Коментари - Microsoft обединява всички версии на Windows в 1 | IT.dir.bg
назад

Microsoft обединява всички версии на Windows в 1

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела очерта оптимистично бъдеще на компанията.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft обединява всички версии на Windows в 1 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За толкова години Уиндоус много критики получи, всеки може да се упражнява в посочване на "кусури". Но и никой и никоя фирма за същото това време не е измислила нещо по-добро. (Не съм доволен от автомобила- поврежда се, дори и от градушки:))

Всички UNIX налседници (Linux, BSD, Solaris, Mac OS) са в пъти по-напред от Windows. Обаче, така ви тресе стокхолмския синдром, че не е истина.

Ал

Аз пък използвам работната станция по съвсем различен начин от мобилните си устройства. Съответно и ОС трябва да работи по различен начин. На мен лоша имитация на Андроид върху работната ми станция не ми трябва! И един изумителен факт: Една и съща виртуална машина с Аутокад видимо работи около 10 пъти (!!!!!) по бавно под Win8.1 отколкото под Debian Linux. Правете си извода МС колко са забатачили собствената си ОС!

е, и?

М$ отиват на ултра зле. За феновете на "прозорците" в. 8 и 8.1, драги фенове как ви е след ъпдейт и после скрийн " плииййс уаит" и да неможете да цъкнете старт менюто. iде бегом към систем рестора!!

Да добре но след 2години нокия ще вади м$ От криза след като си пуснат всички замръзени разработки. А иначе софтоера на м$ мисля че е добър щото го ползвам 10 г и не съм минал на друг но хардоера им е гола вода за това си купиха нокия за да влезнат на пазара по най успешния начин и да не се прават на спасители

Ти на училище ходил ли си? Но дори и да се абстрахирам от отчайващата ти неграмотност, писанията ти са пълни глупости.

е текива като тебе напраяво ме кефат се ме пращата на училище явно са комплексирани зубари. а писанията ми са текива каквито са поне имам някакво виждане а ти гледаш правописа не написаното.

КОЛКО ХЪС НА СНИМКАТА, ДА, АМА И ДВАТА С ГЕЙТС НЕ МОЖЕТЕ ДА ОБГРЕЙДНЕТЕ ПОСЛЕДНАТА МУ ВЕРСИЯ И СТЕ В ИСТИРИЯ, НАЛО!!ХА-ХА! БОКЛУКА-ПРОГРАМА ПРИЛИЧА НА СЪЗДАТЕЛИТЕ СИ!! КРУШАТА НЕ ПАДА ПО-ДАЛИЧИ ОТ ДЪРВОТО!

Имаш чудесен индийски акцент.

Това е първото, дето разкарах. Ич да го не слагат повече.

"Microsoft обединява всички версии на Windows в 1" Супер Windows 3.1 3.11 95 98 NT 2000 XP 2003 Vista 7 8 Alabala, всичко на едно място, така ли?

Точно така, всички на едно място - на болука.

Че те от години кракерите обединяват различни версии на Windows в един .iso :)

В началото като видях снимката от статията и си помислих, че Слави Трифонов е оглавил на Microsoft. :-)

И аз така!

Почти си прав - друг индиец е

Идеята на обединението не е толкова удобството за потребителите, колкото желанието компанията да продават скъпо на клиентите с мобилни устройства нещо. Не е ясно как ще се пребори с безплатните операционни системи в този сегмент, когато там няма никакво технологично предимство?

Толко да няма предимство, че процесор Dual Core 1,5GHz на WP дава същата производителност като Quad Code 2,3GHz на Андроид...

Това какво предимство дава на един таблет или телефон? Дали ще изпълни задачата с 2 десети от секундата по-бързо има ли значение, освен да гали егото на собственика?

Производителността зависи много малко от ОС, в случая почти сигурно става дума за разлика в производителността на процесорите. Че са мазало и двете системи са, че андроид е по-омазаният по-омазаният е, но няма как да изяде половината ресурс от овърхед, това колкото и да са го омазали под 10% ще е.

Принципно е правилно, защото няма да си играят с различни Windows-и. Недостатък е, че ще има излишества, но това си го има по-принцип. Без да си подам по мобилните устройства, очаквам другото предимство за потребителя, да е съвместимостта. Всичко ще е съвместимо и ако вържеш устройсва, няма да ти трябват боклуци като iTunes, за да правиш прехвърляния. Ако вържеш мобилно устройство към десктоп компютър, то то трябва да си е като обикновенно USB. Няма да те притесняват формати и други неща.

То и сега последните версии на мобилната, десктоп и сървърната операционна системи са с едно и също ядро.. разликата е само в наличието или липсата на някой библиотеки и естественно в най-видимото нещо - потребителския интерфейс..

Добре бе , преди няколко месеца официално обявиха как Windows 9 ще бъде различен за всяка платформа ... сега обратното, те и те май нямат идея кво да правят. Видяха че хората не харесват 8-мицата и почнаха да се чудят. Дано поне най-накрая позволят да има background при телефоните , че е срамота.

Нещо не си разбрал. Не бъркай слухове с официално изявление.

Не той бърка външния вид със самата операционна система. Преди дни анонсираха, че 9-ката ще се нагажда интерфейса, според вида на устройството. АКо е тъч ще пуска плочките, ако е десктоп машина ще си пуска стандарния вид. Това явно за Фичу значи че няма да различни интерфейси, а различни операционии системи. :-)

Как да не инвестира човек?

Да инвестира в какво? В уволнението на десетки хиляди служители? Каква е все пак целта на капиталистите? каква е целта на този свят? За да стане един безумно богат още по-богат, за да "се развива?!", хиляди губят работа и им се съсипва животът!

Светът е промяна, това е положението. Животът е конструиран така, че да еволюира - дотук посоката е била към повече знания, засега не се вижда промяна в това. И милиарди може да загубят работата си ако станат ненужни, местата за писари посвършиха. В днешно време за подобни места човек трябва да знае нещичко повече от азбуката.