Мистериозна GPS аномалия наложи затварянето на писта на летището в Далас

По-рано експертите отбелязаха, че значителен проблем за навигационното оборудване на самолетите са източниците на комуникационни сигнали от поколение 5G

Обратно в новината

Коментари - Мистериозна GPS аномалия наложи затварянето на писта на летището в Далас | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както и да го въртят и сучат става дума за пари, но за мнооого пари! Щото другите си взеха за пътни до Марс, някои правят самолети и друг вид оръжия, а ние само с боята си оставаме ... В тоя ред на мисли смятаме да увеличим тарифата на м2, щото няма как да увеличим метъра ...

как пък в Китай, където 5G е много по напреднало навсякъде нямат проблем с GPS-ите по летищата, които са в пъти повече? явно краварите имат още много да учат, или някой им дава уроци ;)

ГЛОНАСС бая авиона насочи в къщята.

Това е от няколко дни! Поръчвам такси и ми дава, че не идва! След пет минути ми звъни таксиджията, да ми каже, че е пред къщи! Не знам, пичове, но през последните дни е кочина!

Толкова ли чак е далече тая Обеля бе.

Ами да бяха използвали качествено 5G! Ама качественото 5G е HUAWEI.

Що дебилите сте най-вресливи та и не спирате да врещите глупости бе. Те му говорят за GPS той китайската компартия с 5Г сънува, умствено изосатанал руски врякалник ей.

тъпи троле прочети пак заглавието и статията и виж каква е връзката с 5Г и защо ти пише човека това, ама то само с тролене не става, трябва и малко акъл

Видах Путин да се разхожда около летището с някакви жици в ръка...

багети за търсене на вода

На високи токчета ?:):) щото той така ходи ама напоследък е само в бункера и чака доган или някои друг небял

Както обикновено няма нищо странно... когато се сетиш за предисторията;) Заради увеличаващите се проблеми в стабилността на работата на GPS Navstar на 21 април 2009 г. комисията на Сената на САЩ по търговия, наука и транспорт и Комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси внасят предложение в бюджет за 2010 г. Да се отделят 160 милиона долара за въвеждането в експлоатация на системата eLORAN, като резервна на GPS. Сенатор Джей Рокфелер, председател на комисията по търговия, наука и транспорт, написа, че комисията признава приоритета в „Поддържане на LORAN-C при преминаване към eLORAN“ като средство за повишаване на националната сигурност, морската безопасност и мисиите за опазване на околната среда на крайбрежието охрана. Сенатор Колинс, високопоставен член на комисията по вътрешна сигурност и правителствени въпроси, написа, че предложението за преглед на бюджета на президента за прекратяване на системата LORAN-C е несъвместимо с последните инвестиции, признати проучвания и мисията на бреговата охрана на САЩ. Комитетът също така признава инвестицията от 160 милиона долара, която вече е направена за надграждане на системата LORAN-C, за да подкрепи пълното внедряване на eLORAN.

Прекрасен коментар! Честотата на LORAN е много по-ниска от тази на GPS и сигналът на LORAN е много по-мощен, за да бъде заглушен!

Заглушаване интерференция... С последното не зная, как можеш да се пребориш, освен да смениш честотата

и по-неточен

Къв LORAN на сушата бе дивеч, ей ненаврещели се руски врякалници ей.

Не казвам, че са извънземни, но... са извънземни :D

Не казвам, че са извънземни, но... се правят на извънземни, когатоим изнася :D