Microsoft ли го препоръчват?

Очевидно принципа на Б.Гейтс е колкото по-скапан Windows, толкова по-добре! А що компютри едвам пърхат с новия W10, а преди това си бяха ОК!

Win10 e тотален боклук - мъча се почти година на служ-ебния комп... Ще му тегля балтията, ако ще и никога да не е в домейна повече.

Боклук е ИТ на вирмата или някой примат млад мериджер който взима решенията. Нали знаеш приказката за баницата?

На мен пък си ми върви камерата с изброените формати за разлика от видеидрайвъра на амд радеон. Нема драйвър и АМД. С тоя ъпдейт станах като Убунту - нема драйвери за нищо да му е ма. С тоя тъп ъпдейт почна да ми бутва за 2 минути на ССД-то вместо за 10 секунди. Разкарах го тоя ъпдейт и си върнах старата 10-ка.

Тия работи за драйверите в линукс вървяха преди 10 г., разправяй ги на някой друг. А точно Убунту е толкова добре пакетиран откъм драйвери, че върви на всичко. Порасни, пробвай, пък после говори.

Направо съм изумен, с каква стръв бранят някои тая боза уиндоус! Особенно уин 10 е боза на бозите! Уин 7 поне ставаше долу горе за нещо!

редника, нека да позная! И ти си от неудачниците, където ползват ем е$ шит бозата, нали! ХА Ха ХА

Ти какво, за онзи Windows 7 платил ли си? Или си от ония въшльовци, които потребяват безплатно?

е ти да не си дал пари за тая боза треа да си бахти простото пар4е

Предният ръждив пирон в ковчега на бозата! Много им подхожда за химн новата песен на Metallica: We are so FUCKED! Shit outta luck. Hardwired to self-destruct...

Харесва ми заглавието! микро $ шит прецака камерите на милиони панелни таласъми в БГ!

Новобранка да ти набута маркуча от компресора на ГСМ-а отзад и да пусне налягането на МАКС!

Компютърното самоубийство с Win10 трябва да се забрани.

Епъл, тази велика ябълка, е основа на успеха на всеки индивид с комп. Само ябълката и нищо друго.

Това ирония ли е или обикновена тъпота?

Просветление.

Гея дето я фалеше ябълката умря и сега всеки се е заел да намери ябълковия вазелин.

Страшен журнализъм, Гогов. Браво! Глаголът "прецака" показва владеене на български език на най-високо ниво. Горещо препоръчвам следващата статия за дапочне с: "Вирус е*а майката на компютри". Браво, Гогов. Браво!

или : Бейби-фейс Били (Гейтс) изклати отново плуващитс по течението (по отходния канал). Благословен пазещият копия на нарддиска си (Акронис тру имидж) преди смяна/ъпдейт на ОС-а )

те ако превеждат от the register може да се окаже че го цензурират, там са дори по-невъздържани

Глупаците да се връщат назад и най-добре в пещерите. Журналята да се прекръстят на оля (съкратено от олигофрен).

Оля е хубаво именце на рускиня. Което потвърждава казаното )

Много навреме значи съм се върнал две версии назад предния месец. Не се смятам за спесиалист въпреки , че съм започнал с Правец , но 10-ката ме ядоса. Ще изчакам да се избистри водата и тогава ще реша на къде да поема..

Ха, честито!

"...другият начин е да спрете да използвате Windows 10 и да преминете на друга ОС." === Още преди години избрах втория. В работата ползвам две машини, едната на MacOS, другата на Linux. И тия системи не са идеални. Но глупостите там са малки и се преживяват. Windows 8 и 10 ги имах за по малко. Исках да ги видя. Е, видях ги...

На мен пък последния ъпдейт на Уйндоус 7 ми скапа лаптопа.Сега не работи въобще.И не съм само аз.Направо не знам.

Нарочно е, за да те натикат у Вин10 и да те довършат.

Не мога да разбера, кой ги измисля тези простотии? И на РС-то и на лаптопа съм с W10 и всички ъпдейти, излизали досега. И на двете у-ва, камерите работят без никакви проблеми. Явно, доста са хората, които предпочитат да пишат глупости, вместо да си разучат ОС-ма.

Ами някои хора си купуват компютър и ОС за да си вършат работата с тях, а не да ги човъркат и изучават. Като толкова нямаш какво да правиш и ти се разучават разни софтуери мини на Линукс дистрибуция.

то и при линукса вече няма какво да се разучава, даже и тъщата се научава за 10 минути кое къде е.

Няколко сървъра напарвиха при нас на cen os и всичките след 2 год. дадоха фира-единия го хакнаха и само голи мадами излизаха а другите спам филтри се изпокапаха като круши......а има един сървър сигурно вече на 20г. с win NT 4 който си работи кротко и без нито един проблем до сега......все искат да махата машината,че е стара ама тя си работи перфектно и до сега не я пипат.......НИЩО КОЕТО Е БЕЗПЛАТНО НЕ Е ХУБАВО,говорил съм с доста специалисти все линуксчии и всеки само неговата си система си хвали и все я доработват и упдейтват

Забележете как се фиксва проблема: "Според потребителите има начин да оправите проблема си още сега. Единият вариант е да извършите ръчна промяна в регистрите на операционната система, а другият начин е да спрете да използвате Windows 10 и да преминете на друга ОС." смях в залата с аплодисменти... Тапаци, и ще ми искат пари за тази боза...

"Прецака" не е подходяща дума новина. "Прба" е по-добра.

Каква невероятна сензация! Бъгавата боза м$ шит била бъгава! Ха Ха Ха

Оооо, мейджър, тамън се бях затъжил за теб. Ти какво дириш тука, нали си роб на другата фирма - Япъл... Ходи гледай фирмите, че пазара е труден, ще вземе нещо да се прецака и да фалират. После няма да имаш пари да плащаш десятъка на Япъл...

Има 2 лаптопа и на двата съм с win 10 и не зная за какви проблеми изобщо приказвате а камерите ми работят безупречно,че ги ползвам за скайпа......угризките пак са измислили глупостта за да има какво да храчат и като някой недоклатено пъпчиво момченце започне да ми говори за 'Линукс" системи още на втория въпрос разбирам,че е сдухано профанче....айде обирйате си маковете,андроидите,червените шапчици и дебияните които стават само за детски игрички да си ловите покемоните:))))

Нормално е. Виндоуса винаги е бил една безкрайно сложна и амбиционна с-ма. Имайки пред вид че работят и постоянно под пара и нещата не се тестват особено. Подобни случки са си съвсем в реда на нещата. Винаги ги е имало и предполагам, че винаги ще ги има. Основният проблем на Уиндоус обаче не са пропуските на програмистите, а вземането на важни решения. Тук Майкрософт просто ме губи от всякъде. Основния проблем за мен, който прави 8 и 10 неизползваеми е че Майкрософт искат да взимат решения вместо мен. Искат те да решават, какво да инсталирам и какво не. Искат те да решават как ще ми изглежда старт менюто и още много неща. Не съм съгласен на това. Искам аз да избирам какво ще се пуска на машината, кога и т.н. Тъкмо това ограничаване на контрола над моята си собствена машина е причината поради която няма да мина нито на 8 нито на 10, нито пък ъпдейти ще свалям. Както писа един колега преди мен, ще работя на 7 докато мога и после ще мина на друг софтуер.

Абе как spying функционалността им не се скапа ми баш нещо, дето го ползват хората... Може да са fail-нали в опита да пренасочат видео потока от камерата едновременно към потребителя и към сървърите си и примерно при бавна връзка като не могат да го пратят към сървъра да се чупи и клилентския поток... Кой ги знае какви ги вършат... Аз след Windows XP или купувам компютри без камера, или още преди да ги включа за първи път им лепя лепенката на камерата. Като искат да слушат, да слушат, ама физиономията ми няма да я гледат... Иначе като ми трябва камера, на телефоните. Те и без това стоятр face down, заврени под монитора и единственото, което ще видят е или вътрешността на джоба или чантата ми, или пък кабелите на монитора и стойката му...

Тия цифрички в ника ти не са телефона ти нали?Ако си си сложил камерата под монитора за да се показваш в някой порно сайт уйндоса ли ти е виновен......що не си ловите покемоните с тия скапани линуксови дистрибуции ами се занимавате със сериозни ОС-и

има начин да оправите проблема си още сега - слагате си едно убунту и забравяте за МС.

Ади бе, убунту. Какво ще правиш под убунту, Линукс не е дорасъл за обикновен потребител.

Викаш, смотана ОС която не отговаря на нуждите на обикновените потребители, но виж за специалистите е просто идеална а? Очевидно смяташ, че специалистите имат къде, къде по-ниски изисквания към това с което работят от обикновените потребители.

смешнико, та какво прави обикновен юзър като теб?

Най-много се кефя на такива, които са чували, че има велика ОС и тя била Убунту, ама не са я виждали, нито са работили с нея, иначе друго щяха да пеят. Тъпотийте в Убунту у недосмислиците са много повече отколкото в Уин, да не говорим, че е като оглозган кокал като опции

Това е най-голямата глупост, която съм чел относно ubuntu. Определено си много наясно пич. Направо експерт.

Линуксите винаги са били с пъти повече опции, даже понякога ми идват повече от необходимото.

Ти па намери точно детската залъгалка им да препоръчаш.

FuckTheEU

Много долна ОС! На ноутбука си имах бекъп на системата - около 40 гигабайта имидж файл, уиндоуса даже не разбрах кога го е изтрил. Наскоро поисках да го преинсталирам, търся бекъпа и ядец! Сега я махнах от всичките си машини, ще карам на седмица докато мога, а после ща не ща ще търся удобна линукс дистрибуция.

Внимавай с Линукса - и там не винаги най-рекламираното и прехвалено е най-добро, или дори изобщо става за нещо. Аз ползвам Дебиан. Легенди колко труден е - колкото щеш. Сигурно наистина е бил преди 20 години... Но работата с него е удоволствие.

на тъщата на лаптопа и сложих убунту LTS. Свикна за 15-на минути. Задал съм автоматични секюрити обновления само. Догодина ще видя ако има нещо за чистене.

Аааааа, не ми сравнявай кон с магарета. Дебиан не е Линукс, Дебиан си е Дебиан. ;)

Ти бе дядка, що не ползваш някоя съветска операционна система

Младеж, единсвтения смисъл да се натресеш на дограма 10 е ако ти трЕбе директ Х 18273812738 версия, ама т'ва чак, като напускат новите пуцалки, дето ще джиткате с аверите кибици по цял ден.

Прекалено упорито работят против интересите на фирмата си от години вече тия от MS. До степен да се чуди човек сами ли го искат или отнякъде някой им нарежда кой какъв ще е на "пазара", тия начело на гугъл изглежда са нарочени да са следващото поколение "Гейтс".

Малко преди да изтече официалния срок за безплатен upgrade от Windows 7 Professional към Windows 10 направих грешката да се възползвам от това предложение. Няма такава мъка после. Нищо не работеше по начина по който работеше преди това. За щастие, понеже М$ си знаят бозите (да не напиша другата думичка за кафяви купчинки) бяха оставили начин да лесно връщане назад. Възползвах се и не смятам никога повече да доближавам Windows 10, ако имам алтернатива.

И кое точно не работеше?

Лично аз не съм се занимавал с ваиолъйтъра на лични данни, но доста колеги, жертви на периода в който десеткате почти самоинициативно се инсталираше пропищяха, че масово принтери и плотери не бачкат, особенно по-старички.

Ти по-добре питай какво работеше... Първото нещо, което не работеше беше докинга на лаптопа. По никакъв начин не можех да определя от къде да ми илезе звука - дали през извода за слушалки на лаптопа, през извода за слушалки на докинга или през SPDIF-а на докинга. На 7-ца всичко това работи без забележка, на 10-ка е кошмар. И е сравнително най-малкия му проблем. През първия час в който го разцъквах заби два пъти. Когато работеше, работеше с такава скорост, че на моменти си мислех, че е забил. Touchpad-а работеше само като обикновена мишка. За двата часа в които го изтърпях и се опитвах да го олекотя така, че да може да работи някак толкова... После го налази roolback-а и спрях да си губя времето с него...

Отговора на Малкомеките на покемон гоЛ. Или неуспешен опит да пренасочат цялото видео към техните сървъри.

"Единият вариант е да извършите ръчна промяна в регистрите на операционната система, а другият начин е да спрете да използвате Windows 10 и да преминете на друга ОС." ИЗБИРАМ ВТОРИЯ

Аз съм на Линукс повече от 10 години. Отначало си беше един месец пренаучване, докато му свикна, а и тогава за него нямаше толкова много и толкова удобен софтуер. След това обаче нито веднъж не ми се е приискало да се върна обратно. Напоследък има за него океан от софтуер, всичкият безплатен и легален.

Значи горе долу по едно време сме минали на Линукс. Прав си, тонове безплатен и легален софтуер има. В някои ниши имаш и доста приличен избор. (Напук на общоприетото предпочитам Evolution пред Thunderbird) Но да им кажем истината, да не ни обвинят после - има случаи, в които онзи "лошия" софтуер е по-добър от "хубавия". Всичко е според конкретния случай.